reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

pysia moja kuzynka niedawno kupiła x-landera i powiem szczerze, bez szału, a przynajmniej nie za tą kasę, bo jest przebitka od 400-500 zł między nimi. Jeździłam sobie tym x-landerem po mieście i jest taki "sztywny", a warrior ma nawet funkcję kołyski. Poza tym małe są te x-landery strasznie i kolory takie se... dlatego jednak zostane przy Tako, bo ten krasnal mało znany to nie bede ryzykować.
a tako jeździłam po sklepie, ale solidnie jest wykonany to napewno.

reklama
Lena lacze sie z Toba w bolu z tymi wozkami;-) (chociaz ten co upatrzylas ladniutki:)) Tak z zazdroscia ogladam te wozki co dziewczyny wklejaja i juz nie raz mialam ochote sobie sprowadzic jakis z Pl. Nawet mama za kilka dni przyjezdza, to myslalam zeby ja do tego wykorzystac, ale z drugiej strony potrzebuje wozek z fotelikiem, a nie wiem czy te polskie spelniaja tutejsze normy i postanowilam sobie jednak odpuscic, ale zawsz troche mi zal:)

Co do laktatora, to ja mialam jakis no name reczny i elektryczny i szczerze mowiac to dla mnie odciaganie bylo dosc meczace i bardzo czasochlonne, zwlaszcza ze mloda wiekszosc czasu mi na cycu wisiala, to jak mialam wolna chwile to juz sie nie chcialam meczyc z odciaganiem, ale jak trzeba odciagac, na zapas to na pewno przydatna rzecz, tylko trudno powiedziec co poleciz, zwlaszcza ze niektore modele sa dosc kosztowne, a nie wiadomo czy sie u nas sprawdza...

Podgrzewacza to ja nie kupuje, bo podgrzewalam zazwyczaj w kapieli wodnej, a u nas prawie wrzatek w kranie leci wiec nie musze specjalnie wody grzac, poza tym wiekszosc potraw i napojow nasza cora jadla w temp. pokojowej (bo cieplego to zawsze cyca miala;)) A teraz zobaczymy jak bedzie przy drugim dziecku.... Jak bede musiala karmic butla to bede calkiem zielona i niewykluczone ze nawet na podgrzewacz sie skusze, ale o tym to juz po porodzie bede myslala:tak:

Ewa Banak o wózku krasnal nie słyszałam... za to słyszalam dobre opinie na temat wózków tako... i warrior mi wpadł w oko... i x-lander

pysia moja kuzynka niedawno kupiła x-landera i powiem szczerze, bez szału, a przynajmniej nie za tą kasę, bo jest przebitka od 400-500 zł między nimi. Jeździłam sobie tym x-landerem po mieście i jest taki "sztywny", a warrior ma nawet funkcję kołyski. Poza tym małe są te x-landery strasznie i kolory takie se... dlatego jednak zostane przy Tako, bo ten krasnal mało znany to nie bede ryzykować.
a tako jeździłam po sklepie, ale solidnie jest wykonany to napewno.

Co do wozkow Tako to ogladalismy dzisiaj w sklepie ich nowe modele dokladnie ten Wózek wielofunkcyjny TAKO CAPTIVA MOHICAN - Wózek wielofunkcyjny TAKO Captiva Mohican - TAKO i ten ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: CAPTIVA Zone głęboko-spacerowy z fotelikiem + torba GRATIS tylko zielony (strasznie mocna ta zielen bardziej niz na zdjeciu). Obydwa sa super i roznia sie jedynie kolorem i wzorem. My juz wiemy na pewno ze sie na ktorys z nowych Tako zdecydujemy. Super sie prowadza, nic nie skrzypi amortyzatory rewelka tez.

Lena lacze sie z Toba w bolu z tymi wozkami;-) (chociaz ten co upatrzylas ladniutki:)) Tak z zazdroscia ogladam te wozki co dziewczyny wklejaja i juz nie raz mialam ochote sobie sprowadzic jakis z Pl. Nawet mama za kilka dni przyjezdza, to myslalam zeby ja do tego wykorzystac, ale z drugiej strony potrzebuje wozek z fotelikiem, a nie wiem czy te polskie spelniaja tutejsze normy i postanowilam sobie jednak odpuscic, ale zawsz troche mi zal:)

Co do laktatora, to ja mialam jakis no name reczny i elektryczny i szczerze mowiac to dla mnie odciaganie bylo dosc meczace i bardzo czasochlonne, zwlaszcza ze mloda wiekszosc czasu mi na cycu wisiala, to jak mialam wolna chwile to juz sie nie chcialam meczyc z odciaganiem, ale jak trzeba odciagac, na zapas to na pewno przydatna rzecz, tylko trudno powiedziec co poleciz, zwlaszcza ze niektore modele sa dosc kosztowne, a nie wiadomo czy sie u nas sprawdza...

