reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Zakupiliśmy elektryczny termometr firmy Braun. Nie wiem czy trzeba było aż tyle płacić, ale mąż się uparł, że ma być najlepszy, no to - proszę bardzo:) Zresztą zamawialiśmy przez Amazon. com, więc i tak wyszło taniej niż u nas:)
Dodatkowo mam zestaw gadżetów ze SR, np. czapeczkę i butelkę.

A jaki wybieracie materacyk? Bo najlepszy ponoć dwuwarstwowy kokos, gryka.

A masz kartę "dla mamy i maleństwa", bo z nią teraz potrzebne nam rzeczy są jeszcze tańsze ??
tak mam tą karte, ale akurat zakupy które zrobiłam nie są na liście rabatowej
a ile kosztuje wysyłka?
wysyłka nic nie kosztuje, leki odbiera sie w wybranej aptece
Zakupiliśmy elektryczny termometr firmy Braun. Nie wiem czy trzeba było aż tyle płacić, ale mąż się uparł, że ma być najlepszy, no to - proszę bardzo:) Zresztą zamawialiśmy przez Amazon. com, więc i tak wyszło taniej niż u nas:)
Dodatkowo mam zestaw gadżetów ze SR, np. czapeczkę i butelkę.

A jaki wybieracie materacyk? Bo najlepszy ponoć dwuwarstwowy kokos, gryka.
o materacykach już była kilkukrotnie dyskusja i były podawane linki z ciekawymi artykułami:tak: z moich informacji wynika że gryczane były zachwalane kilka lat temu i wtedy ich cena była nawet znacznie wyższa od obecnej, teraz opinia jest taka że gryczane materace są kiepskie bo są skupiskiem bakterii i grzybów:tak:. ja kupiłam lateksowo-kokosowy ale nie należą one do tanich

a powiedzcie mi proszę, trzeba kupić sól fizjologiczną do przemywania oczek i wodę morską do nosa, a czy zamiast tych dwóch rzeczy można kupić coś takiego Physiodose, płyn do przemywania oczu i nosa, 5 ml x 12 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie ?

bo to jest bodajże w takich jakby...hm...małych plastikowych buteleczkach, więc do noska łatwiej aplikuje się preparat w sprayu,a nie wiem czy sól fizjologiczna występuje też pod tą postacią. Ja właśnie tej soli z linku używałam.

Kasia ja takiej soli fizjologicznej używałam. Jedna kropelka do maleńkiego noska w zupełności wystarczy. Miałam wodę morską ale wydawało mi się, że strumień jest zbyt silny. Taką sól fizjologiczną można kupić o wiele taniej ok 30 gr za ampułkę.

Miłka ja też kupuję w doz.pl bo mogę sobie przez neta zamówić to co chcę i mąż tylko odbiera i nie musi się zastanawiać nad wyborem produktów. Wcześniej było tak, że szedł do apteki i mu baby co innego wciskały bo nie było tego co ja chciałam no i najczęściej ja nie byłam zadowolona z wyboru. Teraz takich problemów nie ma :).

Ostatnia edycja:
reklama
Milka super ciuszki :))

No to i ja się pochwalę wczorajszymi zakupami.
Byliśmy w sklepie i troszkę rzeczy wzięlismy, także już będzie mniej do kupienia na Allegro.
Kupilismy wanienkę, termometr, nożyczki, smoczek (którego będe starała się nie uzywać), paczkę małych Pampersów, 3 op. chusteczek nawilżanych, szczoteczkę z grzebieniem, czapeczki, skarpetki, proszek do prania, krem, mydełko, oliwke ( w końcu wzięłam Bambino, mam nadzieję, ze się sprawdzi), prześcieradełko, no i chyba tyle.
A po drodze wstąpiliśmy jeszcze do secondhandu i w kilka minut kilka slicznotek znalazłam: sukieneczki po 3 zł, żółty komplet za 4,5, śpiworek jak Niunia podrośnie za 2 zl, łapki niedrapki za 50 gr, ogrodniczki za 3 zł, sweterek za 1 zł. Takie zakupy to lubię. Przy nich Allegro z ich przesyłkami wysiada.

