reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
A ja "chyba" takie podstawowe rzeczy mam... Torba juz dawno spakowana stoi bo jak to mowi lekarz jestem cykająca bomba:] Ale jestem dobrej mysli ze dotrwam do pazdziernika:)
Acha tylko te podklady do szpitala kupie swoje bo nie chce lezec na ceracie fuuuuj;/

Asionek Zosia zasikała mi wyrko dopiero teraz po 17 miesiącach :). Albo miałam niezłego farta, że tak późno albo małe dzieci mają małe siki. Wcześniej też się zdarzyło ale wtedy miała tylko mokre ubranko. To chyba tez różnie wypada w przypadku dziewczynek i chłopców. Jak się chłopcu siurek bokiem ułoży to może przypadkiem za siusiać materac

pewnie okaze sie w praniu jak bedzie :)

a moja Mała budziła się zawsze z wielkim krzykiem
ale kilka razy obudziło mnie guganie i śmiechy
i wiecie jak ją wtedy zastałam ???
nie wiem jakim cudem śpiochy miała porozpinane, pamper zsunięty
a ona umazana cała w swojej qupie :-D
dlatego nam się te podkłady przydały :tak:

wow niezla ta twoja coreczka :))

mala baletnica bedzie :)

herbata śliczne sukienki. A jaki to rozmiar? Takie większe, że na lato będą czy małe? BO ja mam kilka takich malych ślicznotek i martwię się, że nawet nie będzie okazji ich ubrac, bo to zima, a póxniej z nich wyrośnie...

Ja też już wiekszość rzeczy mam. A powiedzcie, kupujecie te majtki siatkowe czy zwykłe bierzecie do szpitala?

Kiniutka ja sobie kupiłam 6 szt takich majtek siatkowych. Głównie do szpitala ale w domu na początek też się przydadzą. Stwierdziłąm, że jej je w szpitalu zaplamię to nie będę się przejmować i po prostu wywalę je do kosza. Na później też się zaopatrzyłam w białe tanie majtasy bawełniane.

Sukienkami się nie martw. Ja mojej zakładałam body z długim rękawem i takie luźne rajstopki a w zasadzie pół śpiochy i na to sukienkę. W domu przecież aż tak zimno nie będziecie mieć.

ja mam 4 pary siatkowych bo te fryzelinowe to porażka...ale kupiłam tylko ze względu na to że ordynator nie akceptuje zwykłej bielizny
z domelem używałam zwykłej i nigdy nic nie zabrudziłam:baffled:

ja dzisiaj tez bylam na zakupach,
stanik dla karmiacych kupiony, male pampersy 1, mleczko hippa na probe tez (takie gotowe w plynie), smoczki
kapcie do szpitala i dresy
teraz jestem spokojniejsza, dzidzia moze sie kierowac do wyjscia,
tylko jeszcze ciuszki musze poprac

reklama
A co lekarze mają do tego jakie majty będziemy nosić?:-)
Ja się zastanawiam nad zwykłymi bawełnianymi, bo te siatkowe to takie dziwne, ale widzę że większość z was sobie takie pokupowała.
I tak muszę się przejść do szpitala i popytać co trzeba ze sobą zabrać, bo w niektórych szpitalach trzeba mieć ze soba ubranka dla dzieci a w niektórych nie wymagają.

Do góry