reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

kilolku ,ale mi by wypadła już po zawiązaniu..
poszłam do banku.. a później chciąłm na chwilę do biblioteki żeby coś wydrukować
i usiadłam z nią na krzesełku a ona po chwili zobaczyła książki i się odgięła do tyłu i w ostatniej chwili złapałam ją za plecki:szok: bo by mi zwisnęła do tyłu z nóżkami poplątanymi materiałem....
a to w takim razie musisz ja wiązać bliżej siebie, zeby nie miała szansy się odchylić, musi być dla ciebie jak druga skóra.Między Tobą a dzieckiem nie ma wolnej przestrzeni, nawet gdy się nachylisz

Niespodziewanie przed kilkoma godzinami przyszło do mnie TULI. Pierwsze wrażenie jest - super!!!! bardzo wygodnie ale nosilam tylko po domu. A. mówi, ze jest nienaturalnie rozkraczony ale mi wydaje sie ok. Jutro wyjdę gdzieś dalej to zobaczymy.
Nosidla mają jednem minus jak dla mnie -pas biodrowy - jak go porządnie ściagnę wyglądam jak baleron :(((( ;)

Ostatnia edycja:
reklama
kilolku jak już jesteś to wgram zdjęcia z dzisiaj z tej kołyski czy jak to tam .. i zobaczysz... postaram się jeszcze wgrać filmik co robi moja cór i zobaczysz efekt..
jeśli będziesz tu z 15 minut:sorry2: i będziesz miała chęć doradzić i obejrzeć....

Kamcia za słabo była chusta dociągnięta, na pewno:tak: siedzącym dzieciom można rączki wyciągać na wierzch, ale doradcy polecają zrobić to jak najpóźniej.

A więc tak:

Kieszonka -
Zobacz załącznik 259243

NATIBABY, chusta dla dziecka, noworodka, niemowlaka, noside�ko - chusta NATI oraz film
YouTube - Front Wrap Cross Carry - תנוחת בטן לבטן עם מנשא בד ארוך

Ja osobiście kieszonki nie lubię, jak dla mnie za długo się mota, Asia się wkurza, z razcji tego że nie ćwiczyłam nie potrafię porządnie dociągnąć górnej krawędzi:dry:

Podwójny x-
Zobacz załącznik 259244

film YouTube - baby front cross carry

Nasze ukochane wiązanie, jedyne z chusty tkanej gdzie dziecko możesz wyjąć i włożyc z powrotem bez potrzeby ponownego motania.

Plecak prosty -
Zobacz załącznik 259245

film YouTube - rucksack carry (to jest z wykończeniem tybetańskim ale nie musisz go robić i możesz przewiązać chustę po prostu w pasie)

Plecak z krzyżem

http://www.youtube.com/watch?v=53sczExGqhoNie jest trudny, ale dziecko jest w nim niżej, dlatego niektóre mamy się w niego nie motają.

Kangurek
http://de.youtube.com/watch?v=rfuoWaK9I7QPonoc nie wcale taki łatwy jak się wydaje ;-)

Pojedynczy x

YouTube - Short Cross Carry

Siodełko z pętelką
chustomania siodelko z petelka

Wiązanie na biodrze - bez pętelki

YouTube - Beths's hip carry
No i to mniej więcej na tyle. Jak będziesz jeszcze przeglądać inne filmy na yt to weź pod uwagę że niektóre wołają o pomstę do nieba ;-):-D

My chodzimy w 2x i plecaku prostym - w tym nam najlepiej.

