reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
Kaludzia inaczej niż tak na biodrze już nie ponocisz.
Mai-tay to nosidlo. I jest super. Nosisz z przodu (ale twarzą do ciebie) lub na plecach. Szybko się wiąże.
Ale z kolei na biodrze w pouchu czy kólkowej dziecko wiecej widzi.

Kaludzia inaczej niż tak na biodrze już nie ponocisz.
Mai-tay to nosidlo. I jest super. Nosisz z przodu (ale twarzą do ciebie) lub na plecach. Szybko się wiąże.
Ale z kolei na biodrze w pouchu czy kólkowej dziecko wiecej widzi.

widzialam wiele tych mei tai na ebayu i stoja po okolo 25 funtow kolkowa kupie do 15 wiec mysle ze sie oplaca i chyba sie na nia zdecyduje ;-) a brac po uwage jakas firme czy to wszystko jedno? co z materialem? tez jakis wybor czy jedno i to samo ?

na firmach na ebayu to sie nie znam. Bo tam inne. Babilonia moze będzie? Najlepsza będzie bawełniana tkana skośno-krzyzowo

na firmach na ebayu to sie nie znam. Bo tam inne. Babilonia moze będzie? Najlepsza będzie bawełniana tkana skośno-krzyzowo

dzieki. babylonia jedna jest ale nie stac mnie na taka. Wezme pierwsza lepsza najtansza ktora uda mi sie wygrac i zobaczymy. Tak jak pisalam nie potrzebuje jej do ciaglego noszenia tylko do naglych przypadkow ;-) jeszcze raz dziekuje za pomoc. Oczywiscie jak juz zakupie to pochwale sie nabytkiem :)

Ja zamiast czegoś takiego mam swoje biodro:-p

widzialam juz wczesniej kolkowa od kolezanki ale ona wogole nie uzywala bo miala problemy z kregoslupem no i kupila bo modne i po to zeby miec... lubi kasa szastac na prawo i lewo...

No a co wygodniejsze dla dziecka? mozna dziecko takie duze w innych pozycjach nosic w kolkowej i pouchu? czy bedzie wygodnie w innych pozycjach?

edit: czy widzialyscie slyszalyscie cos o "chustach mei tai" cos takiego ? Beautiful Mei Tai baby carrier sling Orange Floral on eBay (end time 29-Oct-10 21:40:16 BST)
Beautiful Mei Tai baby carrier sling red & pink floral on eBay (end time 01-Nov-10 18:42:52 GMT)

Mam mt. Bardzo wygodne (choć zależy od firmy) , szybko się zakłada:tak:

Kilolek nie pamietam co mowili ale bardzo chwalili ;D
A tutaj znowu cos nowego ;D \
nosidełko biodrowe,nosidelko,nosiedełka,nosidełko quinny, nosidełko dla dziecka

Masakra, dziecko pewnie w tym wisi na biodrze:confused2:

dzieki. babylonia jedna jest ale nie stac mnie na taka. Wezme pierwsza lepsza najtansza ktora uda mi sie wygrac i zobaczymy. Tak jak pisalam nie potrzebuje jej do ciaglego noszenia tylko do naglych przypadkow ;-) jeszcze raz dziekuje za pomoc. Oczywiscie jak juz zakupie to pochwale sie nabytkiem :)

Kółkowej też się trzeba nauczyć;-) Na Twoim miejscu kupiłabym poucha, porządnego jak chcesz mieć tylko tak na szybko. A jeśli już na pewno chcesz chustę to nie kupuj pierwszej lepszej, bo nasze dzieci do najlżejszych nie należą i zwyczajnie będzie Ci cholernie ciężko, a już wogóle w kółkowej na biodrze.

No to teraz zglupialam! chusta? pouch? chusta? pouch? dziewczyny a jak pouch to jak z rozmiarami? bo co jakas aukcja to inny rozmiar.
Dziunka jezeli chodzi o kolkowa to nie ma problemu moge sie nauczyc, jak z elastyczna sobie poradzilam to i z kolkowa bedzie ok.
to mowisz ze pouch bedzie wygodniejszy do noszenia takich bobasow?

No to teraz zglupialam! chusta? pouch? chusta? pouch? dziewczyny a jak pouch to jak z rozmiarami? bo co jakas aukcja to inny rozmiar.
Dziunka jezeli chodzi o kolkowa to nie ma problemu moge sie nauczyc, jak z elastyczna sobie poradzilam to i z kolkowa bedzie ok.
to mowisz ze pouch bedzie wygodniejszy do noszenia takich bobasow?
np u tego sprzedawcy co ci wyslalam pisze sie maila jezeli ma byc inny rozmiar niz licytowany ... tzn cm po skosie ile wynosi u Ciebie mi akiurat tamto pasowało Kilolek zamawiala na wymiar

a ja szukam nosidła Manduca używanego dla męża i nigdzie znaleźć nie mogę :(

Klaudzia mi się wydaje, że kółkowa na dłużej Ci starczy i na kurtkę i pod kurtkę. Dziewczyny dobrze radzą, że splot skośno-krzyżowy trzeba wziąć pod uwagę.

reklama
Do góry