Podgrzewacza to ja nie kupuje, bo podgrzewalam zazwyczaj w kapieli wodnej, a u nas prawie wrzatek w kranie leci wiec nie musze specjalnie wody grzac, poza tym wiekszosc potraw i napojow nasza cora jadla w temp. pokojowej (bo cieplego to zawsze cyca miala;)) A teraz zobaczymy jak bedzie przy drugim dziecku.... Jak bede musiala karmic butla to bede calkiem zielona i niewykluczone ze nawet na podgrzewacz sie skusze, ale o tym to juz po porodzie bede myslala:tak:

co do fotelików przy polskich wózkach to one są zaczepiane o pasy bezpieczeństwa więc raczej są uniwersalne wszędzie :)

kasiadz, to nie o to chodzi, bo u nas montuje sie podobnie pewnie, ale raczej powinny byc kanadyjskie atesty, bo w razie nie daj boze wypadku, to jeszcze mozna klopoty miec... co oczywiscie nie znaczy ze uwazam ze tutejsze sa bardziej bezpieczne, po prostu sa pewne przepisy i tyle... Ostatnio nawet u nas puszczaja taka spoleczna reklame zeby zwracac uwage przy kupnie uzywanych fotelikow, bo maja one date przydatnosci, a ja na przyklad wczesniej o tym nawet nie slyszalam:szok:

Podobno nawet lozeczka powinny byc zgodne z normami danego kraju, bo ponoc wazny jest nawet rozstaw szczebelkow i niby *******a (edit: mialo byc p.i.e.r.d.o.l.a - ale przeklenstwo, a co ja poradze ze nie mam pol liter:D(!)), ale moze sie ktos przyczepic, jesli dziecko ulegloby jakiemus wypadkowi:/

Werka to chyba nie kwestia obyczajow:)
Jak bylam w ciazy z mloda, to na przyklad byla poruszana kwestia pasow w fotelikach, nie wiem czy jeszcze robia te 3 punktowe, bo ponoc 5 sa bardziej bezpieczne i warto na to tez zwrocic uwage (chyba ze te 3 punktowe juz wyszly z uzycia, bo sie nie orientuje)

Ogolnie to my czesto jezdzimy z dzieckiem autem i zawsze mialam fiola na punkcie bezpieczenstwa i dla mnie na przyklad jest niedopuszczalne wyjmowanie dziecka z fotelika w trakcie jazdy , bo na przyklad placze, czy wozenie na dluzsze trasy na lezaco z tylu (zeby moglo sie wygodniej przespac).... niby to oczywiste, ale wiele razy widzialam takie sytuacje i mnie to po prostu przeraza...

Asionek, Atram - ja tez sobie wybralam lozeczko w IKEA. Jeszcze nie widzialam na zywo. Ale to mi sie wydalo solidne na str internetowej.
LEKSVIK Cot - IKEA
I podoba mi sie ze mozna te szczebelki powyjmowac.
Wczesniej zastanawialam sie nad takim wielkim, 140x70 i z ktorego mozna zrobic tapczanik pozniej dla starszego. Ale czy przy dwuletnim dziecku nie jest ryzyko ze spadnie z lozeczka?
Moze lepiej bylo by wyjac pare szczebelkow i niech sobie sama malutka wchodzi do lozeczka, a te pare szczebelek bedzie ja chronic przed zaliczeniem podlogi :-)!!!!

reklama
WerkaMirek tez je ogladalam i spoczko jest,ale to biale to mnie urzeklo i musze je miec :))

ja tez na poczeku myslalam zeby kupc to co sie zmiania w lozko pozniej, ale stwierdzialam ze bez sensu, pozniej kupic sie nowe, w zaleznosci jak pokoik mlodemu urzadze , bo narazie dudus bedzie z nami :)

Do góry