reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
A ja mam pytanie odnosnie pieluszek. Jakie sie na sam poczatke kupuje? Te naj naj mniejsze?? Sa takie z Pampers Premium Care 2-5 kg to te byłyby dobre???
ja kupilam jkedna paczke takich malunich
jak sie dziecie urodzi nie za duze to sie dokupi, ale bez sensu kupowac 3 paczki np, bo mozna wogole nie zalozyc

a ja mam pytanie odnosnie kmetykow bambino
znalazlam stornke gdzie w uk takowe sprzedaja, czy one sa dobre dla dzieciaczkow???

kurde u nas wszedzie tylko johnson a ja go nie chce przez to ze czesto uczula

a Nivea Baby tez jest , co myslicie ktore lepsze bambino czy nivea?

Cześć jestem tutaj nowa chciałabym się dowiedzieć czy, któraś z was miała do czynienia ze sklepem internetowym szafa bobasa?
Dziękuję:-)

nie slyszalam nigdy o tym sklepie ..

Wlasnie o to chodzi ze tez kaze zawsze, mama sprawdzila, i nawet pytalam czy oba so rozowe na co mama odpowiedziala ze TAK :wściekła/y: Na domiar zlego wywalila mi paragon, i teraz sprzedawca mowi ze wymieni, ale koszta wysylki ponosi tylko z polski, bo tam slal no i oczywiscie mam miec paragon, a moja mama jest zakrecona ze hej :wściekła/y::wściekła/y:.

no nic ja bym sobie juz darowala , w koncu to tylko recznik :)
moj kupil porzed samym USG rozwoy , bo on obstawial dziewczynke , pomimo , ze mu mowilam , ze raczej chlopiec bedzie :) no i maly bedzie mial jeden rozowy , w koncu to nie kurtka czy kombinezon i w domu bedzie uzywal :)

Byłam dzisiaj na oddziale popytać co potrzebuję ze sobą wziąć i okazało się, że wszystko jest totalnie inaczej niż tam, gdzie za pierwszym razem rodziłam :baffled: Muszę mieć swoje ciuszki i rożek dla dziecka, a nawet pieluchy tetrowe. Czyli tetrowych będę musiała jeszcze dokupić :baffled: Poza tym muszę sama sobie kupić wenflon i oklejkę na wenflon :baffled:

wow niezle wymagania maja :/
z tego co czytam to w Pl w szpitalach coraz wiecej trzeba miec zamiast mniej .. porazka normalnie
ale 10 , 15 tetr po co kurka tyle ?? chyba , ze dla nich pozniej hehe

icarium - i przyprowadzić własnego anestezjologa do porodu ;-)

hehe dokladnie :) i lozko do porodu :)

icarium a co to za szpital w którym będziesz rodziła??? U mnie na pewno trzeba mieć własną zastawę, własne napoje i najlepiej śniadania i kolacje bo jedna bułka mini kostka masła i plasterek czegoś to mało jak dla mnie. Najbardziej mnie zadziwia, że dadzą np. bułkę albo 3 kromki chleba i tylko jeden plasterek szynki albo sera. No i w niedziele obowiązkowo jajko. :). Poza tym rożki pieluszki i ubranka są szpitalne i nie pozwalają używać własnych !!!

wow jaka dieta ... kurcze chyba chca zaglodzic zmeczone , wyglodniale mamusie po porodzie :/

szał zakupowy trwa :)
ja wczoraj kupiłam wszystko do pielęgnacji maluszka, kosmetyki itd itp ;)

duzo ci jeszcze brakuje ?? :)

Nie no, ale jaja! Ja mogę zrozumieć, że szpital zaleca zabranie własnej piżamy, kosmetyków, rzeczy dla dziecka. Niektórzy nawet tak wolą, bo czują się bardziej komfortowo. Ale wenflony...???:szok:I co jeszcze? - może własne usg czy ktg? A co jak nie będziesz miała? - nie zrobią ani kroplówki ani cesarki w razie potrzeby i napiszą w karcie 'pacjentka nieprzygotowana' ??

Też się zastanawiam obecnie nad wyborem kosmetyków dla dzidziusia - i wyczytałam, że bambino i nivea to ten sam producent, więc zastanawiam się czy one w ogóle jakoś bardzo się różnią. Też planowałam właśnie te kosmetyki, choć ostatnio wpadła mi w ręce seria Hipp i zaczęłam zastanawiać się też nad tą opcją.

A ja mam pytanie odnosnie pieluszek. Jakie sie na sam poczatke kupuje? Te naj naj mniejsze?? Sa takie z Pampers Premium Care 2-5 kg to te byłyby dobre???

