reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
No tak tylko jak się mieszka na takim zadupiu jak my, gdzie jest raptem 2 sklepy z wózkami to ratuje tylko internet :-(. Muszę najpierw wiedzieć co chcę i czy coś takiego w ogóle istnieje żeby mi się opłacało jechać godzine do dużego miasta pooglądać.

No wlasnie tez sie nad TT zastanawialam najwyzej bede miala jedna Medeli a reszte TT bo sa fajne no i tansze od medeli. Ja wlasnie stwierdzilam ze zaczne powolutku takie nazwijmy to techniczne sprzety kupowac ;-)

tez chce pomalu kupowac i rowniez te duperelki takie , bo ubranka mam , wozek tez
w zasadzie zostaly te butle , cala czesc kapiel i te inne typy kremiki , no i pokoik , znaczy lozeczko :)
nie chce na koniec zostawiac , bo to raz duze koszta dwa ja tutaj nie mam wyboru w sklepach rzadnego :/ i bede duzo w Pl kupowac na Allegro , a to wiadomo dojdzie przesylka itd.
i nie kupie jak dziewczyny pisaly w kazdej chwili czegos na szybko , bo raz nie ma , a dwa sklepy u nas zamykaja szybko to nie Pl niestety :) niedziela calkiem odpada np. , takze ja wole tego nie zostawiac na ostatnia chwile i pozniej sie stresowac ...

Pryzybela zgadzam się z tobą w zupełności...też wierzę w siłę matczynego mleka i jego właściwości uodparniające. Poza tym dla mnie to była mega łatwość - mleczarnia wszędzie i o każdej porze otwarta :-D....nie byłao kombinowania gdzie butelke podgrzać i mleko rozrobić. Głodny - cyc i juz z głowy...w nocy też na pół śpiąco wyciągałam mleczarnię i z głowy. :-D

Domel był na piersi do 10 miesiąca...ale tak do 6 miesiąca tylko na cyccku później juz słabiej bo do pracy poszłam.

napewno najlepiej by bylo dawac cyca , ale nie zawsze sie da :( ja sie licze z tym , ze u mnie to raczej na to , ze sie nie da bedzie
dzieci tez rozne sa nie kazde chce cyca ssac , gro maluchow odrzuca cyca ...
co bedzie to bedzie wazne zeby mama dzidzia byly szczesliwe :)

Milka ja zasadniczo tez nie jestem za zbyt wczesnymi szalenstwami zakupowymi, ale tak powolutku pare drobiazgow na pewno zakupie, w kazdym razie uwazam ze lepiej nie szalec za bardzo, bo w koncu zawsze mozna do sklepu podskoczyc i dokupic w razie awarii, a przynajmniej sie za duzo gratow niw nazbiera, bo niestety czesc tych "niezbednych" dla dziecka rzeczy to tak naprawde zawalidrogi;-)

Asionek, R sie cieszy, ale z drugiej panny tez by sie cieszyl:) On zawsze marzyl o corce wiec jak sie Kaya urodzila to byl przeszczesliwy Teraz chyba troche sie boi, bo bedzie musial byc wzorcem mezczyzny dla synka, a sam sie praktycznie bez ojca wychowal, wiec czeka go spore wyzwanie:) W kazdym razie bardzo licze na niego, a poza tym mam nadzieje ze uda mi sie wychowac fajnego facecika, ktory bedzie prawdziwym skarbem dla zony hehe:-)

no wlasnie problem w tym , ze nie kazdy mieszka w metropoli i nie kazdy moze kupic w kazdej chwili cos jak zabraknie
ja nawet glupi chleb to musze kupowac na weekend wczesniej , bo juz pozniej to lipa jest na maksa :)
dlatego u mnie odpada odkladanie zakupow
ja siedze na forum " polecamy , odradzamy " i robie liste sobie tego co na stowe trzeba miec , tego co moze sie przydac i powykreslalam cala mase rzeczy z listy zeby nie kupowac gratow , bo tak jak piszesz polowa to i tak niepotrzebna bedzie :)
nakrecaja nas wszedzie , ze wszystko jest niezbedne zeby kase wyciagnac , a my sie pozniej meczymy z calym arsenalem w domu i nie wiadomo co z tym zrobic :/
moze dlatego moj chcial dziewczynke ?? moze wlasnie sie boi troche ?? on tez bez ojca sie wychowal ... napewno dadza rade !! :) ja tam wierze w tych naszych facetow :)

Pryzybela no wlasnie ja tez tak w razie awarii chce ta butelke. Mam nadzieje ze uda mi sie karmic jak najdluzej, dla mnie to wygoda niesamowita tak jak piszecie. Jedzonko jest zawsze i wszedzie i nie trzeba myc sterty butli ;-)

wozek super :) sama bym go kupowala gdyby nie to , ze siorka da swoj :) widzialam filmiki pokazowe na Yutub , opinie i gadalam z dziewczynami co je maja i opinie pozytywne jak najbardziej ma :) do tego plus to cena , ogromny wybor kolorow i fajne funkcje wozka :) uwazam , ze warto za te pieniazki

