reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Asionek na mam 70A - tylko sutki :tak::tak: a po porodzie to taką mleczarnie miałam że i 4 dzieci bym obkarmiła :-D:-D:-D:-D

no widzisz , ale ci urosly , a mojej mamie i dwom siostra nic a nic :( mnie piersi bola co prawda coraz mniej , ale bolaly strasznie i co nic nie uroslo , moze lekko napuchly i wsio :( wiec sie nie nastawiam na to , ze urosna mi , bo kiedys bylam pewna , ze tak bedzie , a mama i siorki skutecznie mi zweryfikowaly pojecie hehe
bedzie co bedzie ;))

Ja jeszcze nie robię listy, delikatnie się rozglądam za wózkiem i łóżeczkiem, chociaż wózek raczej dostanę od szwagierek lub koleżanki, także na razie rozmyślam nad łóżeczkiem. Nic jeszcze nie kupiłam, żadnych skarpeteczek czy ciuszków, myślę, że dopiero po 3, 4 miesiącu zaczniemy coś kupować:)

ja chyba tez jakos tak zaczne kupowac cos , najpierw to musze sobie chyba zapisac co dostane od siostr , zeby bez sensu kasy nie wydawac ;))

reklama
Ja mysle ,ze na poczatek maksymalnie 7-10 body na 56,tyle samo spiochow i bluzeczek.Jako ze rodzimy na zime to ze dwie ,trzy rozpinane narzutki i kombinezon .Ja w domu czapeczek nie uzywam,ale wiem ze moje kokezanki cienkie bawelniane mialy po domu.Ja kupie ze trzy zeby miec pod normalna czapeczke.A skarpetki malutenkie tez sie przydadza.wydaje mi sie ze wiecej rzeczy nie potrzeba do ubrania,bo codziennie sie pierze,a juz wtedy kaloryfery dzialaja i szybko pranie schnie.A wiemy szybko jak takie malenstwa rosna.Po 8 tygodniach praktycznie potrzeba juz ciuszkow na 68.

zgadzam sie dzieci bardzo szybko rosna i jak ma sie za duzo to pozniej polowa jeszcze z metkami jest ;))
ja bede miala duzo ciuszkow , ale po siostr dzieciach i jak juz cos kupie to na starsze , bo dla maluchow bede miala wszystko ;)

karolinka to kupuj rozm.62 lepiej większy, ja kupowalam 62 w sumie moja miala 59cm przy urodzeniu wiec te były w sam raz.

Moje dzieci byly krotkie giulek 50cm,masio49,sebi47 blizniaki sa z 37 tygodnia.A na poczatku jeszcze podwijaly nozki.

Ja kupiłam spodnie w kant ciążowe i dostałam dżinsy ciążowe superanckie :) a i dla didi mam malutkie body i ciapciuszki :-) a tak to jak będę znać płeć to wezmę sobie ubranka, bo moja siostra parkę ma i mi w spadku zostawiła :-)

a tak nie z ciążowych to sukiekę na slub mam piękną :tak: Nachodziłam się za jasną sukienką i dopiero w ostatnim sklepie w galerii O-c znalazłam cudowną beżową.. a najlepsze że ma krój na brzuszek taki lejący, więc w sierpniu na wesele w niej pójdę :)

Przepraszam ze sie wtrace,ale doczytalam ze "mamuska" chce kupic wózek ANMAR. Ja takowy posiadam i powiem szczerze ze czasami jestem z niego zadowolona a czasami mega zla. Po pierwsze prowadzi sie go wspaniale. W zime istna rewelacja :) Jest dobrze zabudowany ima duzo dodatków. Ale jest baaardzo ciezko, i szeroki.Ja do windy sie nim nie mieszcze;/ i do wiekszosc sklepow tez nie;/

reklama
Z doświadczenia wiem że 56 to malutkie ciuszki - może na przysłowiowe 2 razy. Domel miał 51cm i tak ubierałam go w 62.

Brzucho mi już sie pokazał...pewnie dlatego że w 2 ciąży macica już nie tak elastyczna :eek:...muszę wybrać się na strych w poszukiwaniu mojej odzieży ciążowej :eek:

Do góry