Też mam zamiar kupić 1 małą paczkę tych najmniejszych Pampersów. Osobiście nie polecam Pampers Premium. Dostałam próbkę 2(!) pieluszek, ale to mnie skutecznie zniechęciło. One są wyściełane taką siateczką, w obu pieluszkach siateczka odeszła i przykleiła się młodemu do tyłka :eek: A pomyślałby ktoś, że dla zachęty w próbkach rozdają najlepsze egzemplarze z najlepszych :-p

co myslicie ktore lepsze bambino czy nivea?

Obu używałam i z obu byłam raczej zadowolona. W sumie nie patrzyłam tak bardzo na firmę, jak na to do czego kosmetyk służył. Np. z nivea używałam kremu na każdą pogodę i nawet nie wiem czy jest odpowiednik bambino :/ Nie przepadam za kremem do pupy z nivea, bo strasznie gęsty, za to z bambino uwielbiam krem z cynkiem. Pozostaje Ci wypróbować i zdecydować co Ci odpowiada ;-)

A, kosmetyki też każą przynieść, a mleko ostatnio kazali dopiero 'po fakcie', teraz nie wiem. Poza tym ta lista co się dostaje przed przyjęciem to pikuś, zazwyczaj jak się już leży, to coś tam zawsze jeszcze wymyślą ;-)
I jeszcze mi się przypomniało, że muszę wziąć swój termometr, na ale to i tak wolę swoje ;-)

A ja myślałam, ze teraz to już wszędzie termometry bezdotykowe mają. Chyba mam złe wyobrazenia. Dzięki dziewczyny za wyprostowanie i przywołanie do pionu ;-)
Muszę chyba zwertyfikowac swoje poglady i szybko sobie torbę zacząć kompletowac do szpitala bo za chwilę może się okazać, że faktycznie mnie na cc nie przyjma i wpiszą w kartę "pacjentka nieprzygotowana do porodu" :-D

Te najmniejsze warto mieć bo sa przystosowane do ochrony pepka, który często jeszcze nie odpadł.

ja kupilam jkedna paczke takich malunich
jak sie dziecie urodzi nie za duze to sie dokupi, ale bez sensu kupowac 3 paczki np, bo mozna wogole nie zalozyc

a ja mam pytanie odnosnie kmetykow bambino
znalazlam stornke gdzie w uk takowe sprzedaja, czy one sa dobre dla dzieciaczkow???

kurde u nas wszedzie tylko johnson a ja go nie chce przez to ze czesto uczula

a Nivea Baby tez jest , co myslicie ktore lepsze bambino czy nivea?

Ja stawiałam na Nivea. Bambino nie znam bo nie używałam nigdy. Ale tak czy inaczej u mnie sprawdzało się od samego początku Oilatum i Emolium do kąpieli, do smarowania jako balsam i krem do buzi. Do pupy początkowo Bepanthen, a potem Sudocrem i tak własciwie do dzisiaj. W szpitalu do smarowania pupy stosowali Linomag. J&J nawet mnie uczulał więc odpuściłam całkowicie i nawet nie próbowałam.

Chyba mam złe wyobrazenia. Dzięki dziewczyny za wyprostowanie i przywołanie do pionu ;-)

Dobre, uśmiałam się :-D:-D Wiesz, zanim zaszłam w pierwszą ciążę myślałam, że kobieta sama wybiera pozycję do porodu, że takiego czegoś jak nacięcie się już nie stosuje (bo w końcu tyle o tym mówiono w TV), no i że znieczulenie na życzenie to standard :-D:-D Dopiero szkoła rodzenia mnie naprostowała, ale to już nie było śmieszne, bo jak położna pokazała 'tradycyjną' pozycję do rodzenia (nogi do góry, trzymać kolana i przygiąć głowę do klatki piersiowej) to się załamałam i od razu przeszła mi ochota na rodzenie sn ;-), bo jak dla mnie w takiej pozycji to trzeba by urodzić dziecko odbytem ;-)Zderzenie z rzeczywistością bywa straszne :szok:

reklama
atram
szczerze powiem, też sie nastawiałam na nivea, ale np mnie uczula najwyklejszy krem nivea ten w chabrowym opakowaniu np.;/ i moją mamę też, a co dopiero dzidziusia... niby seria dla dzieci jest delikatna, ale kobiety 20 lat temu miały gównie bambino i jakoś mniej problemów było chyba...
u nas jest bambino z polleny w drogerii, to własnie masz na myśli?

Do góry