A najlepsze, że niektóre rzeczy to wyglądają jak prosto ze sklepu. Po co przepłacać?

Kupiłam jeszcze na Allegro dwa kombinezony takie grubsze, jeden taki śpiworek, a drugi zwykly, ale to Wam pokaże jak przyjdą.
A ceny nawet spoko, bo 15 i 19 zł.

super zakupy :))

moge się pochwalić pierwszym poważnym zakupem- pościel kolor ciemny beż, z misiem z sercem, a przewijak beżowa huśtawka.

10ele.pościel HAFTY z moskitierą 90x120 MILPOL (1730186861) - Aukcje internetowe Allegro

Przewijak na łóżeczko, usztywniany 70cm MILPOL (1736795386) - Aukcje internetowe Allegro

wczoraj zamowiłam i zapłaciłam a dziś o 10 kurier zapukał z przesyłka, więc jestem zaskoczona (mile) błyskawicznością.

a w SH też zdarza mi się coś kupić, ale nic takiego superasnego jak Wy to jeszcze nie trafiłam.

niezle tepo , a zakupy udane :)

Dziewczyny wlasnie jestem w trakcie prasowania wszelkich zalupionych ciuszkow i innych. Wskoczylam na chwilke zeby wam powiedziec ze jestem przezadowolona z kubusiowej poscieli :tak: Oryginalna etykietka Disney w srodku poszewki, nadruk super kolory i na pewno sie nie spierze, material tez super bo bawelna. Nie moge sie doczekac az zobacze ubrane lozeczko :-)

no ta posciel ma cos w sobie :) gdyby nie to , ze nie chce poscieli to bym pewne na nia sie zdecydowala :)

Ivi1 a od jakiego użytkownika konkretnie kupiłaś tą pościel Kubusiową? Dzięki.... utrzymałas mnie w przekonaniu, że muszę mieć tą pościel :-D I będę ją mieć, bo jest cudna... inna niż wszystkie :-)
kasiadz ja też pościeli do wózka nie kupuję, strata kasy zupełnie niepotrzebna... kupiłam poduszkę płaską i kocyk :) o własnie taki PUSZYSTY Kocyk akrylowy do wózka 70x100 MILUSI (1734570621) - Aukcje internetowe Allegro
Ewa Banak nie kupowałam żadnych ciążowych tylko zwykłe ... :) a już nie chodzi o kasę, bo kupowałam też wtedy u tej samej osoby alladynki i lateksowe, więc przy okazji wzięlam te zwykłe za 7zł bodajże no ale szajs :-D

wow super ten kocyk ! szkoda , ze wczesniej na niego nie trafilam

ja mam kobitki śpiworek po domelu i nieźle się wysłużył :tak::tak: bo po gondoli używany był w foteliku samochodowym a potem w spacerówce

mam coś takiego -

JJ Cole Original Bundle Me - Khaki - JJ Cole Collections - Babies "R" Us

a dziś kupiłam w tesco huggies newbor 2 paczki w cenie jednej - promocja do 10.08 :tak::tak:...z domelem prze pierwsze 2 tyg używałam właśnie tych huggiesów mają wycięcie na pępuszek. Dodatkowo kupiłam w promocji chusteczki pampers sensitive.

Potem oczywiście maluch skoczy na dada :tak::tak:

A i myślę nad zakupem łóżeczka bukowego z materacem
takiego
Łóżeczko Radek +Miś 3 kolory +materac GPK AMAL II (1742925921) - Aukcje internetowe Allegro

nie chcę łóżeczka z szufladą bo przy domelu miałam i tylko siedlisko kurzu było...a do sprzątania ciężko było wyciągnąć.

i kolejne udane zakupy :)
ja lozeczko tez bez szuflady kupilam :)
te twoje bardzo ladne !!
a materacyk to ten ze zdjecia ma byc ?? nie za cienki jest .. kurcze moj jest dwa , albo i wiecej razy grubszy

Do góry