reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

A propos karmienia piersia to zamowilam wczoraj na allegro butelke Medeli o taka Calma ona jest jakos tak zbudowana ze dzidzius musi ssac tak jak piers zeby mleko lecialo. Czytalam ze jest super jak sie chce karmic piersia a czasem trzeba butelka to potem nie ma problemu z powrotem na piers.

reklama
No tania nie jest ale na allegro taniej niz w sklepie. Slyszalam od kolezanki ze jest super ta butelka. Ja bede na razie po trochu pewnie takie sprzety kupowac bo ubranek to na pewno cala mase dostane. A jak sie tak na raty kupuje rzeczy to jakos mniej po portfelu bije :-)

Sivi, no wlasnie dla mnie to tylko kwestia gustu i poniekad kulturowa, w kazdym razie nie potepiam, bo krzywdy to nikomu nie robi....

Lilou, na zdrowie to pewnie szereg innch czynnikow ma wplyw, z mojego doswiadczenia cycowanie wyszlo corci na zdrowie, ale moze duza role maja tez wzgledy genetyczne na przyklad, bo moj maz bardzo rzadko choruje i jesli juz to przechodzi dosc szybko i lagodnie, a odzywia sie srednio dobrze, poza tym to od lat zdeklarowany ciocioholik (coca colik???), palacz - chociaz to ostatnie pare miesiecy temu rzucil dzieki mojej upierdliwosci:-)
A jesli chodzi o karmienie piersia, to mi chodzi tylko o takie wlasnoreczne (wlasnocycowe chyba raczej) a do tego 6 m-cy wylacznie na piersi ... Nie twierdze i nie upieram sie ze to najlepsze dla dziecka, po prostu w to wierze... Oczywiscie kobieta karmiaca powinna sie przy tym dobrze odzywiac, unikac uzywek... Wiem ze w dzisiejszych czasach takie karmienie moze byc duzym poswiecenniem, bo wiele matek musi pracowac, po za tym trudno z pewnych rzeczy zrezygnowac, a w wypadku takiego karmienia jest sie dosc uwiazanym do maluszka, dlatego tez nie smialabym zlego slowa powiedziec na kogos, kto uwaza czy postepuje innaczej....
Ja po prostu wierze, ze mleko matki to dobry kapital na przyszlosc dla dziecka i jesli ma sie pokarm, i mozna karmic (w sensie czas, wzgledy zdrowotne itp), to uwazam ze warto to wykorzystac....

No a my w koncu mozemy zaczac kompletowac garderobe dla juniora, wiec pewnie przy najblizszej okazji w pare drobiazgow sie zaopatrze, bo pod katem plci meskiej to my nie mamy kompletnie nic z ciuszkow; same babskie laszki sie ostaly po mlodej:-D
A z tymi grubszymi rzeczami to chyba do wakacji poczekamy:tak:

No na własnym cycu grzechem jest nie wychować dziecka jak ktoś ma możliwości. Ale myślę że jest przereklamowane jeśli chodzi o te zdrowotne aspekty.

Ja na razie nic jeszcze nie kupuję, jakoś mam zamiar tak jak w pierwszej ciąży koło siudmego miesiąca, zwłaszcza że teraz nawet nie wiem co we mnie siedzi. Po córci mam parę ciuszków ale większość porozdawałam w rodzinie więc wszystko od nowa będę musiała kompletować. Mam tylko kołyskę od znajomych bo ich synuś wyrusł i zagracała im mieszkanie.

A propos karmienia piersia to zamowilam wczoraj na allegro butelke Medeli o taka Calma ona jest jakos tak zbudowana ze dzidzius musi ssac tak jak piers zeby mleko lecialo. Czytalam ze jest super jak sie chce karmic piersia a czasem trzeba butelka to potem nie ma problemu z powrotem na piers.

podobno te butelki TT tez sa wlasnie dobre przy karmieniu mieszanym i maja bardzo dobre opinie na necie :)

Pryzybela mezus pewnie sie cieszy z synka ?? :)

tez musze juz powoli zaczac kupowac dla dzidzi rzeczy , ale jakos sie zebrac nie moge .... a kiedys to bylam pewna , ze bede szalec od pierwszego miesiaca juz po sklepach hehe

podobno te butelki TT tez sa wlasnie dobre przy karmieniu mieszanym i maja bardzo dobre opinie na necie :)

tez musze juz powoli zaczac kupowac dla dzidzi rzeczy , ale jakos sie zebrac nie moge .... a kiedys to bylam pewna , ze bede szalec od pierwszego miesiaca juz po sklepach hehe

No wlasnie tez sie nad TT zastanawialam najwyzej bede miala jedna Medeli a reszte TT bo sa fajne no i tansze od medeli. Ja wlasnie stwierdzilam ze zaczne powolutku takie nazwijmy to techniczne sprzety kupowac ;-)

Pryzybela zgadzam się z tobą w zupełności...też wierzę w siłę matczynego mleka i jego właściwości uodparniające. Poza tym dla mnie to była mega łatwość - mleczarnia wszędzie i o każdej porze otwarta :-D....nie byłao kombinowania gdzie butelke podgrzać i mleko rozrobić. Głodny - cyc i juz z głowy...w nocy też na pół śpiąco wyciągałam mleczarnię i z głowy. :-D

Domel był na piersi do 10 miesiąca...ale tak do 6 miesiąca tylko na cyccku później juz słabiej bo do pracy poszłam.

Dziewczyny ja też wychodzę z założenia, że co jak co ale nasz organizm wie najlepiej jakie powinno być mleko dla naszego dziecka bo zna ssaka na wylot :-)
Ja tez mam zamiar karmić na rządnie co najmniej 6 miesięcy :-D jak się uda to będzie super :tak:

Osobiście kupię butelki z Aventu są w rozsądnych cenach i korzystałam z nich przy młodej

reklama
Do góry