reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

Dziekuje dziewczyny...;-)

tylko dalej mam dylemat czy kupic i jak kupic to ktora :dry:

jezeli chodzi o kolkowa to widzialam wczoraj na ebayu kilka pozycji w ktorych mozna nosic dzieci male i wieksze.... wiec nie rozumiem teraz? angole zas sobie wymyslily cos glupiego?

a z ta elastyczna to tylko pozycje na zabke mozna tak? jak duze dziecko mozna nosic w takiej pozycji?

W anglii maja chusty robione ze 100% bawelny.. to bedzie sie zaliczalo pod elastyczna czy jeszcze co innego te debile wymyslily? bo na tych chustach wszystkich ktore pokazuja mozna w rozne pozycje zamotac?
klaudzia wszystko się zgadza. W kółkowej możesz nosić tez duże dzieci al tylko na jednym ramieniu.
Na żabke mozesz nosić dziecko dopóki sie da zmaotać (10 latek już raczej nie ;-)) ale to najzdrowsza pozycja dla dziecka w prawie kazdym wieku.
Elastyczną możesz uzywąc okolo roku, bo ma obciążenie do 10-12 kg.
a 100% bawełny to elastyczna

reklama
a ja mam dwie chusty ;-)maz mi kupil nowa bo nie mialam nawet jak wyprac ta pierwsza bo caly czas byla w uzyciu :-)
ta nowa jest z welenka zeby nam z Hela nie bylo zimno jak pojdziemy na spacer

hehe znalazlam cos dla Bury :)
dxt-27-e.gif

Fajnie wyglada ale ponoc nie zaleca sie noszenia w ten sposob blizniakow. Lepiej jedno w wozek, drugie w chuste, lub jedna dzidzia u mamy, druga u taty. No a jesli juz tak nosic to krociutko i kazde w osobnej chuscie;-)

Super!!!

Jak tak patrze na Was dziewuszki to coraz bardziej podobaja mi sie te chusty i zastanawiam sie czy sobie jakies nie sprawic... tylko chcialabym cos prostego w uzyciu... i tak myslalam o tej z kolkiem (ciemna jestem w nazwach)
mozecie powiedziec cos na temat tych chust? jaka jest roznica miedzy waszymi itp?

I jakbyscie mi mogly napisac ile Wam zajmuje zamotanie sie i jak czesto nosicie maluchy?

Nosidlo ktore ma Iza to po prostu nosidlo- BEBELULU - Nasze chusty – chusta typu „kołyska” Lulu

A to jest kolkowa:
Zobacz załącznik 196420
BEBELULU - Chusty - HAMALU

Ja mam LennyLamb elastyczna i jestem na razie bardzo zadowolona. Mozna ja wiazac nie tylko jak na kieszonke:
Zobacz załącznik 196421
ale ja jeszcze wiaze tak jak kieszonka z tkanej:
Zobacz załącznik 196424
Mozna tez nosic na biodrze i na plecach. Tak pisze w instrukcji.

Mam zamiar przesiasc sie na tkana Nati, ale zbieram na razie kase :-D

ja dzisiaj wypróbowalam mojego noego elastyka i powiem Wam, ze ... dziwnie :-)
w dotyku jest super, mięciutka, rozciągliwa ittd ale jak zakładam jakbym sie mocno nie zamotała to nadal mały ma miejsce sie kitosić, a w tkanej tak nie ma jak się mocno zamotam to jak w pancerzu. Szczerze - nie pokochałam jej, ale mam nadzieję, ze przynajmnej sie zaprzyjaźnimy. Michas tez nie zapałał do niej milością, po chwili chciał wyłazić. I usnąć w niej nie chciał. Dopiero jak go wyjęłam i zasznurowalam ciasno w tkanej to usnął natychmiast.
A to my w elastycznym MEDLEYU

troche na szybko wiązane i intuicyjnie, bez instrukcji, bo mi się nie chcialo szukać.:zawstydzona/y: Muszę sie jutro poprawić. Trochę za wysoko i na ramionach zkotłaszone

Ja też zbieram kase na jakąs ładna tkaną, tylko jeszcze nie wiem jaką, bo co chwila zmieniam zdanie ;-)
Planuję zakup w sierpniu, na urodziny taki prezencik sobie sprawię :-)

Kilolku ja tez pare razy na poczatku myslalam ze sie mocno omotalam a mala i tak miala pole do popisu i ode mnie odstawala jak sie pochylilam. Ale raz sie odwazylam i motalam sie wrecz na sile, moglysmy jeszcze oddychac, ale i tak myslalam ze jest za mocno - za to babki na chustoforum powiedzialy ze jakby bylo za mocno to Asia dalaby mi znac :-) Wiec od tej pory wiem jak sie wiazac i jest super ;-):-)

