reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a dentysta

Moja ciąża była zaplanowana i zadbałam też za wczasu o wyleczenie wszystkich zębów i usunięcie nieszczęsnej ósemki ;)

reklama
Mam pytanie. Może któraś z Was bedzie mogła mi pomóc. 2.12 "przytulałam się" z narzeczonym. 12.12 zrobiłam betaHCG i nic nie wyszło :/. Mozliwe jest, że pośpieszyłam się z tym badaniem??

W 23tc dentystka powiedziała ze nie może mi dać znieczulenia wiec leczenie kanałowe(z winny tej samej dentystki) na żywca coś paskudnego nie wiem co było gorsze dla dzidziusia ten stres i ból czy jakby dała znieczulenie.

Ile max mogę usunąć zebów w 2 tygodnie?? Idę do dentysty 2 i 10 kwietnia, mam dwa zęby do usunięcia, które bolą, a przy szczotkowaniu pojawia się krew.

Też muszę się wybrać do dentysty na przegląd

Ale najbardziej denerwuje mnie przebarwienie na ząbkach z powodu cyckania żelaza
jak się go pozbyć???

Szoruję wybielającą pastą i nic :/

miewam też nadwrażliwe dziąsła - ostatnio przy szczotkowaniu miękką szczotką myślałam, że się poryczę z bólu
można w ciąży czymś płukać usta i gardziołko najlepiej???

pozdrowionka

do_ti moze powinnas usunac kamien nazebny, ktory wlasnie narosniety powoduje, ze dziasla sa wrazliwe i krwiawia. Co do zelaza, to jest cholerstwo jedne, za kazdym razem po przyjeciu go powinnas dobrze wyszorowac zeby. Mysle, ze jak pojdziesz do dentysty to ci cos doradzi :)
Jesli chodzi o plukanie gardla to chyba najlepsze efekty daje woda z sola :)

Gatto dzięki za odpowiedź w poniedziałek idę do zębologa
pojawił się jeszcze problem z bolącymi dziąsłami i chyba szkliwo mi odpryskuje -:szok: - masakra

Też muszę się wybrać do dentysty na przegląd

Ale najbardziej denerwuje mnie przebarwienie na ząbkach z powodu cyckania żelaza
jak się go pozbyć???

Szoruję wybielającą pastą i nic :/

miewam też nadwrażliwe dziąsła - ostatnio przy szczotkowaniu miękką szczotką myślałam, że się poryczę z bólu
można w ciąży czymś płukać usta i gardziołko najlepiej???

pozdrowionka

A nie lepiej łykać żelazo w tabletkach?

reklama
Nie wiem
ja jestem grzeczna dziewczynka - czasami :D
i biorę to co każe lekarz
ale zabytam na następnej wizycie ;)

Do góry