Z każdego wiązania można wyjąć rączki, ja czasem wyciągam z 2x, z plecaka jeszcze nie ryzykuję (tam nie mam zbytnio kontroli nad Asią) choć też nie powinna się odgiąć do tyłu. No, ale jak pisałam lepiej raczki mieć jak najdłużej w chuście.

dziunka wiem że słabo ale mała się rączkami odpycha w środku
to te zdjęcia.. z 1 strony wogóle pod ręką mi materiał zwisał:sorry2: chociaż naciągałam.. i wogłe ja to nie umiem tak fest naciągnąć..
zaraz dam ten filmik ale się wgrywa
tam próbowałam dociągać jej żeby tak nie odstawała, no ale póżniej znów odchodziło po chwili no i nie miałam co z tym naciągniętym materiałem później robioć jak dociągałam go..
chyba wszystko nie tak.. ale dupka wisi :)
aha na 1 sobie rączkę wyjęła,..,.

Załączniki

• DSC05158.jpg
    DSC05158.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC05162.JPG
    DSC05162.JPG
    59,8 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC05161.JPG
    DSC05161.JPG
    63,2 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC05163.JPG
    DSC05163.JPG
    61,4 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC05169.JPG
    DSC05169.JPG
    66,8 KB · Wyświetleń: 32
wiem:tak: ale nie wiem jak.. nie muszę sobie radzić
a tu ten filmik i zdjęcie po jej "zabawie"
[video=youtube;ojWqi74vd7A]http://www.youtube.com/watch?v=ojWqi74vd7A[/video]

Załączniki

• do filmu.jpg
    do filmu.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 32
kilolku jak już jesteś to wgram zdjęcia z dzisiaj z tej kołyski czy jak to tam .. i zobaczysz... postaram się jeszcze wgrać filmik co robi moja cór i zobaczysz efekt..
jeśli będziesz tu z 15 minut:sorry2: i będziesz miała chęć doradzić i obejrzeć....
raz estem, raz mnie nie ma (problemy z netem)

wydaje mi się, ze chyba powinnaś mocniej przy szyjce dociagnąć ale głowy nie dam, bo zdaję sobie, ze w tej chuście trzymasz jeszcze wielkie melony ;)
a ze sposobem dociągania to musisz dociągać po kawałku - bierzesz w dloń ok10cm materiału i ciągniesz, potem nie wypuszczając tego z dłoni dobierasz do tego kolejny pas materialu i znów ciagniesz itd. Pamiętaj nie możesz puścić - tu trzeba ćwiczyć paluszki :D ale jak chusta ci sie trochę "zużyje" to będzie łatwiej. Pomaltretuj ją trochę by zmiękla

no teraz widzę, że na pewno musisz dociagać na ramionach. Spróbuj jak zaczynasz dociagać odchylić się przy tym mocno do tyłu wtedy Viki klapnie na ciebie i będzie bliżej, lepiej się dociągne

Ostatnia edycja:
Ja tam sie nie znam ,patrzyłam na Viki :-)Matka daj jej tego cycka no:-)

Ja bym Wam pokazala co dzis zrobiłam ala poucha :-Dbo mały wariowal i wymyslilam na pare minut z firanki :-DKasia widziała już...:-DAle zaraz będą krzyki że nie tak trzymam itp więc nie pokaże:-Dale małemu się podobało,i jak bedzie przypływ gotówki zamawiam na allegro :-)

wiem:tak: ale nie wiem jak.. nie muszę sobie radzić
a tu ten filmik i zdjęcie po jej "zabawie"
[video=youtube;ojWqi74vd7A]http://www.youtube.com/watch?v=ojWqi74vd7A[/video]

mi ignas tez tak skacze czasem w nosidelku:) tylko u mnie nie ma sie co rozciagnac, powinnas vike umiec pocalowac w czolko swobodnie (pamietne slowa dziunki), czyli jednak vika blizej ciebie mysle:)

reklama
Ja tam sie nie znam ,patrzyłam na Viki :-)Matka daj jej tego cycka no:-)

Ja bym Wam pokazala co dzis zrobiłam ala poucha :-Dbo mały wariowal i wymyslilam na pare minut z firanki :-DKasia widziała już...:-DAle zaraz będą krzyki że nie tak trzymam itp więc nie pokaże:-Dale małemu się podobało,i jak bedzie przypływ gotówki zamawiam na allegro :-)
pokaż, pokaż!!!

Do góry