reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Zakupiliśmy elektryczny termometr firmy Braun. Nie wiem czy trzeba było aż tyle płacić, ale mąż się uparł, że ma być najlepszy, no to - proszę bardzo:) Zresztą zamawialiśmy przez Amazon. com, więc i tak wyszło taniej niż u nas:)
Dodatkowo mam zestaw gadżetów ze SR, np. czapeczkę i butelkę.

A jaki wybieracie materacyk? Bo najlepszy ponoć dwuwarstwowy kokos, gryka.

A masz kartę "dla mamy i maleństwa", bo z nią teraz potrzebne nam rzeczy są jeszcze tańsze ??
tak mam tą karte, ale akurat zakupy które zrobiłam nie są na liście rabatowej
a ile kosztuje wysyłka?
wysyłka nic nie kosztuje, leki odbiera sie w wybranej aptece
Zakupiliśmy elektryczny termometr firmy Braun. Nie wiem czy trzeba było aż tyle płacić, ale mąż się uparł, że ma być najlepszy, no to - proszę bardzo:) Zresztą zamawialiśmy przez Amazon. com, więc i tak wyszło taniej niż u nas:)
Dodatkowo mam zestaw gadżetów ze SR, np. czapeczkę i butelkę.

A jaki wybieracie materacyk? Bo najlepszy ponoć dwuwarstwowy kokos, gryka.
o materacykach już była kilkukrotnie dyskusja i były podawane linki z ciekawymi artykułami:tak: z moich informacji wynika że gryczane były zachwalane kilka lat temu i wtedy ich cena była nawet znacznie wyższa od obecnej, teraz opinia jest taka że gryczane materace są kiepskie bo są skupiskiem bakterii i grzybów:tak:. ja kupiłam lateksowo-kokosowy ale nie należą one do tanich

a powiedzcie mi proszę, trzeba kupić sól fizjologiczną do przemywania oczek i wodę morską do nosa, a czy zamiast tych dwóch rzeczy można kupić coś takiego Physiodose, płyn do przemywania oczu i nosa, 5 ml x 12 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie ?

bo to jest bodajże w takich jakby...hm...małych plastikowych buteleczkach, więc do noska łatwiej aplikuje się preparat w sprayu,a nie wiem czy sól fizjologiczna występuje też pod tą postacią. Ja właśnie tej soli z linku używałam.

Kasia ja takiej soli fizjologicznej używałam. Jedna kropelka do maleńkiego noska w zupełności wystarczy. Miałam wodę morską ale wydawało mi się, że strumień jest zbyt silny. Taką sól fizjologiczną można kupić o wiele taniej ok 30 gr za ampułkę.

Miłka ja też kupuję w doz.pl bo mogę sobie przez neta zamówić to co chcę i mąż tylko odbiera i nie musi się zastanawiać nad wyborem produktów. Wcześniej było tak, że szedł do apteki i mu baby co innego wciskały bo nie było tego co ja chciałam no i najczęściej ja nie byłam zadowolona z wyboru. Teraz takich problemów nie ma :).

Ostatnia edycja:
reklama
Milka super ciuszki :))

No to i ja się pochwalę wczorajszymi zakupami.
Byliśmy w sklepie i troszkę rzeczy wzięlismy, także już będzie mniej do kupienia na Allegro.
Kupilismy wanienkę, termometr, nożyczki, smoczek (którego będe starała się nie uzywać), paczkę małych Pampersów, 3 op. chusteczek nawilżanych, szczoteczkę z grzebieniem, czapeczki, skarpetki, proszek do prania, krem, mydełko, oliwke ( w końcu wzięłam Bambino, mam nadzieję, ze się sprawdzi), prześcieradełko, no i chyba tyle.
A po drodze wstąpiliśmy jeszcze do secondhandu i w kilka minut kilka slicznotek znalazłam: sukieneczki po 3 zł, żółty komplet za 4,5, śpiworek jak Niunia podrośnie za 2 zl, łapki niedrapki za 50 gr, ogrodniczki za 3 zł, sweterek za 1 zł. Takie zakupy to lubię. Przy nich Allegro z ich przesyłkami wysiada.

