reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

werka to ja mam sprawdzoną markę tefal. Żelazka mają świetne!

kasia ale to we wszystkich Teskaczach? bo nieraz są tylko w danej miejscowości. Widziałas to gdzieś w gazetce?

nie wiem czy we wszystkich mi siostra dała cynk i widziałam reklamę w tv, no i w gazetce w necie widziałam że u nas jest przecena na akcesoria i zabawki dla dzieci:)

reklama
Ewa, ja wczesniej sie zabezpieczalam na plastry. Ale skonczyly mi sie w grudniu i zapomnialam poleciec po recepte...
I wiem ze zapylona zostalam ok 5-10stycznia, bo wtedy moj M wrocil z polski po 2,5tyg przerwie, wiec wyobrazic mozna sobie tylko co sie dzialo!!!
Chodzilam potargana, z bolem miednicy :szok::-D:-D

doooobre :p potargana hehehhhh :)

malutka to dobrze że wiesz, a że wpadka to jest najmniej ważne :) kochamy nasze dzidzie tak samo planowane czy też nie! Ale w sumie jedna dziewuszka By ci się przydała... może odczekaj troche po porodzie i zastosuj jakiś przepis na dziewczynke???? :)

kasia no to dzięki za cynk, chociaż podejrzewam że u nas też będzie przebrane na maxa bo w poznaniu jest mega wielki ruch w marketach i ludzie obkupują na potęgę.

ja z kolei słyszałam, że są promocje w JYSKU na pościele kołderki i te sprawy. Ale mam na drugim końcu Poznania więc się nie wybieram.

Asionek gotować???? :szok: Nie :-D upierz normalnie i weź sobie te dwa płukania, w zupełności wystarczy :-D:-D

Asionek gotować?? ja o czymś takim nie słyszałam...pieluszki tetrowe kazali kiedyś wygotowywać. Ja zawsze normalnie prałam tylko z podwójnym płukaniem właśnie.

Asionek - wydaje mi sie ze jak ugotujesz ciuszki to sie zbiegna, to moze przed ugotowaniem kup spiochy na 2latka:-D:blink:

dzieki dziewczyny za odpowiedz :)
to chyba jakas stara szkola z tym gotowaniem , ale nie raz i na forach czytalam , ze laski gotowaly te ubranka i tak wlasnie mi jakos szkoda sie zrobilo , bo wiadomo , ze juz takie ladne nie beda po czyms takim :)

Asionku no ja gotuję większość ..ale jak wiesz ja to po przygodzie z glistami jestem dramatycznie pokręcona... wydaje mi się że i tak większośc się prasuje więc i tak się wygrzewa żelazkiem :tak::tak:

ja mam tylko troche nowych ubranek , reszta juz byla prana wiec tym bardziej nie musze ich gotowac czy cos
ale wolalam sie upewnic hehe

Piorę przeważnie na 40st, czasem 60. Nie płukałam 2x. Na 90st puszczałam tylko pieluchy tetrowe.

:-D:-D:-D

dzieki :))

Chodzilam potargana, z bolem miednicy :szok::-D:-D

:szok::-D padlam :-D

ja mam na szczęście w pralce program "pranie dziecięcych ciuszków" więc nie muszę się zastanawiać w jakiej temp. prać

co do starań my zaczęliśmy w 2009 roku,w marcu zaszłam w ciążę ale skończyła się w czerwcu, później zaszłam w ciążę w grudniu, ale niestety i tym razem w lutym 2010 roku marzenie się skończyło, w lutym 2011 udało się w momencie kiedy totalnie odpuściłam :) i na razie jest oki i mam nadzieje, ze nasza Igusia nas już nie zostawi

O to tak jak ja :] Tyle, że w normalnym proszku a słyszałam, że nie wolno więc czeka mnie pranie na nowo ;]

A tam od razu nie wolno :confused2: Jak dziecku się nie będzie nic działo, to wolno ;-)Jak masz już dużo wyprane, to wyprałabym na nowo tylko część, a z resztą najpierw wypróbowała... Może a nuż nie będzie trzeba ;-)

Jak mówiłam, ja mam wyprawkę z głowy po moim starszaku, więc mogę myśleć o głupotach ;-) Takich jak pierwsza zabawka dla dzidzi ;-)

PAN METKA + książeczka + CD + DVD # K`s Kids Wys6 (1678640247) - Aukcje internetowe Allegro

doooobre :p potargana hehehhhh :)

malutka to dobrze że wiesz, a że wpadka to jest najmniej ważne :) kochamy nasze dzidzie tak samo planowane czy też nie! Ale w sumie jedna dziewuszka By ci się przydała... może odczekaj troche po porodzie i zastosuj jakiś przepis na dziewczynke???? :)

kasia no to dzięki za cynk, chociaż podejrzewam że u nas też będzie przebrane na maxa bo w poznaniu jest mega wielki ruch w marketach i ludzie obkupują na potęgę.

ja z kolei słyszałam, że są promocje w JYSKU na pościele kołderki i te sprawy. Ale mam na drugim końcu Poznania więc się nie wybieram.

Jasneee :-D Już rozkładam nogi :-D:-D:-D;-) A znasz taki sprawdzony przepis??? :-D

O to tak jak ja :] Tyle, że w normalnym proszku a słyszałam, że nie wolno więc czeka mnie pranie na nowo ;]
Wolno prać i w zwykłym, ale pierze się w takim dla dzieci bo niektóre dzieci mają uczulenie, co nie musi oznaczać ,że Twoje maleństwo będzie je miało ;-) Ja mam zamiar szybko sprawdzić czy nasze maleństwo będzie miało czy nie i jakby co będę prała w takim samym jak i nasze, bo w końcu i tak z naszymi rzeczami będzie miało styczność :tak:;-)

reklama
Wlasnie, matka bielizne, np biustnosze do karmienia czy koszule nocna powinna prac w dzieciecym proszku bo przeciez bede nosila czy karmila dziecko i bedzie miala stycznosc z moja odzieza...
Ubralam kocyk i recznik ale dalej mi to smierdzi sklepem....

Do góry