reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Ja mam problem z ta Lovela :-(
Wyprałam troche ubranek w płynie Lovela
a potem za kazdym razem jak cos robilam przy tych ubrankach
(wieszałam, zdejmowalam, prasowałam, składałam)
to tak kichałam i zakatarzona byłam że ojej...
I teraz nie wiem czy jesli jakos mnie to drażni na tle uczuleniowym
to czy dziecko nie okaże sie uczulone? :-(

reklama
Dziewczyny Lovela może uczulać tak jak i inne proszki niestety... Jest on niby dla dzieci ale np johnson też jest dla dzieci a bardzo dużo dzieci ma uczulenie, nie ma na to reguły, jednemu pasuje vizir jednemu nie bo ma uczulenie...

malutka
reasumując, najlepiej zanim kupimy proszek dla dzieci sprawdzić, czy w ogóle bedzie potrzeba, jesli na vizir np uczulenia nie bedzie? ja też uzywam na przemian vizir lub ariel- w zależności co w promocji.
A kosmetyki to już tyle razy slyszałam że johnson uczula, że chyba tez od razu spróbuję z NIVEA...

malutka
reasumując, najlepiej zanim kupimy proszek dla dzieci sprawdzić, czy w ogóle bedzie potrzeba, jesli na vizir np uczulenia nie bedzie? ja też uzywam na przemian vizir lub ariel- w zależności co w promocji.
A kosmetyki to już tyle razy slyszałam że johnson uczula, że chyba tez od razu spróbuję z NIVEA...
No ja już proszek kupiłam tak jak pisałam wcześniej i jedną paczkę dostałam... Ale mam zamiar szybko sprawdzić czy maleństwo będzie uczulone czy też nie ;-)

jeśli kupie np. Lovela czy jest prawdopodobieństwo że dziecko będzie miało uczulenie?

Niestety może się zdarzyć :(

Dziewuszki, a kosmetyki tez uczulaja??
Ja zamierzam uzywac kosmetykow NIVEA BABY, wole Nivea niz Jonsona...

Też jest możliwość że coś będzie uczulać :(

Generalnie to chyba wszystko może uczulić: proszek, kosmetyki, pieluchy, chusteczki do pupy... I niestety wtedy trzeba eksperymentować :/ Trochę się tego boję, bo mój M jest alergikiem, a z pierwszym dzieckiem nie mam takich doświadczeń.

Acha, przypomniało mi się, że nawet na różne rodzaje mleka (tzn, Nan, Bebiko itd) też mogą być różne reakcje :/ Pozostaje mieć nadzieję, że nie będziemy mieć z maluchami takich problemów :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja na początek chcę używać emolium płyn do kąpieli a jakie inne kosmetyki poza kremem do pupci? krem do twarzy na dwór ale jeszcze nie wiem jaki. coś jeszcze?

Nie wiem czy emolium to dobry pomysł. Wydaje mi się, że lepiej zostawić takie rzeczy jako 'broń ostateczną' ;) Podobnie np. z Sudocremem do pupy. Starałam się zawsze używać go tylko jak coś się działo, a tak to jakiś łagodniejszy krem. Bo jak już się coś zacznie dziać, to co użyć skoro najlepszy krem nie działa? Tak mi się przynajmniej wydaje...

Jeszcze szampon potrzebny (akurat używam Jonsona), u małego używałam oliwki ale teraz mam zamiar używać tylko kremu Bambino, mydełko Bambino też się sprawdziło. Kurczę, wiem że miałam całą baterię kosmetyków, a teraz reszty sobie nie mogę przypomnieć :szok:

O, do brodawek byłam bardzo zadowolona z Bepanthenu

Hehe, Malutka, pierwszy raz słyszę o tej firmie ;) Trzeba będzie coś wypróbować ;)

Ostatnia edycja:
Do góry