reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Milka ja zasadniczo tez nie jestem za zbyt wczesnymi szalenstwami zakupowymi, ale tak powolutku pare drobiazgow na pewno zakupie, w kazdym razie uwazam ze lepiej nie szalec za bardzo, bo w koncu zawsze mozna do sklepu podskoczyc i dokupic w razie awarii, a przynajmniej sie za duzo gratow niw nazbiera, bo niestety czesc tych "niezbednych" dla dziecka rzeczy to tak naprawde zawalidrogi;-)
Bo nie wiem jak u was (mowa o mamach po raz kolejny) ale w naszym mieszkaniu wiekszosc niz polowa gratow, to do mlodej nalezy (lub nalezala) i razem z zabawkami, to po prostu juz totalna sterta sie zrobila i mimo ze jak na nasza trojke mamy duze mieszkanie i nie naleze do chomikow, to po prowstu z wieloma rzeczmi nie mam sie gdzie podziac:-D
Asionek, R sie cieszy, ale z drugiej panny tez by sie cieszyl:) On zawsze marzyl o corce wiec jak sie Kaya urodzila to byl przeszczesliwy Teraz chyba troche sie boi, bo bedzie musial byc wzorcem mezczyzny dla synka, a sam sie praktycznie bez ojca wychowal, wiec czeka go spore wyzwanie:) W kazdym razie bardzo licze na niego, a poza tym mam nadzieje ze uda mi sie wychowac fajnego facecika, ktory bedzie prawdziwym skarbem dla zony hehe:-)
Rudson,no wlasnie niewatpliwa zaleta cycowania jest ogolna dostepnosc o kazdej porze i w kazdym miejscu:-D Fakt ze moja cora na mnie wisiala przez dlugi czas i moze to tez kwestia ze naprawde zdrowo sie rozwijala, nie miala nigdy nawet kolki, ale ja nie pamietam zebym byla jakas potwornie zmeczona nocnym wstawaniem czy cos, mimo ze z racji cyca to ja do malej non stop wstawalam:tak: (chociaz R by sie klocil, bo sie zawsze chwalil, ze on tez dawal malej cyca, bo sie zdarzylo ze obudzil sie przede mna i jak widzial, ze mloda poszukuje jedzonka, to wsadzal jej mojego cyca do dzioba i szedl dalej spac:-D)
Mam nadzieje ze z synkiem tez mi sie uda pocycowac, ale jakas butle w razie awarii tez zakupie i to chyba wlasnie na TT sie skusze

Pryzybela no wlasnie ja tez tak w razie awarii chce ta butelke. Mam nadzieje ze uda mi sie karmic jak najdluzej, dla mnie to wygoda niesamowita tak jak piszecie. Jedzonko jest zawsze i wszedzie i nie trzeba myc sterty butli ;-)

A co myslicie o takim wozeczku?http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=343 Raczej na pewno bedziemy miec Tako bo mamy dojscia i mozemy go sobie taniej zalatwic. Nie wiem tylko jaki wybrac wiec ogladam i ogladam :-) moze mnie olsni hihi, na szczescie jeszcze duzo czasu.

Ostatnia edycja:
Gosiane mi sie ten wozeczek bardzo podoba:tak: I nawet ta cena na stronce nie jest zabojcza zwlaszcza ze taki duzy zestaw:) Chetnie bym sama sobie taki sprawila gdyby to bylo mozliwe, zwlaszcza ze nawet jak ciut ciezkawy to ja na parterze mieszkam, a auto zmienilismy na wieksze, wiec do bagaznika tez by taki wszedl bez problemu:) Podoba mi sie ta opcja montowania folelika na stelaz:tak:

No a poza tym spacerowke da sie w obu kierunkach montowac. My tez bedziemy zostawiac wozek na dole a do mieszkania najwyzej sama gondole brac wiec na wadze mi nie zalezy.

No to mysle ze super wybor! Zwlaszcza ze wizualnie tez bardzo ladnie wyglada:-) Szkoda ze my tak daleko od Pl mieszkamy, a zeby sprowadzic taki duzy zestaw, to chyba caly kontener trzebaby wynajac;-)

gosiane fajny ten wózeczek i nawet nie taki drogi. Ja mam problem z wyborem wózka, miliony stron już zaliczyłam i nie mogę znaleźć w 100% takiego jakbym chciała, a poza tym dużo wózków które są w Polsce tu są niedostępne.

Sivi, mam ten sam problem i narazie odpuscilam i chyba na wakacje zaczne sie na powaznie rozgladac.... to znaczy o tych modelach z Pl to moge sobie pomarzyc;)
A w ogole to narazie faktycznie tylko na stronkach szukam, ale chyba najlepiej byloby rundke po sklepach zrobic...

ja za wózkiem tez w wakacje poszperam, natomiast z butli to mam jedną Avent bo dostałąm wypraweczkę w szpitalu kiedyś.. miła pani mi dała :-) i od siostry dwie antykolkówki, nie kupuję narazie żadnych ubranek bo mam tony do rozpakowania i poprzebierania od siostry. Mam również rożki, kocyki, pościele, łóżeczko, fotelik do samochodu, grajki na łóżeczko, no słowem wszystko czego siorka nie zdołała wziąć do samolotu jak wyjeżdżała. Cieszę się bo zaoszczędzę mnóstwo kasy! :tak:

reklama
Dziewczyny szukające wózków zacznijcie od wizyty w sklepie, wózek trzeba rozjeździć na żywca, po rozkładać, po odpinać, po dopinać, sprawdzić czy jest zwrotny, czy buda się Cicho rozkłada a dopiero szukać cen i zamawiać na necie, chociaż często się zdarza, że w sklepach można już kupić taniej niż przez internet.

Bo potem jak moja szwagierka zamówiła super-wduper wózek przez net, opinie przeczytane z netu a prowadził się jak ruski czołg i każdy spacer był dla niej mordęgą :tak:

Do góry