reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Znacie może jakiegoś użytkownika allegro który ma dużo asortymentu i jest sprawdzony??
Używam smoczka mam ale on go tak łapie zaraz wypluwa i troche mija za nim zassie dokładnie. Możecie polecić jakieś dobre smoczki?? Może avent?? Bo nuk odpada ma odruch wymiotny:(

Ja parę razy kupowałam od rodzyneczki i za każdym razem byłam bardzo zadowolona Tommee Tippee STERYLIZATOR +TERMOOPAKOWANIE +BUTEL (1872140274) - Aukcje internetowe Allegro
i od wasal BOBAS TETROWE pieluchy pieluszki miś zając KOLORY (1885962434) - Aukcje internetowe Allegro chociaż pamiętam, że któraś narzekała, że pomylił kolory ręczników czy czegoś. Ja problemu nie miałam.

reklama
Znacie może jakiegoś użytkownika allegro który ma dużo asortymentu i jest sprawdzony??
Używam smoczka mam ale on go tak łapie zaraz wypluwa i troche mija za nim zassie dokładnie. Możecie polecić jakieś dobre smoczki?? Może avent?? Bo nuk odpada ma odruch wymiotny:(
my mamy avent i tak samo ma odruch wymiotny, chyba po prostu niesmoczkowy typ, z Jasiem nie bylo problemu i smoczek zassal dosc szybko
a to mój nowy zakup

Chusta do noszenia dzieci Nati Lirio - Chusty do noszenia dzieci i pieluszki wielorazowe

dzięki niej będę miała 2 ręce wolne i maluszka zawsze przy sercu :tak: zawsze marzyłam o noszeniu dziecka właśnie w ten sposób.
ja tez mam zamiar nosic malucha w chuscie, mam zwykla tkana ale czekam az Jeremi troche podrosnie

co do wkladek to uzywam najzwyklejsze, wkurzaja bo wywijaja sie przy kazdym odpinaniu stanika

Znalazłam na allegro takie wkładki laktacyjne LilyPadz WKŁADKI LAKTACYJNE WIELORAZOWE samonośne (1851918460) - Aukcje internetowe Allegro tylko cały czas się zastanawiam czy warto w nie inwestować i czy się sprawdzą.

ja mam takie AVENT WIELORAZOWE Wkładki Laktacyjne 6szt.+worek ! (1883485662) - Aukcje internetowe Allegro na silikon dostałam uczulenia /z nakładki laktatora/ i miałam straszne problemy z sutkami przez to więc uważałabym na te silikonowe wkładki. Jednak bawełna bardziej bezpieczna.

klementyna właśnie tego się obawiam chociaż opis wydał mi się kuszący. Najbardziej mi się podoba to, że nie odstają i są niewidoczne ale sylikon wydaje mi się zbyt sztuczny, żeby go nosić cały dzień tym bardziej, ze skóra pod niem nie oddycha.

Te Twoje wkładki Avent po prostu chłoną mleko i później się je pierze?

tak, dokładnie. Ja piorę je mydełkiem jak się kąpię, zajmuje to może pół minuty i zawsze mam czyściutką parę gotową do użycia, jest 3 pary wiec zawsze jakaś czysta jest... jak wiem ze będę w danym dniu prała ciuszki dzieciątka to pakuję je do woreczka i piorę w pralce - schną bardzo szybko, są delikatne i fajnie wchłaniają pokarm a pierś jest sucha. Po tym silikonie leczyłam piersi ponad tydzień, przez co nie mogłam przystawiać do piersi i zaczęła się butelka. Sutki bolały okropnie, 2 razy zlazła mi z nich skóra to sobie możesz wyobrazić - wyglądały jakby były poparzone.
jednorazowych nie używam wcale, tylko te 3 pary z aventu - wystarczają na 100%.

Ostatnia edycja:
czytałam o tych wkładach aventu bo zaczęłam się zastanawiać nad ich zakupem i niestety jest dużo negatywnych opinii. Główne negatywy to że przeciekają i są mało chłonne oraz mocno się odznaczają pod ubraniem.
I nie wiem co teraz, bo mleka leci mi sporo a nie chciałabym wydać kasy na coś co się nie sprawdzi i będzie przeciekało:(

ma ktoś jeszcze te wkładki?

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
Do góry