reklama
szkoda , ze u mnie tych pieuch nie ma ... narazie na pampkach jedziemy musilam dokupic jednynek , bo jedna paczka za alo , a na 2 za malutki jest jeszcze
pozniej zaczne kombinowac moze z innymi pieluchami ....
od siebie moge powiedziec , ze warto zorbic zapas wkladek do stanika ida jak woda u mnie :/
no i staniki jednak te odpinane sa wygodniejsze chociaz nie grzesza ladnoscia hehe
w zwyklych niewygodnie jednak bardzo , a myslalam , ze dam rade
mam dwa do karmienia i musze dokupic , bo non stop brudne od mleka sa , a po nocy cale mokre tak mi leci z piersi
Ja przez 7 miesięcy karmienia miałam przecieki i jak z jednej karmiłam to z drugiej kapało.
Werka spokojnie, nadejdzie i ten czas, ciesz się drobinką póki masz siłę nosić
elifit o tym przeciekaniu piersi podczas karmienia drugą słyszałam, szkoda że obu jednocześnie nie da się opróżniać bo szkoda mleczka
Jak chciałam ściągnąć pokarm na zapas to robiłam to właśnie podczas karmienia. Zosia najadała się z jednej piersi więc drugą mogłam opróżniać laktatorem. Tylko wtedy było to skuteczne. Wymagało to pewnej wprawy ale cóż trening czyni mistrza.
Zamówiłam sobie kosz mojżesza na allegro. Stwierdziłam, że takiego małego gzubka chce mieć na widoku, jakoś niepewnie się czuję jak idę z Zosią do jej pokoju a mała leży u nas. W rezultacie jak głupek ciągle chodzę i sprawdzam czy ładnie leży i czy się jakoś nie przekręciła. Tak to mała będzie tam gdzie ja a jednocześnie nie na rękach. Kosz Mojżesza Baby Start (1885231451) - Aukcje internetowe Allegro
kasiadz
Fanka BB :)
ja polecam muszle laktacyjne zamiast wkładek. Jest to jednorazowy wydatek i na dodatek pozwala na zbieranie mleka i np mrożenie chociaż ja tego nie robię. Ale muszle polecam, chociaż zdarza się że są już pełne, ja się schylę i jest wyciek ja mam takie muszle : http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-medela-i1825422473.htmlod siebie moge powiedziec , ze warto zorbic zapas wkladek do stanika ida jak woda u mnie :/
no i staniki jednak te odpinane sa wygodniejsze chociaz nie grzesza ladnoscia hehe
w zwyklych niewygodnie jednak bardzo , a myslalam , ze dam rade
mam dwa do karmienia i musze dokupic , bo non stop brudne od mleka sa , a po nocy cale mokre tak mi leci z piersi
a to mleko to będzie tak leciało już przez cały okres karmienia?
co do stanika to też myślałam że dam rade ze swoimi ale się przeliczyłam mam te 2 do karmienia ale to i tak mało i zastanawiam się czy kupić kolejny? może dam rade z tymi co mam
klementyna33
polecam takie muszle avent isis muszle laktacyjne zesztaw 6 elementów (1870418706) - Aukcje internetowe Allegro są 2 pary rożnych - jedne wentylowane z dziurkami a drugie pełne specjalne do zbierania pokarmu przy karmieniu piersią więc się nie wylewa przez dziurki.
a z wkładek laktacyjnych polecam AVENT WIELORAZOWE Wkładki Laktacyjne 6szt.+worek ! (1883485662) - Aukcje internetowe Allegro rewelacyjne nie odparzają brodawek, fajnie wchłaniają i w porównaniu do kosztów zakupu jednorazowych wychodzą bardzo ekonomicznie.
Kasia ja mam staników 4 - 3 z fiszbiną, jeden bez...z fiszbiną o niebo lepsze, ładnie trzymają biust, ten bez noszę tylko po domu. Ilość wystarczająca bo piorę co chwilę.
a z wkładek laktacyjnych polecam AVENT WIELORAZOWE Wkładki Laktacyjne 6szt.+worek ! (1883485662) - Aukcje internetowe Allegro rewelacyjne nie odparzają brodawek, fajnie wchłaniają i w porównaniu do kosztów zakupu jednorazowych wychodzą bardzo ekonomicznie.
Kasia ja mam staników 4 - 3 z fiszbiną, jeden bez...z fiszbiną o niebo lepsze, ładnie trzymają biust, ten bez noszę tylko po domu. Ilość wystarczająca bo piorę co chwilę.
Ostatnia edycja:
Właśnie zamawiam muszle i butelkę TT. Skoro mała je co 3h to za jakiś czas wykorzystam to i wyjdę sobie z domu a M zostawię z dzieckiem i butelką.
Te wielorazówki mnie poprzednio nie przekonywały ale chyba muszę zmienić zdanie bo zbankrutuję na wkładkach laktacyjnych.
Te wielorazówki mnie poprzednio nie przekonywały ale chyba muszę zmienić zdanie bo zbankrutuję na wkładkach laktacyjnych.
elifit
Moderatorka
ja mam 2 staniki i tylko dlatego że pralka chodzi codziennie to wyrabiam. Też pomyślę o tych muszlach
klementyna33
Właśnie zamawiam muszle i butelkę TT. Skoro mała je co 3h to za jakiś czas wykorzystam to i wyjdę sobie z domu a M zostawię z dzieckiem i butelką.
spokojnie kup, są chłonne i nie przeciekają...przynajmniej mi a jednorazowe potrafią mi przeciekać
kupiłam też sterylizator http://www.philips.pl/c/avent-przygotowanie-do-karmienia/220-240-v-scf274_34/prd/ na allegro można kupić za niewielkie pieniądze używany - moim zdaniem super. Codziennie sterylizuję w nim laktator, butelkę i smoczek. Kupiłam bo miałam już dość gotowania tego w wodzie i potem poparzonych opuszków przy wyciąganiu z wrzątku.
Ostatnia edycja:
kasiadz
ja sterylizatora nie mam i na razie nie mam planów zakupu, bo nie używam butelek, smoczków, laktatorów. Jak na razie lecimy na samym cycu i oby jak najdłużej
reklama
klementyna33
też nie planowałam zaraz po porodzie ale sytuacja się zmieniła i trzeba było kupić.
Podziel się: