reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a dentysta

Panicznie boję się dentysty i nie chodzę zbyt chętnie ale przed pierwszą ciążą zbadałam się dość gruntownie, między innymi sprawdziłam wszystkie ząbki :D współczuje wszystkim mamusiom, które muszą się stresować...

reklama
Ciąża to taki sam czas na wizytę u dentysty jak każdy inny.
MaMicurina powiedz tylko dentyście, że jesteś w ciąży i wszytko będzie dobrze :-)

nie rozumiem, dlaczego miałabym bać się dentysty? nie zajrzeć do niego przez 9 miesięcy, to jest dopiero tragedia :p byłam teraz u dentystki w Warszawie i obśmiałyśmy się z tych stereotypów.

Ostatnia edycja:
basiek zawsze możesz iść z reklamacją. Dentysta powinien tak zrobić zęba by się nie wyróżniał. Mi raz tak zrobiła zęba, że był ciemniejszy, że niby się nie da inaczej, bo nie chce mi zęba ścierać z dobrej warstwy a ciemniejszy był bo martwy. Trafiłam do innej po kilku latach to zrobiła mi super ten ząbek. Trochę się pomęczyła naporównywała z drugim ale efekt zadowalający. Ja dentystów lubię, nie mogę się doczekać listopadowej wizyty mimo, że zawsze coś jest do zrobienia bo mam słabe zęby. A znieczulenie to mój największy wróg. Tyko kanałowe wchodzi w grę ze znieczuleniem ;-)

Witam wszystkich dziewczyny czy moze któras z was orientuje sie jakie swiadczenia u dentysty kobieta w ciazy ma za darmo?
Bo czeka mnie leczenie kanalowe 4 czy musze za to płacic?bo mój dentysta powiedział ze tak,a ja znalazłam gdzies w necie ze niby leczenie kanałowe w ciazy jest za darmo.

Ja do dentysty chodzę teraz regularnie. Nawet bardziej regularnie niż przed ciążą. Mój gin powiedział, że jeżeli stomatolog podejmuje się leczenia kobiety w ciąży, to wie co robi. Poczekałam więc grzecznie do drugiego trymestru i nadrabiam zaległości ;) Miałam usuwany korzeń, ze znieczuleniem i leczenie kanałowe. Po prostu podaje się nieco mniejszą dawkę środka znieczulającego i dobiera taki, który nie obkurcza naczyń krwionośnych.

Emi
z kanałowym w ciąży jest tak, że wypełnienie kanałów jest refundowane przez NFZ. Natomiast obróbka zęba i plomba, już odpłatne, tak jak normalnie...

basiek już taka nasza uroda, ale przynajmniej póki co jest jeszcze co się psuć, a za kilkadziesiąt lat zafundujemy sobie piękne, białe, równiutkie trzecie... :-D ja już byłam u tylu dentystów, że palców u rąk i braknie. Teraz nauczyłam się współpracować z nicią na co dzień i chyba jest trochę lepiej, ale i tak pewnie by się coś znalazło do wypełnienia ;)

reklama
A jak się nastawic na taką wizytę żeby się w końcu zebrac i iśc?:p Ja muszę koniecznie i nie mogę tego odkładac dłużej a i tak nie mam odwagi zadzwonic i się zarejestrowac! :) Miałam trzy razy zartuwanego zęba i nie chciał się zatruc i na ostatniej wizycie pani zatruła mi poraz czwarty i miałam się zgłosic po dwoch tygodniach czyli... ups 6 października. i nie poszłam bo coś tam mi wypadło akurat wtedy i tak to odwlekam do dziś dnia i zaczynam powoli czuc tego ząbka. Kurcze jak ja się boję tych dentystów! A mam jeszcze kilkaa ubytków... heh. Jak się przełamujcie do tych wizyt?

Do góry