reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Wszystkie zakupki fajne :) Gratuluję :)
Mi dziś przyszło łóżeczko a jutro pewnie przyjdą komody :D:D m kazał czekać na niego ze składaniem wszystkiego :p

reklama
Dziewczyny jasne,że planowałam wcześniej obejrzeć jeszcze na żywo
biggrin.gif
Ktoś chce sprzedac ten model co chce tu z Gdańska za 750zł a teściowa na wycieczce, a to ona daje pieniądze a ja nie mam tyle aby wyłożyć teraz. Mąż mówi, że jeszcze dużo ofert będzie no ale tu w Gdańsku akurat to obejrzeć mozna na żywo i ten kolor co chce
realmad2.gif

Dziewczyny, moja kumpelka chce sprzedać taki wózek Bebecar kolor 6-7 tylko cały brązowy, nosiedełko, gondola, spacerówka i folia na deszcz. 450 zł. Jak by która chciała coś więcej wiedzieć to no problem. Fotki wtedy oryginału dostanie no i pewnie więcej szczegółów już bezpośrednio od mojej kolezanki :-)

Ewa ja na razie nie kupuje poscieli ani kolderki. Mam spiworek do spania i dokupie jeszcze jeden. Dodatkowo bedzie kocyk no i rozek mam, mysle ze na razie to wystarczy.

kochane, a jaki kupujecie rozmiar pościeli, 90x120 czy 100x135?

Ja mam 90x120, a w zasadzie to nie mam, bo jako kołderkę wykorzystuję kocyk ubrany w poszewkę ;-) Do tego dokupiłam tylko podusię 60x40. To w zupełności wystarcza, bo mały i tak póki co traktuje pościel raczej jako przytulankę ;-)

A ja Wam napiszę coś na temat kołderek. Ja miedzy innymi tez z tego powodu ostatecznie nie dałam sie przekonać na kołderkę (koleżanka mnie usilnie namawiała,że jak to bez kołderki ma byc dziecko) i mam śpiworki. Dodam,że cytat z gazety dla przyszłych mam.

"W celu zapewnienia nowo narodzonemu dziecku, bezpiecznego i komfortowego snu, nie powinno się używać poduszek do spania, jak również stosować kołderek. Poduszki stanowia zagrożenie przyduszeniem i mogą być przyczyną tzw. śmierci łóżeczkowej, podobnie jak kołderki. Dziecko przykryte kołderką ma większe ryzyko przegrzania, zaplątania się w kołderkę i przyduszenia".

reklama
Mamusie, czy któraś z Was miała styczność z taką wanienką- The FLEXI BATH plastikowa wanienka, którą możesz złożyć - niebieska Niebieska | Pielęgnacja i zdrowie | Mycie i kąpiel | Wanienki, przewijaki | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla ?
Spodobała mi się ze względu na małe rozmiary po złożeniu, ale dostałam opr od koleżanki, że jest bez sensu, bo przez to, że jest taka kanciata, a nie wyprofilowana, to na pewno (jej zdaniem) będzie niewygodna. no i kolejny dylemat, czy się decydować na nią, czy jednak kupić zwykła...zwariuję

Do góry