reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
malutka a co kupiłaś? a co? a co? pochwal się, a w odpowiednim czasie foty wstawisz :-)
Kojec, bądź jak kto woli łóżeczko turystyczne :-D Ale jak juz wspominałam nam będzie służył jako normalne łóżeczko ;-)
A jeszcze dziś lub jutro planuję zakupić resztę jak się uda i ja już będę miała wszystko

Mi w zasadzie zostało tylko łóżeczko i materacyk do kupienia (albo raczej zamówienia), ale czekam z tym do sierpnia. No i trochę drobnicy, typu kosmetyki... ale to też może jeszcze poczekać, może się promocja trafi ;)

malutka a to super zakup ;) na allegro kupowałaś? :)
A mi zostały jeszcze duperelki typu kosmetyki i wszystko do pielęgnacji ale z tym poczekam z miesiąc czy dwa no i dla siebie wyprawka do szpitala - to w tym miesiącu kupię :] a no i wózek oczywiście ale to pod koniec :]
:tak: na allegro z graco i wrzucam listę co muszę jeszcze kupić :-D
koc akrylowy 100/140
pieluchy tetrowe 10szt
termoopakowanie na butelkę
podgrzewacz
piżama
stanik dla karmiących
nożyczki lub cążki
szczoteczka + grzebyk
pampersy jeszcze dokupić
chusteczki nawilżane
mydło
płyn do kąpieli
myjka
krem do ciała/balsam
oliwka
muszle laktacyjne
pojemniki lub woreczki na pokarm
podkład higieniczny
szczotka do butelek
podpaski
termometr do wody
mleko w proszku (na wszelki wielki)
herbatka z kopru
szampon
sól fizjologiczna do przemywania oczek
spirytus lub gencjana do pępka
sterylne gaziki
gruszka

Muszę to wszystko w tym miesiącu kupić, bo przez wakacje bym klękła niestety bo dzieci muszę do szkoły obkupić :wściekła/y:

malutka też muszę to wszystko kupić plus łóżeczko i materac, meble do pokoju dziecięcego, wózek, poza tym przeprowadzamy się i będę robić zakupy domowe. Będziemy musieli się zaopatrzyć w łóżko małżeńskie, meble do sypialni, pokoju dziennego, kuchni i całą łazienkę, komandora na korytarz i kanapę do pokoju. Poza tym kafle i panele. Będzie o czym pisać. Ale was zamęczę o ile znajdę czas na BB przy remoncie.

malutka cóż za pokaźna lista :-) ach no tak... w Twoim przypadku nie masz wyjścia... potem szkoła to tym bardziej nie bedzie jak wyrobić z kasą
Dokładnie... A na same książki już wiem ,że pójdzie ok 1400zł :wściekła/y:
Ta lista to już same drobiazgi w porównaniu do tego co już mam :-D

jagmar :szok: to faktycznie ,nie zazdroszczę...

malutka też muszę to wszystko kupić plus łóżeczko i materac, meble do pokoju dziecięcego, wózek, poza tym przeprowadzamy się i będę robić zakupy domowe. Będziemy musieli się zaopatrzyć w łóżko małżeńskie, meble do sypialni, pokoju dziennego, kuchni i całą łazienkę, komandora na korytarz i kanapę do pokoju. Poza tym kafle i panele. Będzie o czym pisać. Ale was zamęczę o ile znajdę czas na BB przy remoncie.

:szok: Na pewno nie będziesz mieć czasu się nudzić :szok:

reklama
Jak się ma fundusze przeznaczone na urządzenie mieszkania to całkiem fajna sprawa :) nudzić się przez wakacje na pewno nie będę. Na razie martwię się czy zdążymy z gruntownym remontem przed moim porodem bo jak nie to

malutka ten wózek to taki klasyczny grzmot tzn. dość duży. Zawsze mi się takie podobały i mam podobny aczkolwiek dużo tańszy. Niestety nie sprawdzi się u mnie bo ja kompaka potrzebuję co pomieści 2 dzieci.

Do góry