reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

A co lekarze mają do tego jakie majty będziemy nosić?:-)
.

no okazuje się że mają :crazy: masz ordynator wstrzyna awantury i każe natychmiast rodzinie majtuchy przynosić z apteki :baffled:...podobno w siatkowych lepiej się "wietrzy" i niby goi...no cóż stary chłop ma swoje dziwadztwa

a kupujecie Tantum rosa??

ja kupuję ....przy pierwszysm porodzie nie miałam bo w USA rodziłam ...dostałam co prawda jakąś piankę gojącą...ale jak wróciłam do domu pogoniłam starego do polskiej apteki i zakupił mi...miałam małą plastikową buteleczkę z dziubkiem i po każdym siusiu przemywałam się wodą ciepłą z tantum rosa...mnie łagodziło i pomagało :tak:

reklama
Jak dla mnie to pokrowiec dla takiego małego osikusa i srajtka to przereklamowana sprawa. Lepiej pieluszkę położyć bo często się zdaża, że dziecko siknie na przewijak i wtedy pokrowiec do prania a tak to następna pieluszka i jedziesz dalej. Swoją drogą to muszę nowy kupić bo ten co mam jest podarty ;(

dzięki laseczki za info , po co kupować ochranicze na przewijak jak ma się pieluszki ;) no tak ale jako niedoświadczona przyszla mamuska daje sie namawiac na wydawane kasy w sklepach dla bobasków na wszystko co popadnie!!

a pytane z innej beczki kiedy byłyście spakowane do szpitala?? bo ja jeszcze nie mam nic gotowego.:zawstydzona/y:

ja już jestem spakowana i czekam na godzinę "0"

wyszłam z założenia że nie ma co czekać na ostatnią chwilę bo tak naprawdę równie dobrze można urodzić w 36 jak i 42 tc :)

reklama
kasiadz fakt ja w rozsypce bo spóżniony remont pokoju mnie czeka jeszcze ;/ ale w tym tygodniu dopinam ostatnie zakupy i czekam cierpliwie oby to nie był 42 tydz. a w niedziele wybieram się na zwiedzanie porodówki :tak: chociaż nie wiem czy to dobry pomysł (bo może naruszyć mój dotychczasowy spokój :szok:)

Do góry