reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

dzieki no tak tez myslalam z tymi nozkami, ale co ja je zegne to on je prostuje:cool: a zrobil sie caly czerwony bo tak goraco nam bylo wiec jeszcze bardziej przylegle to chyba na spacer tylko:sorry:

Ja rozbieram Joasie na samo body na ramiaczkach i dlugie skrapety, ew.rajstopki, na siebie cienki t-shirt. A i tak sie czasem spocimy.

reklama
Ogladalam te chusty i najbardziej mi do gustu przypadła mei tai:-)a że droga to tesciowa mi uszyje:-)usze tylko kupić materiał i problem bo nie wiem jaki...pomóżcie dziunka iza kilolek.....:-)

Martolinko kochana!
Powiem Ci co ja mam na oku:
A wiec waham sie pomiedzy:
1. Nati Perla z bambusem - nosilam przez chwile i bylo super, w dotyku mieciutka, wlokno bambusowe jest ciezsze i grubsze niz np lniane, ale ponoc super na lato i na plecaczki.
http://www.sling.com.pl/sklep/?p=p_71&sName=chusta-perla-z-bambusem
2. Nati Japan z lnem - idealna na lato, nie taka miekka jak bambus, ale ponoc po kilku praniach robi sie fajna. Len uniesie ciezsze dziecko, bambus wpija sie przy duzym ciezarze w cialo noszacego - ale ponoc tylko ten o strukturze diamentowej. Perla nosi bardzo dobrze nawet ciezkie dzieci.
http://www.sling.com.pl/sklep/?p=p_125&sName=z-lnem
3.Nati Motyle - tez z lnem, dostepne sa nie tylko kolory braz z rozem, ale rowniez szary z rozem i fiolet z rozem. Sliczny wzor :-)
http://www.sling.com.pl/sklep/?p=p_133&sName=chusta-motyle

Ma do mnie trafic tez do przetestowania LL bambus tropikalny ale to bedzie za jakies 3-4 miesiace a do tego czasu musze miec cos innego ;-)

Nati pasiaki tez sa w porzadku.

Takze ogolnie skupiam sie na Nati. Chodz w niedalekiej przyszlosci chce zostac wlascicielka Vatanai Maruyamy rozowo-czekoladowej oraz Ellevill Jade Spring ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzieki no tak tez myslalam z tymi nozkami, ale co ja je zegne to on je prostuje:cool: a zrobil sie caly czerwony bo tak goraco nam bylo wiec jeszcze bardziej przylegle to chyba na spacer tylko:sorry:

bo to nie chodzi o samo zgiecie, ale pupka musi byc nizej kolan i musi być "wpadnęta". daj pod pupke materiału tyle, zeby był do kolanek i zagnij go pod dzieckiem tak, zeby az siegnał do twojego brzucha i jednoczesnie był pod udami dziecka. (tak jak tobie pod udami obciska sie wąska jeansowa spódnica jak kucasz, tylko wyobraz to sobie z rołożonymi nogami ;-)) i jak juz masz ten materiał, i diecko przyjmie poycje zabki, musisz podociągać dolne krawedzie chusty - wtedy nóżki sie nie wyprostują, nawet nie beda chciały, bo w koncu bedzie im wygodnie...

Ogladalam te chusty i najbardziej mi do gustu przypadła mei tai:-)a że droga to tesciowa mi uszyje:-)musze tylko kupić materiał i problem bo nie wiem jaki...pomóżcie dziunka iza kilolek.....:-)

ja nie pomoge, sie nie znam na szyciu :zawstydzona/y: guziki umiem przyszywac i na tym sie konczą moje umiejetnosci.. a jak w czym dziurka sie zrobi, to wyrzucam :zawstydzona/y:

ja nie pomoge, sie nie znam na szyciu :zawstydzona/y: guziki umiem przyszywac i na tym sie konczą moje umiejetnosci.. a jak w czym dziurka sie zrobi, to wyrzucam :zawstydzona/y:

To tak jak ja :zawstydzona/y: moja corka jak ostatnio zobaczyla mojego A z igla w reku (on tapicer wiec szyc tez potrafi i to nawet na maszynie) to byla w szoku i sie pyta "A Ty umiesz szyc, bo mama nie?"

cleo - tego też nie wiem :zawstydzona/y:

dzis byłam na spacerze 5 godzin :-) z jedna przerwa na karmienie Gaja w chuscie siedziała :tak: ale pod koniec to juz mnie lędźwia bolały troche.. ale nie wiem od czego - albo od chusty, albo od plecaka, albo od balansowania po sliskim błocie pośniegowym :-p

Cześć dziewczyny !
Strasznie mi cięzko trafić na BB chociaż tak bardzo chce ale to opisze później.

Ciągle Was podczytuje w tym temacie. Już pod koniec miesiąca chce zamówić sobie chuste(troche się boje,że maly nie bedzie chciał w niej byc noszony albo ze nie bede umiała go omotać i pieniądze pójdą w błoto:confused2:) ale tak sie napaliłam na chuste ze szok:tak:.
Po 1. podczutuje chustoforum i recenzje chust (nadal nie wiem jaką:cool:)
2. Chce taką w miare dobrą w wiązaniu(znaczy łatwą...:laugh2:)
3. Dobrą na lato
aaa i rozmiar (też się nie znam) Mam 156cm i 57kg.i 83cm na bioderkach(jeśli to ma jakieś znaczenie) chiałam zeby mój B też nosił ale on waży 120kg ma 175cm(ok) i ze 108cm w pasie(brzuch piwny...) tragedia..
Chuste (tak mam w planie póki co) chce uzywać w domu podczas np. sprzątania , wyjścia do sklepu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziunka dzieki:-) mi sie spodobaly lenny lamb. biore tkana jak radzilas.
moglabys mi jeszcze raz napisac gdzie i o ktorej to spotkanie w poniedzialek?

ETNA wybierasz sie na nie?

Do góry