reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

ufff wróciłam z Ikei z materacem dla młodej :-D chodzenie w tygodniu po tym sklepie to czysta przyjemność, zero tłumów, cisza i spokój nawet zarzuciliśmy sobie szwedzkie klopsiki na luncz ;-)

Ja się jeszcze nie pakuję bo nie mam wszystkiego :-) myślę, że w tym tygodniu wszystko pokupuje i pomyślę o torbie ;-)

reklama
Ja też już spakowana, oprócz kosmetyków wszystko.
Nawet nie pomyślałam jeszcze o kupowaniu "zabawek". Na to jeszcze będzie czas, zostawiam to sobie na czas kiedy dzidzia już będzie na świecie, nie chce sobie domu zagracać.

dzięki za odpowiedzi odnośnie Tantuma, Octenisept mam małą butelkę więc spokojnie mogę zaopatrzyć się z Tantum rosa, ale chyba dokupię do tych saszetek irygator, żeby łatwiej krocze szło polać
ja też jeszcze nie jestem spakowana, bo muszę w tym tygodniu dokupić to czego mi brakuje, no i jak wyremonce łazienkę to juz chyba się spakuję, bo wczoraj zauważyłam, że nieznacznie brzuch mi się obniżył i trochę mnie to zeschizowałao, że poród już niedaleko :/

Ja też już wiekszość rzeczy mam. A powiedzcie, kupujecie te majtki siatkowe czy zwykłe bierzecie do szpitala?

ja juz kupilam po co mam sobie bielizne poniszczyc ;) do szpitala beda w sam raz

dziewczyny a mam pytanko, kupował ktoś może gruby kocyk na allegro? może możecie coś polecić?

ja kupowalam , ale nie grube raczej normalne ( nie wiem co dla ciebie jest grube ? )) z firmy Bobas sa fajne i tanie :)

ja kupiłam te fizelinowe, ale jak cuś biorę ze sobą do szpitala pare majtasów bawełnianych, więc w razie czego te będę wkładać

a kupujecie Tantum rosa??

mi mama kupila :) wiec mam
kiedys polozna cos mowila , ze jak ma sie szwy to tez moze byc tak , ze piecze przy sikaniu i wtedy fajnie jest polewac podczas wlasnie tantum rosa i nie piecze tak i komfort psychiczny lepszy :)
albo pierwsze siku pod prysznicem ;)

a pytane z innej beczki kiedy byłyście spakowane do szpitala?? bo ja jeszcze nie mam nic gotowego.:zawstydzona/y:

ja juz wiekszosc spakowane mam
jeszcze tylko liste od poloznej wezme i porownam czy napewno wszystko wzielam , albo czy nie mam czegos czego nie musze zabierac :)

mi mama kupila :) wiec mam
kiedys polozna cos mowila , ze jak ma sie szwy to tez moze byc tak , ze piecze przy sikaniu i wtedy fajnie jest polewac podczas wlasnie tantum rosa i nie piecze tak i komfort psychiczny lepszy :)
albo pierwsze siku pod prysznicem ;)

Ja właśnie już pisałam o tym. Po porodzie goniłam starego do polskiej apteki w chicago po tantum rosa...polewanie właśnie ciepłą wodą z tantum po siku znacznie łagodziło pieczenie.
Ja nie używałam papieru tylko suszyłam delikatnie chłodnym powietrzem suszarki krocze....to samo po myciu ...niestety jakiekolwiek "tarcie" sprawiało ból:-p

reklama
Do góry