reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Aha ja napewno tez zaopatrzę sie w osłonki na brodawki !!!!!!!!!!!!! Ktoś używał?? Wygodne jest to ?????

reklama
ja sama jeszcze nie wiem , bo mało używałam laktatora , mi raczej elektryczny się nie przyda , pewnie zdecyduję się właśnie na ręczny, albo Aventa albo Tommee Tippee

mamuska- co do osłonek , któraś dziewczyna je tu polecała , ale nie pamiętam kto , ja użyłam osłonek tylko raz , Nadia w ogóle nie chciała ssać przez osłonki, mam jeszcze nówki pewnie wypróbuje na drugim dzieciątku hehe

Ostatnia edycja:
Mamuska to ja tak goraco polecalam nakladki do karmienia u mnie sie sprawdzily w 100%.A ja nie kupuje odciagacza mam zamiar karmic 3 miechy ,a i tak nie mam z kim dziecka zostawic zeby gdzies smignac.A jak mialam zastoj to nic nie pomagalo i tak musialam jechac do szpitala.Przy blizniakach dostalam z apteki wypozyczony ,podwojny elektryczny czulam sie jak krowa !!!!!!nigdy wiecej.

fajne porady dziewczyny ;)
co do rogala to mi sie wydaje mega praktyczny i tez sie w niego zaopatrze ;)
waham sie co do laktatora , bo nie wiem czy mi wogole bedzie ppotrzebny :/

Asionek to nie tak,że mleka mozesz nie miec...bo ono zawsze sie pojawia tylko problem zaczyna sie kiedy nie masz go zbyt dużo i dziecko płacze ze głodne a Ty nie wiesz co robić...
po jakiś 2-3 tyg normuje sie mleko w cycach to znaczy produkuje sie tyle ile powinno.im więcej bedziesz przykładać dziecko do cycka,albo do laktatora tym więcej powinno się go produkować....
a zapalenie piersi wcale nie musi się złapać na początku,można nawet po kilku miesiecy karmienia złapać wiec trza dbać o swoje doje.
po cyckach łatwo poznać kiedy trza odciągać,albo przystawić bo sie robią cieżkie,zaczynają boleć wiec szybko laktator w ruch albo bebe

Lilou ja to prawie piersi nie mam :( rodzinne wiec moze byc tak , ze mleka tez bedzie jak na lekarstwo , juz pisalam o tym kilka razy , u mnie kobiety nie karmia piersia , bo maja mega problemy
takze jest duze prawdopodobienstwo , ze bede miala podobnie :(

reklama
Ja jeszcze nie robię listy, delikatnie się rozglądam za wózkiem i łóżeczkiem, chociaż wózek raczej dostanę od szwagierek lub koleżanki, także na razie rozmyślam nad łóżeczkiem. Nic jeszcze nie kupiłam, żadnych skarpeteczek czy ciuszków, myślę, że dopiero po 3, 4 miesiącu zaczniemy coś kupować:)

Do góry