reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

właśnie ja tez myślałam o tym praniu ciuszków dziecięcych...
widzę że nie tylko ja bym je prała ze wszystkimi... :)

reklama
A ja w sumie nie myślę ich prać w pralce, tylko ręcznie. Przecież one nie sa brudne - chodzi jedynie o spranie ewentualnego kurzu i tego zapachu farby. Póki co wyprałam swoje białe rzeczy (;-)w pralce) i po obiadku wezmę się za rzeczy maleństwa. Później pozostanie mi jedynie prasowanie......ale to, to można robić jak pogody nie będzie na dworze. A dziś takie zachęcające słoneczko :-)

Ja bede prala jakies trz tyg przed terminem.Teraz wydaje mi sie ze mimo wszystko znowu sie zakurza.
I przypomnialam sobie ze zadnego plynu zmiekczajacego ,bo u mnie chyba Marcel mial alergie.Nie bede znowu ryzykowac.

Wtedy to trwalo zanim zajarzylam ze to od lenora.

ja kupiłam tą pościel o której pisałam wcześniej, i do tego ochraniacz na materac :)

a mam pytanie: czy dziecku potrzebny jest śliniaczek jeśli będzie karmione piersią?

no i laktator jednak muszę kupić macie jakieś sprawdzone?

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj bylam na zakupach i wszedzie sa wyprzedaże. w H&M moge wam polecic body z sa rewelacyjne. Cenowo wypadaja ok 15 zl za sztuke ale sa nie do zdarcia. Nie rozciagaja sie i nie kurcza. No i kupilam sobie koszulki do spania w carry za 36 zl z przeceny. Najlepsze jest to, ze zmiescilam sie w xs i kupilam sobie czarna xs i rozowa s. Wiec koszulki mam juz z glowy. Poza tym kupilam w PEPCO pare bodziakow z dlugim rekawem za 3zl wygladaja jak te z h&M podejrzewam, ze ta sama chinska reka je robila.
Sezon zakupowy uwazam za rozpoczety ;D

Kasia dzieciaki czasem ulewaja podczas jedzenia i po wiec mozesz miec jakis awaryjny sliniaczek wyjsciowy. Dla mnie najlepiej sprawdzila sie pieluszka tetrowa.

Ostatnia edycja:
Do góry