reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Nie wiem czy emolium to dobry pomysł. Wydaje mi się, że lepiej zostawić takie rzeczy jako 'broń ostateczną' ;) Podobnie np. z Sudocremem do pupy. Starałam się zawsze używać go tylko jak coś się działo, a tak to jakiś łagodniejszy krem. Bo jak już się coś zacznie dziać, to co użyć skoro najlepszy krem nie działa? Tak mi się przynajmniej wydaje...

Jeszcze szampon potrzebny (akurat używam Jonsona), u małego używałam oliwki ale teraz mam zamiar używać tylko kremu Bambino, mydełko Bambino też się sprawdziło. Kurczę, wiem że miałam całą baterię kosmetyków, a teraz reszty sobie nie mogę przypomnieć :szok:

O, do brodawek byłam bardzo zadowolona z Bepanthenu

Hehe, Malutka, pierwszy raz słyszę o tej firmie ;) Trzeba będzie coś wypróbować ;)
No firma dobra i cenowo na poziomie nivea się mieści ;-) Mają tą serię kosmetyków na ogół w wybranych sklepach dziecięcych np BOBAS tak ja u nas...

reklama
a ja właśnie zdecydowałam się na emolium na początek żeby mieć pewność że wszystko z maleństwem będzie ok (jak dotąd słyszałam same pozytywne opinie na temat tych kosmetyków), a jak trochę podrośnie to będę próbowała przechodzić na coś innego.

dobra zmykam już stąd dzisiaj bo się oderwać nie mogę :)

Moja mama bardzo wychwala sudocrem ze jest super do tyleczka. No ale ja wybralam sobie z nivea kojacy krem przeciw odparzeniom... Jednak wole lagodniejszy... Bedziemy testowac, a jak jest z kosmetykami dla nas po ciazy? Moge uzywac balsamow do ciala zapachowych?? Albo np smarowac sie tymi kremami co czasie ciazy??

Moja mama bardzo wychwala sudocrem ze jest super do tyleczka. No ale ja wybralam sobie z nivea kojacy krem przeciw odparzeniom... Jednak wole lagodniejszy... Bedziemy testowac, a jak jest z kosmetykami dla nas po ciazy? Moge uzywac balsamow do ciala zapachowych?? Albo np smarowac sie tymi kremami co czasie ciazy??
Jeśli planujesz karmić piersią to możesz używać wszystkie te które nie przenikają do krwi, a te kremy które używasz w czasie ciąży to w 100% tak :tak:

Ja miałam z nivea na początek krem przeciw odparzeniom i na każdą pogodę do twarzy w zimowe dni
potem sudocrem cały czas do pupy,
mydełko i oliwka bambino, zapach mi najbardziej odpowiadał
i nie uczulały, potem żele i płyny do kąpieli z nivea
proszek vizir sensitive, płyn lenor lub silan biały
po tych wszystkich dziecięcych specjalnych proszkach ubranka szarzeją
i się tak dobrze nie dopierają ...

ja miałam uczulenie na dziecięcy proszek. Ten o którym pisała malutka. Swędziała mnie cała skóra i kichałam jak szalona. Wymieniłam go na persil sensitive w płynie i problem z głowy. Dodam jeszcze, że dziecko nie doznało żadnego uczulenia, wysypek itp. Ogólnie to mi sie wydaje, że płyny do prania są łagodniejsze bo lepiej się rozpuszczają a moja super oszczędna pralka, co zużywa mało wody nie jest w stanie niektórych proszków rozpuścić.

Coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam aaaa ja używałam kosmetyków bubchen i są dobre bo "czyste" ale maja kiepski zapach. Za to krem bubchen do pielęgnacji pośladków dla dzieci i niemowląt świetny używamy go do zosinej pupy od samego początku. Na awarie w stylu szczypiąca pupa alantan + maść. Te kosmetyki można dostać w doz.pl

Kasiadz
ja oillan używam to też jest emolient i właśnie nie pamiętam jak to dokładnie było ale zdaje się, ze w emolium były parabeny i dlatego wolałam oillan. Oilan też można w dozie kupić i nawet są często promocje, jak sobie wyrobisz kartę dla mamy i maleństwa to jest w niższych cenach.

malutka ja też słyszałam, ze te kosmetyki sa oki, nawet w tej aptece internetowej są w fajnych cenach :
Ciąża i dziecko / Kremy i maści dla dzieci, niemowląt i noworodków - Apteka internetowa , strona 3 ale jedyne co nie ma takiego wyboru :/

dla mnie sudocrem i Emolienty sa ostatecznością, z resztą to są kremy lecznicze bardziej a niżeli pielęgnacyjne, nie mówię że są zle, bo są bardzo dobre, ale Emolienty stosuje się jak skóra jest przesuszona, więc nie ma co od razu wg mnie zakładać, ze tak będzie bo zawsze można go kupić później

ja tez planuję kupować kosmetyki Nivea, chociaż słyszałam, ze dobre są też te rossmanowskie Babydream i Hipp, w każdym razie dużo mam je poleca, ale koniecznie kupię też Bepanthen
babeczki u mnie w szpitalu kupowały bo był przez nas polecany tani krem F18 Viola, krem F 18, z witaminą F dla niemowląt, 100 ml, w tubie - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

reklama
Muszę się wybrać na zakupy bo nie mam się czym chwalić. Chociaż dzisiaj dostałam paczkę z lakierem do paznokci :)))

Do góry