reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

A co lekarze mają do tego jakie majty będziemy nosić?:-)
.

no okazuje się że mają :crazy: masz ordynator wstrzyna awantury i każe natychmiast rodzinie majtuchy przynosić z apteki :baffled:...podobno w siatkowych lepiej się "wietrzy" i niby goi...no cóż stary chłop ma swoje dziwadztwa

a kupujecie Tantum rosa??

ja kupuję ....przy pierwszysm porodzie nie miałam bo w USA rodziłam ...dostałam co prawda jakąś piankę gojącą...ale jak wróciłam do domu pogoniłam starego do polskiej apteki i zakupił mi...miałam małą plastikową buteleczkę z dziubkiem i po każdym siusiu przemywałam się wodą ciepłą z tantum rosa...mnie łagodziło i pomagało :tak:

reklama
Jak dla mnie to pokrowiec dla takiego małego osikusa i srajtka to przereklamowana sprawa. Lepiej pieluszkę położyć bo często się zdaża, że dziecko siknie na przewijak i wtedy pokrowiec do prania a tak to następna pieluszka i jedziesz dalej. Swoją drogą to muszę nowy kupić bo ten co mam jest podarty ;(

dzięki laseczki za info , po co kupować ochranicze na przewijak jak ma się pieluszki ;) no tak ale jako niedoświadczona przyszla mamuska daje sie namawiac na wydawane kasy w sklepach dla bobasków na wszystko co popadnie!!

a pytane z innej beczki kiedy byłyście spakowane do szpitala?? bo ja jeszcze nie mam nic gotowego.:zawstydzona/y:

ja już jestem spakowana i czekam na godzinę "0"

wyszłam z założenia że nie ma co czekać na ostatnią chwilę bo tak naprawdę równie dobrze można urodzić w 36 jak i 42 tc :)

reklama
kasiadz fakt ja w rozsypce bo spóżniony remont pokoju mnie czeka jeszcze ;/ ale w tym tygodniu dopinam ostatnie zakupy i czekam cierpliwie oby to nie był 42 tydz. a w niedziele wybieram się na zwiedzanie porodówki :tak: chociaż nie wiem czy to dobry pomysł (bo może naruszyć mój dotychczasowy spokój :szok:)

Do góry