reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Dziewczyny, ja mysle ze jak sie trzeba bardziej z kasa liczyc, to nie ma co sie zadreczac, tylko lepiej kupic jakis tanszy materacyk (czy inna rzecz) w koncu kiedys sie spalo na zwyklej gabce i nikogo przez to nie powykrzywialo;) Wiadomo ze chcialoby sie co najlepsze dla dzieciatka, ale jesli tego nie bedzie mialo to nie znaczy ze zaraz mu sie jakas krzywda stanie...
Moja corcia 18 m-cy na lozeczku turystycznym jechala i jakos jej to nie zaszkodzilo, wiec mysle ze nie ma co sie az tak spinac....

reklama
Dziewczyny, ja mysle ze jak sie trzeba bardziej z kasa liczyc, to nie ma co sie zadreczac, tylko lepiej kupic jakis tanszy materacyk (czy inna rzecz) w koncu kiedys sie spalo na zwyklej gabce i nikogo przez to nie powykrzywialo;) Wiadomo ze chcialoby sie co najlepsze dla dzieciatka, ale jesli tego nie bedzie mialo to nie znaczy ze zaraz mu sie jakas krzywda stanie...
Moja corcia 18 m-cy na lozeczku turystycznym jechala i jakos jej to nie zaszkodzilo, wiec mysle ze nie ma co sie az tak spinac....

pewnie że masz racje ale wydaje mi się że rodzaj materacyka jest ważny, gdyż pozwala się dziecku lepiej rozwijać i kształtować. Dlatego uważam że (w przypadku ograniczonych funduszy) lepiej dołożyć do materacyka w którym nie będą się rozwijały grzyby i który nie będzie się odkształcał, niż np kupować sobie podgrzewacz który można zastąpić garnkiem z ciepłą wodą czy jakieś inne bajery typu kosz na pieluchy lub chociażby wózek za 3000zł.

Kasia teoretycznie masz racje, ale ja zawsze biore poprawke na najnowsze trendy:) Nigdzie nie jest powiedziane ze np w kazdym materacyku gryczanym czaja sie grzyby;-)... Nie dajmy sie po prostu zwariowac i tyle... Prawda jest taka, ze wyprawka dla dziecka (zwlaszcza pierwszego) to ogromny biznes, stad zalewani jestesmy tymi wszystkimi "najlepszymi", "najwlasciwszymi" i "niezbednymi" gadzetami...

Jesli kogos stac, to czemu nie pozwolic sobie na to czego dusza zapragnie, ale jesli kogos nie stac, to tez nie powinien miec wyrzutow, ze skrzywdzi swoje dziecko w ten sposob... Kto wie czy za pare lat nie dowiemy sie na przyklad, ze te materace lateksowe nie powoduja raka?:D... Takie jest zycie, a nie nam oceniac co sie komu bardziej przyda czy "lepszy", a na pewno drozszy materacyk, czy chociazby ten nieszczesny podgrzewacz do butelek, czy do mokrych chusteczek (bo takie tez widzialam:))...

widze mamy podobny gust :) tez je wybralam i teraz czekam zeby jechac i kupic :)

a czy któras słyszała coś na temat wózków firmy krasnal? znalazłam wózek łudząco podobny do tako warrior tej firmy- wygląda jak jej dobry zamiennik, a jest prawie 400 zł tańszy... nie wiem co myśleć, podpowiedzcie;/ załączam 2 linki, do tako warrior i do saturn2
Tako Warrior+fotelik - Tako - wózki wielofunkcyjne (3w1) - Wózki dziecięce
Osito: Artykuły dziecięce, łóżeczka turystyczne, wózki bliźniacze, głębokie, spacerowe, wielofunkcyjne - Wózek SATURN 2

hmm o Krasnalu nie slyszalam , a tako ma super opinie , ale decyzja nalezy do was :)

Co do wozkow Tako to ogladalismy dzisiaj w sklepie ich nowe modele dokladnie ten Wózek wielofunkcyjny TAKO CAPTIVA MOHICAN - Wózek wielofunkcyjny TAKO Captiva Mohican - TAKO i ten ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: CAPTIVA Zone głęboko-spacerowy z fotelikiem + torba GRATIS tylko zielony (strasznie mocna ta zielen bardziej niz na zdjeciu). Obydwa sa super i roznia sie jedynie kolorem i wzorem. My juz wiemy na pewno ze sie na ktorys z nowych Tako zdecydujemy. Super sie prowadza, nic nie skrzypi amortyzatory rewelka tez.

