reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Kochane nie wiem czy już gadałyście na ten temat, bo jestem z Wami dopiero od dwóch miesięcy. Chciałam zapytać o pasy poporodowe? Czy są skuteczne? Czy któraś miała z nimi kontakt, ktoś znajomy używał? Czy warto?

mileczka ja mam taki gumowy z lidla i nosiłam go dopiero po połogu ale nie za dużo, głównie dlatego, że mnie krzyż bolał. Kosztował niecałe 30 zł więc wielka inwestycja to nie była.

Pasy poporodowe mają poprawić wygląd brzucha i pomóc mu w powrocie do formy :) Dzięki nim nie powinien zostać "flak" bo brzusiu ciążowym. Oczywiście trzeba wiedzieć kiedy zacząć go nosić, nie można bezpośrednio po porodzie. Myślę że chodzi tu o prawidłowe, naturalne obkurczanie macicy. I tak sie zastanawiałam, czy by sie nie wspomóc :)

ja kupuję taki pas, moja teściowa 31 lat temu miała i teraz brzucha nie ma, więc mam nadzieje, że faktycznie to działa. Teściowa stosowała go od wyjścia ze szpitala, ale ja nie wiem kiedy byłby najlepszy moment. Muszę koleżanki spytać, bo ona też miała i też nie widzę u niej flaka :)

reklama
moja babcia mi mowila ze mam brzuch po porodzie bo nie obwiazywalam sie w pasie
kiedys taka byla metoda, teraz sa pasy
chyba jak macica sie obkurczy to mozna uzywac pasow i majtochow obciskajacych
ja mam zamiar sobie cos takiego kupic, nie wiem tylko czy pas czy gacie, ale w gaciach tylek sie poci

Do góry