I musze powiedziec ze kocham LL calym sercem i kiedys mialam plan ze jak bede chciala tkana to ta najpierw sprzedam, ale teraz wiem ze nigdy tego nie zrobie :cool2:
Wariatka ze mnie:-D

no dobra, załóżmy, ze nie jest za mocno (choć chyba żeby mocniej to będę musiała m. o pomoc poprosić :blink:) to czemu w takim razie mały nie wygina ie w C? popatrzcie jest prościutki. Fakt, ze on się bardzo odpycha, bo on się musi rozglądać i mowy nie ma żeby mu przypadkiem głowę zakryć, ale w tkanej jest zawsze w C nawet jak się odpycha a tu taka struna dosłownie.

no dobra, załóżmy, ze nie jest za mocno (choć chyba żeby mocniej to będę musiała m. o pomoc poprosić :blink:) to czemu w takim razie mały nie wygina ie w C? popatrzcie jest prościutki. Fakt, ze on się bardzo odpycha, bo on się musi rozglądać i mowy nie ma żeby mu przypadkiem głowę zakryć, ale w tkanej jest zawsze w C nawet jak się odpycha a tu taka struna dosłownie.

no nie mogę wytrzymać...nie czuję o czym piszesz, jak piszesz o tkanej, musze spróbować z jakąś.... :-p

a ja mam dwie chusty ;-)maz mi kupil nowa bo nie mialam nawet jak wyprac ta pierwsza bo caly czas byla w uzyciu :-)
ta nowa jest z welenka zeby nam z Hela nie bylo zimno jak pojdziemy na spacer
tę drugą też taką wypasioną Ci kupił? :-)

jezeli chodzi o kolkowa to widzialam wczoraj na ebayu kilka pozycji w ktorych mozna nosic dzieci male i wieksze.... wiec nie rozumiem teraz? angole zas sobie wymyslily cos glupiego?
można w kilku pozycjach, ale one wszystkie są na jedno ramie :baffled:

Ja robie tak: wkladam mala i kazdy skrawek materialu jaki trzeba (czyli panel musi byc od kolanka do kolanka i tak samo poly) wpycham w doly podkolanowe, robiac to podciagam kolanka do gory, pupka wpada nizej i jest ok. Po prostu wiażąc sie bardzo dbam o to zeby te poly byly od kolanka do kolanka, a one same na wysokosci pepka dzidzi. Staram sie uzyskac taki efekt zeby nozki od kolanka do piety "szly" prostopadle do ziemi, a stopy byly w miare do nie rownolegle. Nie wiem czy dobrze to robie, ale tak to czuje i porownujac ze zdjeciami innych mam jest ok. Moja tez patrzy dookola, wtedy wywijam jedna pole na ramieniu zeby mogla sobie popatrzec. I tez nie da sobie glowki przykryc, dopiero jak spi.

Tu masz to na zdjeciu i nie patrzcie na mnie bo wyszlam straaasznie :-D
Zobacz załącznik 196549

reklama
Ja robie tak: wkladam mala i kazdy skrawek materialu jaki trzeba (czyli panel musi byc od kolanka do kolanka i tak samo poly) wpycham w doly podkolanowe, robiac to podciagam kolanka do gory, pupka wpada nizej i jest ok. Po prostu wiażąc sie bardzo dbam o to zeby te poly byly od kolanka do kolanka, a one same na wysokosci pepka dzidzi. Staram sie uzyskac taki efekt zeby nozki od kolanka do piety "szly" prostopadle do ziemi, a stopy byly w miare do nie rownolegle. Nie wiem czy dobrze to robie, ale tak to czuje i porownujac ze zdjeciami innych mam jest ok. Moja tez patrzy dookola, wtedy wywijam jedna pole na ramieniu zeby mogla sobie popatrzec. I tez nie da sobie glowki przykryc, dopiero jak spi.
ja tez tak robię i kolanka ma wyżej niż dupkę, z duupką wszystko ok ale kręgosłup się xle układa. Sama zobacz...1 fotka w tkanej - kręgosłup w C, 2 w elastyznej - kregosłup prosty. Trochę kiepsko widać, bo pod słońce..
Myslałam, ze to przez mój wydatny brzuch (że wypych pupcię do tyłu i dlatego się na prosto układa) aż obejrzałam fotki z tkana i tam wyraźnie jest C

Załączniki

• IMGP9400.jpg
    IMGP9400.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC00578.jpg
    DSC00578.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 34
Do góry