mi sie podobaja te wozeczki i gdyby nie to , ze mam juz wozek to pewnie ten bym kupila :)

Asionek, Atram - ja tez sobie wybralam lozeczko w IKEA. Jeszcze nie widzialam na zywo. Ale to mi sie wydalo solidne na str internetowej.
LEKSVIK Cot - IKEA
I podoba mi sie ze mozna te szczebelki powyjmowac.
Wczesniej zastanawialam sie nad takim wielkim, 140x70 i z ktorego mozna zrobic tapczanik pozniej dla starszego. Ale czy przy dwuletnim dziecku nie jest ryzyko ze spadnie z lozeczka?
Moze lepiej bylo by wyjac pare szczebelkow i niech sobie sama malutka wchodzi do lozeczka, a te pare szczebelek bedzie ja chronic przed zaliczeniem podlogi :-)!!!!

mi pasuje tylko biale , ewentualnie czarne hehe , takze to odpada , ale tez jest fajne :)
o tych lozeczkach 140 czytalam troche na necie i jakis czas temu byla afera , ze dzieci wpadaly tam gdziew w przestrzen miedzy szczebelkami i materacem i kilkoro z nich zrobilo sobie krzywde , takze trzeba uwazac
aha to wyszlo w USA wiec nie wiem jak u nas ??

pryzybela to juz sama nie wiem co mam robic,
jedni radza w lozeczku, drudzy lozko z barierkami, znajomi tez doradzali normalne lozko z barierka
a co do ikeowskich to mi tez sie wydawaly za waskie

normalne sa 60 :) jak wiekszosc lozeczek w standardzie maja 120/60

Kasia teoretycznie masz racje, ale ja zawsze biore poprawke na najnowsze trendy:) Nigdzie nie jest powiedziane ze np w kazdym materacyku gryczanym czaja sie grzyby;-)... Nie dajmy sie po prostu zwariowac i tyle... Prawda jest taka, ze wyprawka dla dziecka (zwlaszcza pierwszego) to ogromny biznes, stad zalewani jestesmy tymi wszystkimi "najlepszymi", "najwlasciwszymi" i "niezbednymi" gadzetami...
zgadzam sie w 100%
ile z tego "najzdrowszego", "najodpowiedniejszego" jest tylko chwytem marketingowym
rodzice i tak kupia bo chca dla dzieci jak najlepiej

Asionek i pewnei dlatego kupilam 70/140;-), prawde mowiac nie mamy nigdzie szpary zeby maly nam wypadl czy sie poobijal,
on jest taki chodzacy nocny marek i czasami wydaje mi sie ze mu jeszcze za ciasno, najwygodniej mu w naszym lozku:-)

o tych lozeczkach 140 czytalam troche na necie i jakis czas temu byla afera , ze dzieci wpadaly tam gdziew w przestrzen miedzy szczebelkami i materacem i kilkoro z nich zrobilo sobie krzywde , takze trzeba uwazac

Jak łóżeczko jest źle zrobione to wiadomo, że dziecko może sobie krzywdę zrobić :/ My mamy 140/70 i nie mam możliwości, żeby wypaść między szczebelkami. Na razie wyjęliśmy tylko szczebelki, bo młody potrafi po łóżku wędrować, pełzać, turlać się i mnóstwo jeszcze dziwniejszych rzeczy robić podczas snu ;) Przynajmniej ma na to dużo miejsca ;)

Rozmawiałam z sąsiadką co ma TAKO (ale nie wiem jaki model)...fajne więc ją zaczepiłam ...opinia "super fajnie się prowadzi...ogólnie zadowolona jest...ale jest ciężki i ona ledwo na 1 piętro dźwiga"...więc dla mnie to najważniejsze ...:sorry:

reklama
pryzybela oczywiście jak zwykle się z tobą zgadzam :-) NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ !!! Za czasów mojej córy wychwalali gryczane a teraz potępiają je za jakieś grzyby...nie można tak we wszystko bezgranicznie wierzyć co nam w reklamach klepią.
pysia jak jaką pościel?? pościelową...kolorową...poduszka, prześcieradło, kołderka...:confused:

Do góry