Sivi ja polecam sklep www.dino.sklep.pl
tam maja wszystkie firmy wozkow i nie tylko , wybor ogromny ceny podobne jak na Allegro i co najwazniejsze wysylaja zagranice :)
mi wycenili paczke do 30kg za 29 euro wiec nie duzo wcale :)
zawsze to jakies wyjscie , ja sama bede duzo z Pl zamawiac , bo taniej i wiekszy wybor rzeczy niz tutaj

Ostatnia edycja:
Asionek stronka genialna, wózki bajeczne i ten wybór kolorków. Tyle że nie wiem jak się ma euro do funta i nie doszłam czy można przez pay-pala płacić, bo te przelewy itp. same utrudnienia.

Właśnie sobie ceny z euro przeliczam i jakoś mi tak nieprzyzwoicie tonio wychodzi...w porównaniu z tymi angielskimi cenami...tylko cholender mnie te przelewy odstraszają...

Ostatnia edycja:
Asionek, nie przejmuj sie za mocno, wiadomo ze trzeba sobie liste rzeczy przygotowac a jest wiele sciag na necie, i raczej male szanse zeby o czyms waznym zapomniec, a duzo rzeczy w razie awarii mozna chociazby w aptece nabyc, a apteki to raczej sa wszedzie...
A zreszta wiadomo ze nie ma co odkladac tak calkiem kompletowania wyprawki, bo zawsze sie kobieta lepiej czuje psychicznie jak ma wszystko odpowiednio wczesniej przygotowane (zwlaszcza jak to jest pierwszy bobas:)) a po za tym latwiej finansowo rozlozyc sobie zakupy, no i najwazniejsze; to duza przyjemnosc kupowanie nawet drobiazgow dla dzieciaczka, wiec nie ma sensu sobie tego odmawiac:-)
A maz na pewno da rade... szczerze mowiac to dobra szkola rodzicielstwa jak sie jest daleko od bliskich i trzeba tylko na siebie nawzajem liczyc, a najwazniejsze zeby zachecac chlopa do pomocy przy codziennej pielegnacji malucha, bo to jest taki dobry poczatek do nawiazania szczegolnej wiezi:-)

Kurcze a do Kanady z tego sklepu internetowego nie wysylaja:( Zreszta i tak fotelika do auta nie moglabym uzywac, bo tutejszych atestow pewnie nie posiada.... no i musze sie znow zdac na tutejsze produkty, a ze to nie jest szczyt moich marzen, a nie zamierzam wydawac fortuny na wozek, co mi max 2 lata posluzy, to ten zakup chyba na najpozniej odloze;)

Asionek super ta strona ,ale Mutsy drozsze niz w swiat dziecka.Ale przynajmniej moge zrobic rozeznanie.

Asionek stronka genialna, wózki bajeczne i ten wybór kolorków. Tyle że nie wiem jak się ma euro do funta i nie doszłam czy można przez pay-pala płacić, bo te przelewy itp. same utrudnienia.

Właśnie sobie ceny z euro przeliczam i jakoś mi tak nieprzyzwoicie tonio wychodzi...w porównaniu z tymi angielskimi cenami...tylko cholender mnie te przelewy odstraszają...

e tam przelew to najmniejszy problem :)
a ceny no napewno jeszcze nizsze dla was jak z funtow na euro sie przeliczy :)

Pryzybela no jasne , ze sa apteki :) ale od soboty 19 max 20 zamkniete do pon. ... niby detal , ale roznie bywa prawda ?? w
pl fajnie , bo i w niedziele mozna zrobic zakupy i w nocy w Tesco jak cos :)

Karolina no drozej moze byc troche wiadomo , ale jak dla mnie ta sronka i tak jest korzystna szczegolnie dla mam z zagranicy ... bo zabawa z Allegro jest wieksza i trzeba jeszcze osobno sobie jakis transport zalatwic wiec wychodzi na to samo , albo drozej nawet liczac to wszystko

reklama
Ja na razie nic nie kupuję jeszcze, chcę poczekać do połówkowego, żeby mi już pewniejsza płeć podali, ale za to mam pytanie do mamuś z Niemiec- czy warto się tam wybrać na zakupy ciuchowe dla dzieciaczka (to w sumie pytanie głównie do Klementinki bo się zastanawiałam nad wypadem do tego outletu koło Berlina, a widzę, że Ty z tamtych okolic). Niektóre rzeczy są tańsze w Polsce, ale zawsze mi się zdawało, że jeśli chodzi o ciuchy to czasem bardziej się opłaca "na zachód" wyskoczyć- wyprowadźcie mnie błędu, jeśli się mylę

Do góry