reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Ewa bardzo fajne te wózki co wybrałaś, nie widziałam ich wcześniej. A jaka jest ich waga? Bo waga i pompowane koła były dla mnie najważniejsze. No i chciałam też zobaczyć wózek na żywo przed zakupem

Ilonka przedstawiam ci moje zdanie na temat twoich pytań:
1. -Wydaje mi się że podgrzewacz warto mieć jeśli będziesz karmiła butelką, bo jest to bardzo wygodne np. w nocy

2. - Co do butelek to zależy od tego czy będziesz karmiła piersią. Jeśli tak to na początek chyba nie są potrzebne? Chociaż nie wiem co z herbatkami bo to się chyba dziecku daje od małego? Ja mam 4 avent bo dostałam od ginekologa.

3. -O materacach to się naczytałam dużo i ogólnie gryczanych nie polecają bo ponoć zalega się w nich grzyb. My zdecydowaliśmy się na lateksowo-kokosowy. Jeśli chodzi o cenę to najtańsze są piankowe i gryczano-kokosowe , lateksowe należą do droższych -niestety.

Rudson jak ci się wózek podoba to bierz-takie jest moje zdanie. Kto powiedział że niebieski wózek jest dla chłopca a różowy dla dziewczynki? Kupuj taki jak ci się podoba i nie patrz na innych. Ważne żeby był funkcjonalny. A dzieci lubią żywe kolory

reklama
Ilonka ja także polecam Ci zaopatrzyć się w podgrzewacz, to jest bardzo przydatna rzecz, u mnie się sprawdzał w sumie do wszystkiego i teraz też mam zamiar kupić...

Co do butelek to jedne i drugie są dobre ale avent bardziej dostępne...

co do materaca to ja używałam gryczano-kokosowy i nie narzekałam ,ale wtedy jeszcze nie było tych lateksowych więc na ten temat się nie wypowiem... ;-)

Rudson jak to mówią kiedyś było na odwrót, dla chłopca kupowało się w różu ,a dla dziewczynki niebieskie ,myślę ,że jak jest okazja to ja bym brała i nie patrzyła na ludzi...;-)

Jezeli sie karmi piersia to sie nic do picia nie daje.
Ja uwazam ze butelke trzeba miec na wszelki wypadek.Nigdy nie masz pewnosci czy bedziesz miala wystarczajaco mleka i czy tobie bedzie to odpowiadac.
Podgrzewacz wcale nie musisz miec od pierwszego dnia.To sie okaze jak w pr.aktyce wychodzi karmienie

ilonka - ja kupiłam go przed pójściem do szpitala i tragedia w ogóle nie ciągnie - coś tam pompka pompuję ale w moim przypadku się nie sprawdził - był droższy od Medeli a korzystałam z niego może tydzień i położne poleciły mi Medela Laktator Ręczny Lactaset - zestaw osobisty | Karmienie | Karmienie piersią | Laktator | MamaBebe.pl kupiłam i jak dla mnie super bez porównania :-D

a mi on właśnie nie służył ..

ilonka ja polecam takie torebeczki na pokarm (sa na allegro) z małej buteleczki od laktatora przelewam do torebeczki pisze datę i pakuję do zamrażarki...potem tylko siup do ciepłej wody w szklance i temp pokojowa gotowa- ready to eat :-D:-D:-D

ja też do takich torebek albo potem nawet kupiłam kilka
pojemników do badania moczu w aptece, wyparzyłam i w nich mroziłam pokarm ...

kasia koła są w nim wszystkie pompowane, ale jest dość ciężki, abo bedzie ze 3-4 kg więcej ważył niż Twój, ale ma większą gondolkę- bo w Twoim to zaledwie 77 cm, i ja myslę nad większą gondolką ogólnie.
Chciałam kupić jakiś hiper ultra lekki ale takie to mają przednie koła piankowe przeważnie, bo jednak pompowane ważą... i wciąz mam dylemat. Z dnia na dzień coraz większy jak widzę jakie wy cuda kupujecie... ;]

aaaa jeszcze pytanie- czy waszym zdaniem istotne jest wykonanie rączki wózka- czy jest z pianki czy ekoskóry? i co polecacie?

Ostatnia edycja:
1.czy warto kupić podgrzewacz do butelek? wydaje się w sumie niepotrzebnym bajerem, ale w sumie jak ma końcówkę do samochodu to wydaje się być dobrą sprawą? co o tym myślicie?

2. Czy opłaca się kupić np. dwóch firm, bo doczytałam, że część z was poleca Tommy T. a część avent.

Podgrzewacz jak najbardziej warto, później przydaje się też do słoiczków, herbatek itp. Można też mleczko odciągnąć na zapas i potem podgrzać :-)

Butelki najlepiej samemu wypróbować i nie kupować na zapas kilku modeli. Dostałam od bratowej mojego M. 2 butelki aventa, bo jak dla niej one są najlepsze. Ale z jakiegoś powodu ciekły i moim zdaniem dużo lepsze są z Nuka. Na szczęście więcej firm nie musiałam wypróbowywać ;-)

Miłka ten laktator Medeli wydaje się fajny, ma nawet 6 trybów podciśnienia, a najlepsze, ze na alle można jak ktoś się uprze kupić do zestawu butelki do przechowywania mleka za 5-8 zł

Właśnie ten ma taką pompkę, na jaką dziewczyny w szpitalu strasznie narzekały, m.in. dlatego, że musiały do odciągania 2 rąk używać. Jak jest pokarm, to ręcznym się bardzo szybko odciąga.

Ja "odgruzowałam" mój laktator...nawet jestem pod wrażeniem bo łądnie go popakowałam i zabezpieczyłam :tak::tak::tak:....wymyję, wysterylizuję i mam gotowy

Ja mój też odgruzowałam, ale był tak intensywnie używany, że stwierdziłam, że wolę zainwestować w nowy ;-)

Ostatnia edycja:
Ewa co do rączki wózka to się nie zastanawiałam
co do wielkości gonoli to wszystko zależy od tego jak długo dziecko chcesz w niej wozić. Ja mam zamiar na wiosnę przejść na spacerówkę a więc jak dziecko będzie miało ok 7 miesięcy i będzie już solidnie siedziało. więc większa gondola nie jest mi potrzebna. moja siostra woziła małego w gondoli jakieś 10-12 miesięcy bo się w maju urodził i chciała go jeszcze przez zimę przewozić to miała gondolę 84 i jej starczyło. Więc to wszystko zależy od twoich planów :)

Ostatnia edycja:
prosze obiecaną fotkę mojego wózka :)

Załączniki

• DSCF8917.jpg
    DSCF8917.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCF8919.jpg
    DSCF8919.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Ja mam zamiar na wiosnę przejść na spacerówkę a więc jak dziecko będzie miało ok 7 miesięcy i będzie już solidnie siedziało.

A skąd wiesz, że będzie już solidnie siedziało? :-p Mój mały wstawał jak miał 8 m-cy, ale siedział dopiero ok. 10-11 m-ca. Nie sadzałam na siłę, także do tego czasu jeździł w pozycji półleżącej.;-)

Tymi butelkami przypomniałyście mi, że nie byłam zadowolona z aventu :dry: Może jednak zdecyduję się na taki laktator:

http://allegro.pl/laktator-canpol-babies-wyprzedaz-nowe-gratis-i1665597513.html

Ostatnia edycja:
Do góry