reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

mam pytanko do mamus juz doswiadczonych
jak prac ubranka ?? znaczy w jakiej temp. ?? koniecznie trzeba gotowac ?? przeciez to sie zniszczy :(
nie wystraczy wyprac normalnie z podwojnym plukaniem np. ??
moze tylko body wygotowac ??
kurcze same dylematy hehe

Piorę przeważnie na 40st, czasem 60. Nie płukałam 2x. Na 90st puszczałam tylko pieluchy tetrowe.

Asionek - wydaje mi sie ze jak ugotujesz ciuszki to sie zbiegna, to moze przed ugotowaniem kup spiochy na 2latka:-D:blink:

:-D:-D:-D

reklama
elifit my dokupiliśmy komodę pod nasze meble, myślę ,że to nie jest zły pomysł ;-)

icarium ja dokładnie tak samo prałam jak moje dzieciaki były małe, myślę ,że to w zupełności wystarcza, tym bardziej ,że tak jak mówisz, jeszcze się prasuje,choć ja to tak bardzo lubię ,że tylko na początku prasowałam ,a potem tylko to co musiałam :-D

WerkaMirek :-D:-D

dziewczyny muszę dokupić mebelek dla dida, no i nie wiem czy kupować cały zestaw mebli czy tylko komodę.. a może dokupić komodę pasującą do naszych mebli, bo i tak diduś będzie z nami zanim mu pokoik zrobimy.. czyli do gdzieś w przyszłym roku. Mało mamy miejsca na ciuchy i napewno coś trza dokupić. Poradźcie proszę :zawstydzona/y:

my też nie mieliśmy miejsca na ubranka i rzeczy maleństwa, a mała będzie z nami w pokoju - planujemy że do wiosny 2012, jak już nie będzie się budziła co chwilę w nocy;-). W związku z tym kupiliśmy szafę-słupek dla małej pasującą do mebli w salonie (bo sypialnia jest tak mała, że aby się łóżeczko zmieściło to musieliśmy wymienić nasze łóżko na mniejsze o 40 cm:wściekła/y:).
A wiosną chcemy się wyprowadzić z naszej sypialni i zrobić tam pokoik dla małej i kolejnej dzidzi jak się uda-bo długo z kolejnym dzieckiem czekać nie chcemy. Jak będziemy urządzali pokoik to bez szaleństw bo wszystką kasę ładujemy w budowę domu:-). a my przeniesiemy się na wersalkę do salonu :-(

zainteresowanych chciałam poinformować że w ponoć w Tesco są przeceny na ubranka dla dzieci 70% (słyszałam że dobre jakościowo) ponadto są prześcieradła flanelowe 2 za 20zł, i inne rzeczy dla dzieci przecenione. Ja się tam w piątek wybieram :)

Ostatnia edycja:
kasiu to dobrze wiedzieć, muszę skoczyć do tesco :)

co do ręczników ja mam mnóstwo dużych, nowych ręczników więc nie będę kupowała tych z kapturem, bo też uważam że szkoda kasy
dziś przejrzałam 1/3 ciuszków po siostrzeńcach, matko ile tego jest, na dobrą sprawę nie musiałabym już nic z ciuszków kupować :szok:
jak na razie znalazłam 20 pajaców, 15 śpiochów, 10 body z długim rękawem, 10 kaftaników, 15 par skarpetek i 7 czapeczek :szok:

Wlasnie jak to jest z tymi bodami z dl, rekawkiem. Ja mam bodow z dl rekawkiem 9szt, a z krotkim 4szt. Kupilam wiecej z dluzszym rekawkiem bo dziddzius na jesien sie rodzi ale kurde tak sobie mysle teraz jak ja wloze to na taka maciupcia raczke...

Kupilam dzisiaj proszek i plyn do prania FAIRY, i plyn do plukania. Pranie pieknie pachnie wlasnie popralam pieluszki tetrowe, kocyki i reczniczek na probe...

Wlasnie jak to jest z tymi bodami z dl, rekawkiem. Ja mam bodow z dl rekawkiem 9szt, a z krotkim 4szt. Kupilam wiecej z dluzszym rekawkiem bo dziddzius na jesien sie rodzi ale kurde tak sobie mysle teraz jak ja wloze to na taka maciupcia raczke...

Kupilam dzisiaj proszek i plyn do prania FAIRY, i plyn do plukania. Pranie pieknie pachnie wlasnie popralam pieluszki tetrowe, kocyki i reczniczek na probe...
Hmmm... No właśnie, kiedy ja się w końcu za pranie wezmę :confused::rolleyes2::-D

hehe, a ja za prasowanie. Mam do uprasowania 4kupki prania :-D
ale tak mi sie nie chce, mamy zelazko do d...y! Obiecalam sobie zainwestowac w nowe, tylko nie wiem jakie. Takie zeby napeawde ladnie uprasowalo za jednym machnieciem, a nie ze trzeba godzinami jezdzic po koszuli by byla prosta...

oj ja też nie nawidzę prasować!!!
pranie prosto z suszarki składam do szafy, a przed ubraniem prasujemy, dzięki temu nie muszę stać godzinami przy desce, a mąż zaczął sobie sam prasować:szok: i nawet czasami mi coś wyprasuje:szok:

hehe, a ja za prasowanie. Mam do uprasowania 4kupki prania :-D
ale tak mi sie nie chce, mamy zelazko do d...y! Obiecalam sobie zainwestowac w nowe, tylko nie wiem jakie. Takie zeby napeawde ladnie uprasowalo za jednym machnieciem, a nie ze trzeba godzinami jezdzic po koszuli by byla prosta...
Nie cierpię prasować, to moja zmora :-D

reklama
Moja mama mi powiedziala ze dla dzidzusia trzeba ciuszki -prasowac...Ale powiem wam szczerze ze takie malutkie koszulki to przyjemnosc. Juz nie moge sie doczekac mojego malenstwa. Nie raz zagladam do komody i tak patrze na te male body, ze takie malenstwo bedzie...
Jeszcze wczesniej balam sie macierzynstwa i wgole a teraz czuje je pelna para, i nie moge sie doczekac juz !!!

Do góry