A najlepsze, że niektóre rzeczy to wyglądają jak prosto ze sklepu. Po co przepłacać?

Kupiłam jeszcze na Allegro dwa kombinezony takie grubsze, jeden taki śpiworek, a drugi zwykly, ale to Wam pokaże jak przyjdą.
A ceny nawet spoko, bo 15 i 19 zł.

super zakupy :))

moge się pochwalić pierwszym poważnym zakupem- pościel kolor ciemny beż, z misiem z sercem, a przewijak beżowa huśtawka.

10ele.pościel HAFTY z moskitierą 90x120 MILPOL (1730186861) - Aukcje internetowe Allegro

Przewijak na łóżeczko, usztywniany 70cm MILPOL (1736795386) - Aukcje internetowe Allegro

wczoraj zamowiłam i zapłaciłam a dziś o 10 kurier zapukał z przesyłka, więc jestem zaskoczona (mile) błyskawicznością.

a w SH też zdarza mi się coś kupić, ale nic takiego superasnego jak Wy to jeszcze nie trafiłam.

niezle tepo , a zakupy udane :)

Dziewczyny wlasnie jestem w trakcie prasowania wszelkich zalupionych ciuszkow i innych. Wskoczylam na chwilke zeby wam powiedziec ze jestem przezadowolona z kubusiowej poscieli :tak: Oryginalna etykietka Disney w srodku poszewki, nadruk super kolory i na pewno sie nie spierze, material tez super bo bawelna. Nie moge sie doczekac az zobacze ubrane lozeczko :-)

no ta posciel ma cos w sobie :) gdyby nie to , ze nie chce poscieli to bym pewne na nia sie zdecydowala :)

Ivi1 a od jakiego użytkownika konkretnie kupiłaś tą pościel Kubusiową? Dzięki.... utrzymałas mnie w przekonaniu, że muszę mieć tą pościel :-D I będę ją mieć, bo jest cudna... inna niż wszystkie :-)
kasiadz ja też pościeli do wózka nie kupuję, strata kasy zupełnie niepotrzebna... kupiłam poduszkę płaską i kocyk :) o własnie taki PUSZYSTY Kocyk akrylowy do wózka 70x100 MILUSI (1734570621) - Aukcje internetowe Allegro
Ewa Banak nie kupowałam żadnych ciążowych tylko zwykłe ... :) a już nie chodzi o kasę, bo kupowałam też wtedy u tej samej osoby alladynki i lateksowe, więc przy okazji wzięlam te zwykłe za 7zł bodajże no ale szajs :-D

wow super ten kocyk ! szkoda , ze wczesniej na niego nie trafilam

ja mam kobitki śpiworek po domelu i nieźle się wysłużył :tak::tak: bo po gondoli używany był w foteliku samochodowym a potem w spacerówce

mam coś takiego -

JJ Cole Original Bundle Me - Khaki - JJ Cole Collections - Babies "R" Us

a dziś kupiłam w tesco huggies newbor 2 paczki w cenie jednej - promocja do 10.08 :tak::tak:...z domelem prze pierwsze 2 tyg używałam właśnie tych huggiesów mają wycięcie na pępuszek. Dodatkowo kupiłam w promocji chusteczki pampers sensitive.

Potem oczywiście maluch skoczy na dada :tak::tak:

A i myślę nad zakupem łóżeczka bukowego z materacem
takiego
Łóżeczko Radek +Miś 3 kolory +materac GPK AMAL II (1742925921) - Aukcje internetowe Allegro

nie chcę łóżeczka z szufladą bo przy domelu miałam i tylko siedlisko kurzu było...a do sprzątania ciężko było wyciągnąć.

i kolejne udane zakupy :)
ja lozeczko tez bez szuflady kupilam :)
te twoje bardzo ladne !!
a materacyk to ten ze zdjecia ma byc ?? nie za cienki jest .. kurcze moj jest dwa , albo i wiecej razy grubszy

Do góry