reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

No właśnie też się zastanawiałam nad kosmetykami, bo już chyba najwyższy czas coś kupić. Przy Tosi przez pierwszych kilka miesięcy używałam Oilatum i teraz też planowałam. Zastanawiam się jednak nad trochę tańszym odpowiednikiem np. Oilan, żeby trochę przyoszczędzić ;-) - próbowałam ich może któraś z Was, bo nie wiem czy z ceną tracą też na wartości.

reklama
Dobre, uśmiałam się :-D:-D Wiesz, zanim zaszłam w pierwszą ciążę myślałam, że kobieta sama wybiera pozycję do porodu, że takiego czegoś jak nacięcie się już nie stosuje (bo w końcu tyle o tym mówiono w TV), no i że znieczulenie na życzenie to standard :-D:-D Dopiero szkoła rodzenia mnie naprostowała, ale to już nie było śmieszne, bo jak położna pokazała 'tradycyjną' pozycję do rodzenia (nogi do góry, trzymać kolana i przygiąć głowę do klatki piersiowej) to się załamałam i od razu przeszła mi ochota na rodzenie sn ;-), bo jak dla mnie w takiej pozycji to trzeba by urodzić dziecko odbytem ;-)Zderzenie z rzeczywistością bywa straszne :szok:

Taaaaaaaaaaaa, rodzenie odbytem brzmi przekonująco :-D

Ja uważam, że jeśli nie ma potrzeby nie ma sensu wydawać kasy na Oliatium tudzież inne i "rozbestwiać" skórę bo jak się okaże, że przy pląta się AZS to dzieciak będzie już do specyfiku przyzwyczajony :tak:

Ja korzystałam z Bambino i Nivei

ja kupilam jkedna paczke takich malunich
jak sie dziecie urodzi nie za duze to sie dokupi, ale bez sensu kupowac 3 paczki np, bo mozna wogole nie zalozyc

a ja mam pytanie odnosnie kmetykow bambino
znalazlam stornke gdzie w uk takowe sprzedaja, czy one sa dobre dla dzieciaczkow???

kurde u nas wszedzie tylko johnson a ja go nie chce przez to ze czesto uczula

a Nivea Baby tez jest , co myslicie ktore lepsze bambino czy nivea?

ja mam zamiar kupić oliwkę bambino do smarowania po kąpieli przez pierwsze 2-3 miesiące, ponoć ładnie działa na ciemieniuchę. Oprócz tego płyn do kąpieli emolium, po oliwce balsam emolium, i sudocrem, a szampon dopiero jak już będą nowe włoski

a ja przed chwilą odebrałam paczkę z kaftanikami, czapeczką, pieluchami tetrowymi, majtkami poporodowymi, wkładkami laktacyjnymi, gazikami do pępuszka, smoczkami do butelek, zatyczkami do butelek
jeszcze pocztą powinna przyjść wylicytowana sukienka, ale źle się czułam i nie otwierałam jak ktoś dzwonił a to chyba był listonosz

Wow, wreszcie dostałam odpowiedź od Allegro w sprawie tego fotelika co Wam pisałam.

"Dziękuję za wiadomość i przepraszam za opóźnienie w udzieleniu odpowiedzi.

Informuję, że poprosiłem Sprzedawcę o pilne odniesienie się do zaistniałego problemu.

Jeżeli w ciągu najbliższych siedmiu dni nie uda się Pani wyjaśnić sprawy polubownie, proszę o ponowny kontakt.

Mam nadzieję, że podjęte dotychczas działania okażą się wystarczające i sprawę tę uda się rozwiązać."

Czyli skończy się na oddaniu kasy, tak jak myślałam... To mi skutecznie pomoże na uzależnienie od Allegro ;-)

Zajełam sie kompletowaniem wyprawki brakujace rzeczy kupiłam u Informacje o Użytkowniku wasal83 - Aukcje internetowe Allegro .
Co do pielegnacji kieruje sie doswiadczeniem, i im mniej tym lepiej.. planuje zapobiegawczo bephanten na siske(przyda sie tez na sutki) ,w razie W. sudocrem, do kąpieli mydło bambino, po - niewielka ilość oliwki bambino... i wsio, mam nadzieje ze tez trafi mi sie bezproblemowe dziecko... co do Pampkow bede nieorginalna, bo stawiam na nowe DADY z biedronki, mam porownanie z Pampersami i nie widze roznicy wiec nie mam zamiaru przeplacac, zakupilam 2-5 kg potem w ruch pojda wieksze, jak dla mnie sa swietne i cena bardzo zadowalajaca.:-)
Nowe Dady są ładniutkie z wyglądu - Zdjęcia Biedronka Dada Premium, Pieluszki, nowa wersja od 2011 r. - zdjęcie 1/11 - bangla.pl

Zajełam sie kompletowaniem wyprawki brakujace rzeczy kupiłam u Informacje o Użytkowniku wasal83 - Aukcje internetowe Allegro .
Co do pielegnacji kieruje sie doswiadczeniem, i im mniej tym lepiej.. planuje zapobiegawczo bephanten na siske(przyda sie tez na sutki) ,w razie W. sudocrem, do kąpieli mydło bambino, po - niewielka ilość oliwki bambino... i wsio, mam nadzieje ze tez trafi mi sie bezproblemowe dziecko... co do Pampkow bede nieorginalna, bo stawiam na nowe DADY z biedronki, mam porownanie z Pampersami i nie widze roznicy wiec nie mam zamiaru przeplacac, zakupilam 2-5 kg potem w ruch pojda wieksze, jak dla mnie sa swietne i cena bardzo zadowalajaca.:-)
Nowe Dady są ładniutkie z wyglądu - Zdjęcia Biedronka Dada Premium, Pieluszki, nowa wersja od 2011 r. - zdjęcie 1/11 - bangla.pl

A "im mniej tym lepiej" (choc to nie z doswiadczenia ;) ) to tez moje zdanie, ale ja to w ogole jakas skrajna metode przyjmuje - bo na poczatku bede uzywac tylko wody... jesli beda problemy z sucha skora to jakas oliwke no i jak trzeba bedzie to cos na pupe... ale moze sie obedzie :)

No i mam jeszcze ambitny plan (przynajmniej na probe - zobaczymy jak dlugo wytrzymam :-D) nie uzywania smoczkow, choc kupilam eden awaryjnie.

Wlasnie szanowny sprzedawca WASAL tak mi przeslal reczniczki!! Napisz mu wiadomosc ze wiesz ze robia bledy i zyczysz sobie dokladnie tego co zamowilas, zeby zwrocili szczegolna uwage na to co pakuja. Wole cie przestrzec:tak:

reklama
Do góry