reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Wszystkie zakupki fajne :) Gratuluję :)
Mi dziś przyszło łóżeczko a jutro pewnie przyjdą komody :D:D m kazał czekać na niego ze składaniem wszystkiego :p

reklama
Dziewczyny jasne,że planowałam wcześniej obejrzeć jeszcze na żywo
biggrin.gif
Ktoś chce sprzedac ten model co chce tu z Gdańska za 750zł a teściowa na wycieczce, a to ona daje pieniądze a ja nie mam tyle aby wyłożyć teraz. Mąż mówi, że jeszcze dużo ofert będzie no ale tu w Gdańsku akurat to obejrzeć mozna na żywo i ten kolor co chce
realmad2.gif

Dziewczyny, moja kumpelka chce sprzedać taki wózek Bebecar kolor 6-7 tylko cały brązowy, nosiedełko, gondola, spacerówka i folia na deszcz. 450 zł. Jak by która chciała coś więcej wiedzieć to no problem. Fotki wtedy oryginału dostanie no i pewnie więcej szczegółów już bezpośrednio od mojej kolezanki :-)

Ewa ja na razie nie kupuje poscieli ani kolderki. Mam spiworek do spania i dokupie jeszcze jeden. Dodatkowo bedzie kocyk no i rozek mam, mysle ze na razie to wystarczy.

kochane, a jaki kupujecie rozmiar pościeli, 90x120 czy 100x135?

Ja mam 90x120, a w zasadzie to nie mam, bo jako kołderkę wykorzystuję kocyk ubrany w poszewkę ;-) Do tego dokupiłam tylko podusię 60x40. To w zupełności wystarcza, bo mały i tak póki co traktuje pościel raczej jako przytulankę ;-)

A ja Wam napiszę coś na temat kołderek. Ja miedzy innymi tez z tego powodu ostatecznie nie dałam sie przekonać na kołderkę (koleżanka mnie usilnie namawiała,że jak to bez kołderki ma byc dziecko) i mam śpiworki. Dodam,że cytat z gazety dla przyszłych mam.

"W celu zapewnienia nowo narodzonemu dziecku, bezpiecznego i komfortowego snu, nie powinno się używać poduszek do spania, jak również stosować kołderek. Poduszki stanowia zagrożenie przyduszeniem i mogą być przyczyną tzw. śmierci łóżeczkowej, podobnie jak kołderki. Dziecko przykryte kołderką ma większe ryzyko przegrzania, zaplątania się w kołderkę i przyduszenia".

reklama
Mamusie, czy któraś z Was miała styczność z taką wanienką- The FLEXI BATH plastikowa wanienka, którą możesz złożyć - niebieska Niebieska | Pielęgnacja i zdrowie | Mycie i kąpiel | Wanienki, przewijaki | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla ?
Spodobała mi się ze względu na małe rozmiary po złożeniu, ale dostałam opr od koleżanki, że jest bez sensu, bo przez to, że jest taka kanciata, a nie wyprofilowana, to na pewno (jej zdaniem) będzie niewygodna. no i kolejny dylemat, czy się decydować na nią, czy jednak kupić zwykła...zwariuję

Do góry