reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Ja jeszcze nie kuoilam kosmetykow, ale pewnie jak u mlodej zastosuje zoltego johnsona do mycia, sudocrem w razie jakis problemow, a na codzien zwykla wazelinke... Po kapieli uzywac bede balsamu hypoalergicznego (kiedys kupowalam huggies, a teraz nie wiem czy jeszcze jest dostepny), kupie tez malutka oliwke na wypadek ciemieniuchy i to wszystko na poczatek...
No jesli maluszek okaze sie alergikiem to troche skomplikuje sprawe oczywiscie i trzeba bedzie kombinowac innaczej...

Aha na sutki to polecam masc z lanolina, bo na poczatku to mi sie sutki takie suche i twarde robily z wymaltretowania przez mojego ssaka, a ta masc fajnie zmiekczala no i dziecko mozna normalnie przystawiac bez zmywania tego specyfiku;)

Przy mlodej kupowalam oilatum od poczatku bo mnie jej sucha skora przerazala, ale nie wiedzialam wtedy ze to normalne ze dziecko sie "luszczy" po porodzie ze wzgledu na zmiane srodowiska zycia...

A propos pielegnacji dziewczynek, to jakby ktoras mloda mamusia nie wiedziala to moze sie pojawiac z psiochy wydzielina z krwia, ponoc pod wplywem naszych hormonow, wiec nie ma sie co tym przerazac... Ale warto dopytac w szpitalu, zeby niepotrzebnie nie shizowac...

A jesli chodzi o te najmniejsze pampersy, to faktycznie maja one z przodu takie wyciecie zeby pepuszka nie podrazniac, ale szczerze mowiac ja wolalam ten przod ciut podwijac, zeby faktycznie nie szorowac pieluszka...

Icarium wiadomo, ze dla allegro najlepiej jesli sprawe zalatwisz z facetem polubownie, bo im roboty zaoszczedzasz, ale mysle ze jakbys sie uparla to moglabys powalczyc, tylko pewnie i tak faceta nie zmusza do sprzedazy fotelika co najwyzej moga jakos ukarac, wiec nie wiem czy sie oplaca skorka za wyprawke, czy po prostu poprzestac na negatywnym komencie....

reklama
Ja oliwki używałam tylko na nadgarstki i stópki bo tam Zosia miała przesuszoną skórę i czasem dodawałam do wody do mycia dupki ale b. rzadko.

Ja też kupowałam parę rzeczy od tego sprzedawcy i wsio było ok. ale to było mało skomplikowane zamówienie. Kubek i dwa ustniki do niekapków i rajstopki :)

Zajełam sie kompletowaniem wyprawki brakujace rzeczy kupiłam u Informacje o Użytkowniku wasal83 - Aukcje internetowe Allegro .
Nowe Dady są ładniutkie z wyglądu - Zdjęcia Biedronka Dada Premium, Pieluszki, nowa wersja od 2011 r. - zdjęcie 1/11 - bangla.pl[/url]

Kupowałam u niego i wszystko było jak trzeba, no i szybko :)

Też polecam pieluszki Dada, mam zamiar ich używać, ale na początek wolę jednak Pampersy :)

jesli beda problemy z sucha skora to jakas oliwke no i jak trzeba bedzie to cos na pupe... ale moze sie obedzie :)

No i mam jeszcze ambitny plan (przynajmniej na probe - zobaczymy jak dlugo wytrzymam :-D) nie uzywania smoczkow, choc kupilam eden awaryjnie.

Oliwka nie nawilża skóry, tylko pokrywa ją tłustą warstwą. Małego kazali mi oliwkować od stóp do głów i strasznie mi się od tego ciuszki poniszczyły :/ Teraz mam zamiar oliwkować tylko trochę główkę, a na resztę ciała w razie czego pielęgnacyjny krem Bambino.

Icarium wiadomo, ze dla allegro najlepiej jesli sprawe zalatwisz z facetem polubownie, bo im roboty zaoszczedzasz, ale mysle ze jakbys sie uparla to moglabys powalczyc, tylko pewnie i tak faceta nie zmusza do sprzedazy fotelika co najwyzej moga jakos ukarac, wiec nie wiem czy sie oplaca skorka za wyprawke, czy po prostu poprzestac na negatywnym komencie....

Ich odpowiedź jest w zasadzie taka, jak się spodziewałam. Miałam tylko odrobinę nadziei, że bardziej im zależy na ich własnej opinii :crazy: Nie chce mi się szarpać z gościem. Myślę że sam fakt, że chcą od niego wyjaśnienia sytuacji, jest wystarczający żeby w przyszłości nie robił sobie jaj przy wystawianiu przedmiotów :/

no niby jest napisane ze "excellent condition" :) wiec mam nadzieje ze to prawda, placimy dopiero przy odbiorze, wiec jak niezgodny z opisem to sie bede klocic :-D

reklama
Ja też mam zamiar zrobić większe zakupy u użytkokwnika wasal83, więc dobrze wiedzieć, że trzeba go solidnie przypilnować.
A co do kolorów na jego aukcjach to w ogóle ma strasznie ograniczone. W tytule często pisze, że dostępne kolory, a jak się wchodzi na aukcje to tylko jeden jest dostępny. Dziwny gość.
Ale będę u niego kupować kocyk, więc przy okazji kilka innych rzeczy wezmę. Mam nadzieję, że nic nie pokręci ;)

Do góry