reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

asionek ja jak po domu chodzę to wkładam pieluchę tetrową bo też mi wkładki jak woda idą. A jak karmię z jednej piersi to nagle mnie zakłuje w drugiej i z tamtej też wtedy leci :eek:

oj mam to samo ... ciekawe kiedy to minie ? :)

My juz 3ci tydzien lecimy na jedyneczce. Moja mala wazona byla dzisiaj i wazy 3310g :-D:-D nie wiem kiedy dorosnie do sukienek i kiedy rajstopki beda sie opinaly na niej. I czapusia z glowy spadac nie bedzie ehhh:-D:-D

mj moze ma juz z 4000g , ale wszystko jeszcze za duze dla niego ... czapeczki tez spadaja na oczka
za malo ciuszkow jednak tych najmniejszych
bylam w sklepie ostatnio chcialam kupic jakies ciuszki typu bluza czy spodnie i du.... najmniejsze to 60 , a na moejgo wisi to i jest ogromne
ciekawe kiedy maluchy dorosna do ciuszkow ? :)

ja polecam muszle laktacyjne zamiast wkładek. Jest to jednorazowy wydatek i na dodatek pozwala na zbieranie mleka i np mrożenie :) chociaż ja tego nie robię. Ale muszle polecam, chociaż zdarza się że są już pełne, ja się schylę i jest wyciek:) ja mam takie muszle : Wkładki laktacyjne MEDELA (1825422473) - Aukcje internetowe Allegro
a to mleko to będzie tak leciało już przez cały okres karmienia?
co do stanika to też myślałam że dam rade ze swoimi ale się przeliczyłam:) mam te 2 do karmienia ale to i tak mało i zastanawiam się czy kupić kolejny? może dam rade z tymi co mam

chyba trzeba bedzie kupic , bo na wkladkach zbankrutuje :)

a te aventu muszle co ktos linka podawal , to one nie wystaja jakos za bardzo z pod ubrania ?? bo jakies mocno streczace sa :)
wsumie szkoda mleka , a tak by sie cos uzbieralo hehe

co do stanikow to ja i tak sie mecze z ciuchami okropnie :/ a jak naloze normalny stanik to juz wogole masakra :/ jednak te odpinane to wygoda duza :)

reklama
o tych muszlach z medeli które mam mogę powiedzieć że są wygodne pod tym względem że oprócz tego że zbierają mleko to chronią brodawki przed otarciami, bo mnie np bolą od tego ssania:) no i te dziurki pozwalają na oddychanie, chociaż i tak czasami są zaparowane, więc myślę że te bez dziurek by się nie sprawdziły bo sutek by nie oddychał - bynajmniej u mnie.
Co do staników to mam 2 bez fiszbin i na razie nie kupuje więcej bo pralka i tak cały czas chodzi więc się pierze i suszy na kaloryferze. A z fiszbinami nie chcę bo uważam że gdy się karmi stanik powinien być wygodny żeby nic nie uciskal a z fiszbinami jednak zawsze trochę uciskają:)

Muszle bez dziurek z Aventu są do zbierania mleka podczas karmienia, można się w nich bez obaw nachylać i nic nie wyleci przez dziurki, mi podczas karmienia ta muszla wypełnia się w całości praktycznie więc te z dziurkami nie zdałyby egzaminu, z dziurkami można nosić pomiędzy karmieniami. Dla mnie te muszle są rewelacyjne.

Co do staników z fiszbiną - mnie nie cisną bo mam dobrze dobrany rozmiar. Położna jak najbardziej polecała z fiszbiną - fiszbina nie gniecie piersi, przecież jest pod nią i nawet piersi nie dotyka. Te bez fiszbiny takie bezkształtne są, ja mam za duże piersi do nich i takie placki mi się robią a z fiszbiną elegancko wyglądają.

dzisiaj kupiłam chustę kieszonkę-pouch do noszenia Maleństwa, http://chustolandia.pl/page2.php?post=8
zamierzam kupić standardową chustę tkaną i w niej wiosną nosić Maluszka :-)

Ostatnia edycja:
Znacie może jakiegoś użytkownika allegro który ma dużo asortymentu i jest sprawdzony??
Używam smoczka mam ale on go tak łapie zaraz wypluwa i troche mija za nim zassie dokładnie. Możecie polecić jakieś dobre smoczki?? Może avent?? Bo nuk odpada ma odruch wymiotny:(

o tych muszlach z medeli które mam mogę powiedzieć że są wygodne pod tym względem że oprócz tego że zbierają mleko to chronią brodawki przed otarciami, bo mnie np bolą od tego ssania:) no i te dziurki pozwalają na oddychanie, chociaż i tak czasami są zaparowane, więc myślę że te bez dziurek by się nie sprawdziły bo sutek by nie oddychał - bynajmniej u mnie.
Co do staników to mam 2 bez fiszbin i na razie nie kupuje więcej bo pralka i tak cały czas chodzi więc się pierze i suszy na kaloryferze. A z fiszbinami nie chcę bo uważam że gdy się karmi stanik powinien być wygodny żeby nic nie uciskal a z fiszbinami jednak zawsze trochę uciskają:)

musze gdzies je dorwac i obejrzec :)
chyba dobrze miec dwie z dziurkami i bez , chociaz mi chyba az tyle mleka nie leci zeby sie wylewalo az ..
ja jakos nie moge z fiszbinami nosic , nie zbyt mi teraz wygodnie :/ wole miekkie cale i to jest nowosc dla mnie , bo ja zawsze fiszbiny i jeszcze wypelnienie dodatkowe , bo maly biust mam :)
wsumie moglyby mi takie ciut wieksze piersi zostac , nie obrazilabym sie hehe

Znacie może jakiegoś użytkownika allegro który ma dużo asortymentu i jest sprawdzony??
Używam smoczka mam ale on go tak łapie zaraz wypluwa i troche mija za nim zassie dokładnie. Możecie polecić jakieś dobre smoczki?? Może avent?? Bo nuk odpada ma odruch wymiotny:(

ja nie pomoge , mam TT i moj maly nie chce , a kupowac nie bede innych , bo wsumie on nie ma az takiego odruchu ssania zeby mu smok byl potrzebny :)
co najwyzej jak baka puscic nie moze to szuka cyca , bo jakos mu lepiej one ida jak memla moje piersi :szok::-D

musze gdzies je dorwac i obejrzec :)
chyba dobrze miec dwie z dziurkami i bez , chociaz mi chyba az tyle mleka nie leci zeby sie wylewalo az ..
ja jakos nie moge z fiszbinami nosic , nie zbyt mi teraz wygodnie :/ wole miekkie cale i to jest nowosc dla mnie , bo ja zawsze fiszbiny i jeszcze wypelnienie dodatkowe , bo maly biust mam :)
wsumie moglyby mi takie ciut wieksze piersi zostac , nie obrazilabym sie hehe

ja nie pomoge , mam TT i moj maly nie chce , a kupowac nie bede innych , bo wsumie on nie ma az takiego odruchu ssania zeby mu smok byl potrzebny :)
co najwyzej jak baka puscic nie moze to szuka cyca , bo jakos mu lepiej one ida jak memla moje piersi :szok::-D
ja też zawsze nosiłam staniki z fiszbinami i wypełnieniem, a teraz to najzwyklejsze.
Również piersi mogłyby zostać u mnie trochę większe;)

my smoka na razie jeszcze nie dawaliśmy:) u nas też jest tak że jak mała na cycu wisi to sypią się pierdzioszki

reklama
Do góry