reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
hehe znalazlam cos dla Bury :)
dxt-27-e.gif

hehe znalazlam cos dla Bury :)
dxt-27-e.gif

Super!!!

Jak tak patrze na Was dziewuszki to coraz bardziej podobaja mi sie te chusty i zastanawiam sie czy sobie jakies nie sprawic... tylko chcialabym cos prostego w uzyciu... i tak myslalam o tej z kolkiem (ciemna jestem w nazwach)
mozecie powiedziec cos na temat tych chust? jaka jest roznica miedzy waszymi itp?

I jakbyscie mi mogly napisac ile Wam zajmuje zamotanie sie i jak czesto nosicie maluchy?

Super!!!

Jak tak patrze na Was dziewuszki to coraz bardziej podobaja mi sie te chusty i zastanawiam sie czy sobie jakies nie sprawic... tylko chcialabym cos prostego w uzyciu... i tak myslalam o tej z kolkiem (ciemna jestem w nazwach)
mozecie powiedziec cos na temat tych chust? jaka jest roznica miedzy waszymi itp?

I jakbyscie mi mogly napisac ile Wam zajmuje zamotanie sie i jak czesto nosicie maluchy?
ta z kólkiem to po prostu "kółkowa" :-) Iza ma to Ci dkładnie o niej opowie jak się pojawi. Duża zaleta taka, ze sie jej nie wiąże tylko zakałda od razu ale wymusza tylko 2 pozycję - leżącą dla malucha i na biodrze dla starszaka. No i ociąża jedno ramie
Ja mam tkana i elastyczną. Jeszcze dobrze elastycznej nie wypróbowałam ale jest łatwiejsza w obsłudze od tkanej, bo elastyczna zawiążesz na sobie raz i potem możesz wkładać i wyciagać malucha kiedy chcesz po kilka razy, a tkaną musisz motać za każdym razem od nowa i rozwiązywać żeby wyjąć dziecko. No i tkaną musisz motać z dzieckiem w środku czyli jendocczesnie motasz, dociągasz i rzytrzymujesz dziecko żeby CI nie wypadło.
Samo motanie nie jest trudne tylko później tkaną trzeba dobrze dociągnać pasmo materiału po pasmie żeby dobrze przylegało do maluszka. I to jest trudne. Mi po 2 miesiącach rzadko wychodzi dobrze. A w elastycznej nie musisz dociągać.
Tkana mozesz wiązać na przerózne sposoby z przodu, na plecach i na biodrze, a elastyczna tylko na jeden sposób - kiesoznkę z przodu. W ta kieszonkę można tez małe dziecko włożyć na leżąco.
Elastyczna jest do 10-12 kg a tkana nie ma ograniczeń wagowych.
To chyba tyle...

Samo motanie tkanej z dociaganiem razem zajmuje mi myslę około 1 minuty. A nosze kilka razy dziennie po około 15-20 minut. Zwykle Michas zasypia w chuście jak tylko przejdę przez mieszkanie ale czasem mi towarzyszy w zadaniach domowych

klaudzia - chusta kółkowa jest rzeczywiście prostsza w uzyciu, i całkiem efektowna :-) ale ma jedną cechę która mi nie odpowiada - jest niesymetryczna, na jedno ramię, więc jeśli nosisz dziecko długo to obciążasz kręgosłup. dlatego ja zdecydowałam się na wiązaną. Elastyczna jest na prawde bajecznie łatwa i nie trzeba się jej bać. WIązanie wyszło mi idealnie za pierwszym razem, i za każdym kolejnym:tak:

Dziekuje dziewczyny...;-)

tylko dalej mam dylemat czy kupic i jak kupic to ktora :dry:

jezeli chodzi o kolkowa to widzialam wczoraj na ebayu kilka pozycji w ktorych mozna nosic dzieci male i wieksze.... wiec nie rozumiem teraz? angole zas sobie wymyslily cos glupiego?

a z ta elastyczna to tylko pozycje na zabke mozna tak? jak duze dziecko mozna nosic w takiej pozycji?

W anglii maja chusty robione ze 100% bawelny.. to bedzie sie zaliczalo pod elastyczna czy jeszcze co innego te debile wymyslily? bo na tych chustach wszystkich ktore pokazuja mozna w rozne pozycje zamotac?

Dziekuje dziewczyny...;-)

tylko dalej mam dylemat czy kupic i jak kupic to ktora :dry:

jezeli chodzi o kolkowa to widzialam wczoraj na ebayu kilka pozycji w ktorych mozna nosic dzieci male i wieksze.... wiec nie rozumiem teraz? angole zas sobie wymyslily cos glupiego?

a z ta elastyczna to tylko pozycje na zabke mozna tak? jak duze dziecko mozna nosic w takiej pozycji?

W anglii maja chusty robione ze 100% bawelny.. to bedzie sie zaliczalo pod elastyczna czy jeszcze co innego te debile wymyslily? bo na tych chustach wszystkich ktore pokazuja mozna w rozne pozycje zamotac?
kup sobie elastyczną najlepiej od pentelki za 30 może wysyła za granicę?? a wiązanie polecam to Chusta Wiązana Elastyczna jest banalne. ja natomiast kółkowej nie polecam miałam tą co Iza i ja uważam że to porażka ale to moja opinia:tak:

kup sobie elastyczną najlepiej od pentelki za 30 może wysyła za granicę?? a wiązanie polecam to Chusta Wiązana Elastyczna jest banalne. ja natomiast kółkowej nie polecam miałam tą co Iza i ja uważam że to porażka ale to moja opinia:tak:

Agus mozesz mi podac linka do tych od pentelki? .... nie wiem tylko jak moglabym zamowic ta od pentelki bo nie mam konta na allegro... a troche by to potrwalo zanim zaloze (z tego co pamietam trzeba bylo czekac na kod przy zakladaniu konta ktory wysylaja normalna poczta...) Kiedys mialam konto na allegro ale jaki nick i haslo to juz nie mam zielonego pojecia :baffled:

i jak masz to do tej kolkowej ktora mialas... chcialabym porownac do tych ktore tutaj sa....

reklama
Agus mozesz mi podac linka do tych od pentelki? .... nie wiem tylko jak moglabym zamowic ta od pentelki bo nie mam konta na allegro... a troche by to potrwalo zanim zaloze (z tego co pamietam trzeba bylo czekac na kod przy zakladaniu konta ktory wysylaja normalna poczta...) Kiedys mialam konto na allegro ale jaki nick i haslo to juz nie mam zielonego pojecia :baffled:

i jak masz to do tej kolkowej ktora mialas... chcialabym porownac do tych ktore tutaj sa....
to jest link do pentelki
Pentelka Chusta elastyczna LAZUROWE WYBRZEŻE 50cm (881267613) - Aukcje internetowe Allegro
a kółkową miałam taką:
Chusta nosidło Bebelulu Lulu + Artakcyjny GRATIS! (883108659) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry