reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
A ja "chyba" takie podstawowe rzeczy mam... Torba juz dawno spakowana stoi bo jak to mowi lekarz jestem cykająca bomba:] Ale jestem dobrej mysli ze dotrwam do pazdziernika:)
Acha tylko te podklady do szpitala kupie swoje bo nie chce lezec na ceracie fuuuuj;/

Asionek Zosia zasikała mi wyrko dopiero teraz po 17 miesiącach :). Albo miałam niezłego farta, że tak późno albo małe dzieci mają małe siki. Wcześniej też się zdarzyło ale wtedy miała tylko mokre ubranko. To chyba tez różnie wypada w przypadku dziewczynek i chłopców. Jak się chłopcu siurek bokiem ułoży to może przypadkiem za siusiać materac

pewnie okaze sie w praniu jak bedzie :)

a moja Mała budziła się zawsze z wielkim krzykiem
ale kilka razy obudziło mnie guganie i śmiechy
i wiecie jak ją wtedy zastałam ???
nie wiem jakim cudem śpiochy miała porozpinane, pamper zsunięty
a ona umazana cała w swojej qupie :-D
dlatego nam się te podkłady przydały :tak:

wow niezla ta twoja coreczka :))

mala baletnica bedzie :)

herbata śliczne sukienki. A jaki to rozmiar? Takie większe, że na lato będą czy małe? BO ja mam kilka takich malych ślicznotek i martwię się, że nawet nie będzie okazji ich ubrac, bo to zima, a póxniej z nich wyrośnie...

Ja też już wiekszość rzeczy mam. A powiedzcie, kupujecie te majtki siatkowe czy zwykłe bierzecie do szpitala?

Kiniutka ja sobie kupiłam 6 szt takich majtek siatkowych. Głównie do szpitala ale w domu na początek też się przydadzą. Stwierdziłąm, że jej je w szpitalu zaplamię to nie będę się przejmować i po prostu wywalę je do kosza. Na później też się zaopatrzyłam w białe tanie majtasy bawełniane.

Sukienkami się nie martw. Ja mojej zakładałam body z długim rękawem i takie luźne rajstopki a w zasadzie pół śpiochy i na to sukienkę. W domu przecież aż tak zimno nie będziecie mieć.

ja mam 4 pary siatkowych bo te fryzelinowe to porażka...ale kupiłam tylko ze względu na to że ordynator nie akceptuje zwykłej bielizny
z domelem używałam zwykłej i nigdy nic nie zabrudziłam:baffled:

ja dzisiaj tez bylam na zakupach,
stanik dla karmiacych kupiony, male pampersy 1, mleczko hippa na probe tez (takie gotowe w plynie), smoczki
kapcie do szpitala i dresy
teraz jestem spokojniejsza, dzidzia moze sie kierowac do wyjscia,
tylko jeszcze ciuszki musze poprac

reklama
A co lekarze mają do tego jakie majty będziemy nosić?:-)
Ja się zastanawiam nad zwykłymi bawełnianymi, bo te siatkowe to takie dziwne, ale widzę że większość z was sobie takie pokupowała.
I tak muszę się przejść do szpitala i popytać co trzeba ze sobą zabrać, bo w niektórych szpitalach trzeba mieć ze soba ubranka dla dzieci a w niektórych nie wymagają.

Do góry