reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Ati
na pewno coś w tym jest, ale wole mieć nawet na w razie w.
Właśnie zorientowałam się, że też mam kocyk taki mały, i w zasadzie mogłabym go stosować np do wózka, ale obawiam się że w zimie kocyk polarowy to zbyt mało...

miłka
icarium
nawet jak dzidziol podrośnie to taka jest wystarczająca?

madzilka
ja nie miałam styczności ale osobiście kupiłabym zwykłą.

reklama
Ati - u niemowląt poduszek się w ogóle nie stosuję powinny leżeć na płasko (głównie chodzi o kregosłup) , natomiast kołderki na pewno nie powodują śmierci łóżeczkowej ;-) to tak samo nie powinno się do łóżeczka wkładać miśków i innych badziewi :tak:

madzilka - ja mam zwykłą klasyczną bez udziwnień :tak:

Ewa - do 2 roku życia na pewno Ci starczy :tak:

miłka
icarium
nawet jak dzidziol podrośnie to taka jest wystarczająca?

Mój ma prawie 2,5 i mu wystarcza, jego 4-letni kuzyn też jeszcze śpi pod taką. Myślę, że zmienimy na większą dopiero jak go przeniesiemy na pełnowymiarowe łóżko - chyba, że nagle zacznie rosnąć na potęgę ;-)

A ja Wam napiszę coś na temat kołderek. Ja miedzy innymi tez z tego powodu ostatecznie nie dałam sie przekonać na kołderkę (koleżanka mnie usilnie namawiała,że jak to bez kołderki ma byc dziecko) i mam śpiworki. Dodam,że cytat z gazety dla przyszłych mam.

"W celu zapewnienia nowo narodzonemu dziecku, bezpiecznego i komfortowego snu, nie powinno się używać poduszek do spania, jak również stosować kołderek. Poduszki stanowia zagrożenie przyduszeniem i mogą być przyczyną tzw. śmierci łóżeczkowej, podobnie jak kołderki. Dziecko przykryte kołderką ma większe ryzyko przegrzania, zaplątania się w kołderkę i przyduszenia".

Zgadzam się w 100%.

Mamusie, czy któraś z Was miała styczność z taką wanienką- The FLEXI BATH plastikowa wanienka, którą możesz złożyć - niebieska Niebieska | Pielęgnacja i zdrowie | Mycie i kąpiel | Wanienki, przewijaki | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla ?
Spodobała mi się ze względu na małe rozmiary po złożeniu, ale dostałam opr od koleżanki, że jest bez sensu, bo przez to, że jest taka kanciata, a nie wyprofilowana, to na pewno (jej zdaniem) będzie niewygodna. no i kolejny dylemat, czy się decydować na nią, czy jednak kupić zwykła...zwariuję

Ja jestem za tradycyjną wanienką, albo wiaderkiem jeśli chodzi o małe rozmiary.

A zobaczcie to jaki czad Praktyczne składane łóżeczko - Zabawkowicz.pl

Mamusie, czy któraś z Was miała styczność z taką wanienką- The FLEXI BATH plastikowa wanienka, którą możesz złożyć - niebieska Niebieska | Pielęgnacja i zdrowie | Mycie i kąpiel | Wanienki, przewijaki | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla ?
Spodobała mi się ze względu na małe rozmiary po złożeniu, ale dostałam opr od koleżanki, że jest bez sensu, bo przez to, że jest taka kanciata, a nie wyprofilowana, to na pewno (jej zdaniem) będzie niewygodna. no i kolejny dylemat, czy się decydować na nią, czy jednak kupić zwykła...zwariuję
przez chwilę myślałam nad tą wanienką ale ostatecznie kupiłam zwykłą. Doszłam do wniosku że jest za bardzo kanciasta i w miejscach gdzie się składa może nie być gładka. Poza tym żeby ją złożyć i schować trzeba ją dobrze wysuszyć a więc i tak by stała rozłożona:tak:

reklama
Do góry