reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

No właśnie też się zastanawiałam nad kosmetykami, bo już chyba najwyższy czas coś kupić. Przy Tosi przez pierwszych kilka miesięcy używałam Oilatum i teraz też planowałam. Zastanawiam się jednak nad trochę tańszym odpowiednikiem np. Oilan, żeby trochę przyoszczędzić ;-) - próbowałam ich może któraś z Was, bo nie wiem czy z ceną tracą też na wartości.

reklama
Dobre, uśmiałam się :-D:-D Wiesz, zanim zaszłam w pierwszą ciążę myślałam, że kobieta sama wybiera pozycję do porodu, że takiego czegoś jak nacięcie się już nie stosuje (bo w końcu tyle o tym mówiono w TV), no i że znieczulenie na życzenie to standard :-D:-D Dopiero szkoła rodzenia mnie naprostowała, ale to już nie było śmieszne, bo jak położna pokazała 'tradycyjną' pozycję do rodzenia (nogi do góry, trzymać kolana i przygiąć głowę do klatki piersiowej) to się załamałam i od razu przeszła mi ochota na rodzenie sn ;-), bo jak dla mnie w takiej pozycji to trzeba by urodzić dziecko odbytem ;-)Zderzenie z rzeczywistością bywa straszne :szok:

Taaaaaaaaaaaa, rodzenie odbytem brzmi przekonująco :-D

Ja uważam, że jeśli nie ma potrzeby nie ma sensu wydawać kasy na Oliatium tudzież inne i "rozbestwiać" skórę bo jak się okaże, że przy pląta się AZS to dzieciak będzie już do specyfiku przyzwyczajony :tak:

Ja korzystałam z Bambino i Nivei

ja kupilam jkedna paczke takich malunich
jak sie dziecie urodzi nie za duze to sie dokupi, ale bez sensu kupowac 3 paczki np, bo mozna wogole nie zalozyc

a ja mam pytanie odnosnie kmetykow bambino
znalazlam stornke gdzie w uk takowe sprzedaja, czy one sa dobre dla dzieciaczkow???

kurde u nas wszedzie tylko johnson a ja go nie chce przez to ze czesto uczula

a Nivea Baby tez jest , co myslicie ktore lepsze bambino czy nivea?

ja mam zamiar kupić oliwkę bambino do smarowania po kąpieli przez pierwsze 2-3 miesiące, ponoć ładnie działa na ciemieniuchę. Oprócz tego płyn do kąpieli emolium, po oliwce balsam emolium, i sudocrem, a szampon dopiero jak już będą nowe włoski

a ja przed chwilą odebrałam paczkę z kaftanikami, czapeczką, pieluchami tetrowymi, majtkami poporodowymi, wkładkami laktacyjnymi, gazikami do pępuszka, smoczkami do butelek, zatyczkami do butelek
jeszcze pocztą powinna przyjść wylicytowana sukienka, ale źle się czułam i nie otwierałam jak ktoś dzwonił a to chyba był listonosz

Wow, wreszcie dostałam odpowiedź od Allegro w sprawie tego fotelika co Wam pisałam.

"Dziękuję za wiadomość i przepraszam za opóźnienie w udzieleniu odpowiedzi.

Informuję, że poprosiłem Sprzedawcę o pilne odniesienie się do zaistniałego problemu.

Jeżeli w ciągu najbliższych siedmiu dni nie uda się Pani wyjaśnić sprawy polubownie, proszę o ponowny kontakt.

Mam nadzieję, że podjęte dotychczas działania okażą się wystarczające i sprawę tę uda się rozwiązać."

Czyli skończy się na oddaniu kasy, tak jak myślałam... To mi skutecznie pomoże na uzależnienie od Allegro ;-)

Zajełam sie kompletowaniem wyprawki brakujace rzeczy kupiłam u Informacje o Użytkowniku wasal83 - Aukcje internetowe Allegro .
Co do pielegnacji kieruje sie doswiadczeniem, i im mniej tym lepiej.. planuje zapobiegawczo bephanten na siske(przyda sie tez na sutki) ,w razie W. sudocrem, do kąpieli mydło bambino, po - niewielka ilość oliwki bambino... i wsio, mam nadzieje ze tez trafi mi sie bezproblemowe dziecko... co do Pampkow bede nieorginalna, bo stawiam na nowe DADY z biedronki, mam porownanie z Pampersami i nie widze roznicy wiec nie mam zamiaru przeplacac, zakupilam 2-5 kg potem w ruch pojda wieksze, jak dla mnie sa swietne i cena bardzo zadowalajaca.:-)
Nowe Dady są ładniutkie z wyglądu - Zdjęcia Biedronka Dada Premium, Pieluszki, nowa wersja od 2011 r. - zdjęcie 1/11 - bangla.pl

Zajełam sie kompletowaniem wyprawki brakujace rzeczy kupiłam u Informacje o Użytkowniku wasal83 - Aukcje internetowe Allegro .
Co do pielegnacji kieruje sie doswiadczeniem, i im mniej tym lepiej.. planuje zapobiegawczo bephanten na siske(przyda sie tez na sutki) ,w razie W. sudocrem, do kąpieli mydło bambino, po - niewielka ilość oliwki bambino... i wsio, mam nadzieje ze tez trafi mi sie bezproblemowe dziecko... co do Pampkow bede nieorginalna, bo stawiam na nowe DADY z biedronki, mam porownanie z Pampersami i nie widze roznicy wiec nie mam zamiaru przeplacac, zakupilam 2-5 kg potem w ruch pojda wieksze, jak dla mnie sa swietne i cena bardzo zadowalajaca.:-)
Nowe Dady są ładniutkie z wyglądu - Zdjęcia Biedronka Dada Premium, Pieluszki, nowa wersja od 2011 r. - zdjęcie 1/11 - bangla.pl

A "im mniej tym lepiej" (choc to nie z doswiadczenia ;) ) to tez moje zdanie, ale ja to w ogole jakas skrajna metode przyjmuje - bo na poczatku bede uzywac tylko wody... jesli beda problemy z sucha skora to jakas oliwke no i jak trzeba bedzie to cos na pupe... ale moze sie obedzie :)

No i mam jeszcze ambitny plan (przynajmniej na probe - zobaczymy jak dlugo wytrzymam :-D) nie uzywania smoczkow, choc kupilam eden awaryjnie.

Wlasnie szanowny sprzedawca WASAL tak mi przeslal reczniczki!! Napisz mu wiadomosc ze wiesz ze robia bledy i zyczysz sobie dokladnie tego co zamowilas, zeby zwrocili szczegolna uwage na to co pakuja. Wole cie przestrzec:tak:

reklama
Do góry