reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

a tak już przy okazji... jak napisałam...
to chciałam jeszcze spytać czy donbrze małą zamotałam??
zrobiłam tylko 2 wiązania, z tym X na zewnątrz i w środku , ale w trakcie mała zasnęła:sorry:
jutro popróbuję inne wiązania

A więc, z x w środku to wiązanie do elastycznej. A Ty masz tkaną? Więc tylko 2x, kieszonka, na biodrze, na plecach etc. W tkanej trzy warstwy to za duzo - za cieplo malej bedzie.

Chusta musi być równo od kolanka do kolanka, u Ciebie kończy się na udzie. Pupa powinna być trocszkę bardziej wpadnięta, kolanka na wysokości pępuszka małej. Na drugiej fotce młoda od Ciebie trochę odstaje - zwiąż się ciaśniej. Kolanka muszą być równo, na ostatniej focie widać że troszkę jest krzywo (być może było za luźno i maleńka się skrzywiła jak zasnęła).
Ale ogólnie SUPER jak na pierwszy raz:tak:

reklama
no włąśnie mi się podczas spania przekrzywiła bo póżniej jak szła do sklepu i ją zamotałam to była prosto:tak:
ale już zdjęcia nie dobiłam..
co do końców na kolankach nie wiedziałam, myslałam że na udach też jest ok...:sorry:
no i z tym odstawianiem to wiem właśnie że trochę z przosu odstawała ale nie mogłam ciaśniej bo mi tam trzymała rączki, a co znaczy że pupa bardziej wpadnięta??:-D że niby ma wisieć??:-p
i jeszcze co do tych kolejnych wiązań... masz może jakieś linki jak to wygląda??
bo mam tkaną , tak.
Myśląłamże ta kieszonka jest dla małej ok...:sorry:

poza tym myslałam że to całe wiązanie jest trudniejsze... ale jednak nie :-D

aha to to takie prawie jak X na zewnątrz tylko nie zaciągam materiału na małą...
proste:cool2:
ja to się zastanawiam jak tym bokiem się wiąże....:szok:
bo plecaczek też juz przećwiczyłam choć nie wyszedł idealnie;-)
bo za nisko i mała niedociągnięta:-pi tył

Załączniki

• DSC05106.JPG
    DSC05106.JPG
    67,5 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC05097.jpg
    DSC05097.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
No placeczek niezbyt. Po pierwsze poły muszą przechodzić po panelu, a u Ciebie widać wyrażnie że tak nie jest, materiał na plecach może podejść do góry, a nie może. I tu widać bardzo dobrze że pupka wpadnięta nie jest - kolanka muszą być na wysokości pępka małej., wtedy pupka będzie niżej - rozumiesz o co mi chodzi? Poły muszą być pod kolankami, bo inaczej wisiadło Ci się zrobi i chusta nie spełni swojej roli. Poza tym chusta wrzynać się małej w udka będzie.

Zaloguj się na chustoforum tam jest pełno instrukcji itp. mozesz tez zdjecia zamiescic, dziewczyny po kursach Ci doradza, mozesz tez tam spotkac sie z mamai z Twojej okolicy - za granica jest ich pelno.

poprowadziłam dziś swoje pierwsze zajęcia instruktazowe hehe ttaki mały pokazik :D ozywiście nie jestem kompetentna do żadnych zajęć. Moje koleżanki jutro jadą do chorwacji i spytały czy im chust nie pożyczę. Oczyiściie, ze porzyczyłam. Kilka dni ćwiczyły same, z instrukcją i yt a dziś raniutko przed moja pracą przyjechaly i pokazywałam im jjak dociiagać. DObrze sobie radzą ale jak zobaczyły jak ja dociagam to trochę zbladły, bo one troche luxno. Poćwiczą przez noc i na miejscu i będzie git. Także moje chusty od jutra zwiedzają świat :D szkoda, ze beze mnie :( dobrez,z e jeszez przez kilka dni mam nosidlo babycarrier to na razie dam sobei radę, no i poucha sobie zostawiłam...
a co do nosidła to eeee :(((( to nie jest to. Te wielgaśne klamry mnie uwierają, przeszkadzają, karczku nie da się wywinąć, no po prostu niee, zdacydowanie Wolę mai-tai

Ja dziś przymierzałam ONO i najpierw byłam mega zadowolona ale po 15 minutach tak zaczęło mi się w ramiona wpijać że szok :szok: dość cienkie pasy ma.

Ale ombuhimo jest REWELACYJNE!!! I teraz zastanawiam się czy to sobie sprawić czy mt czy chustomt:baffled:

Dziś był ten Dziennik Bałtycki, wywiad zrobili, zdjęcia (choć myślałam że grupowe jakieś będzie, a oni pstrykali jak popadnie) i teraz ciekawe jesteśmy jak nas "obsmarują" :-D

Ja dziś przymierzałam ONO i najpierw byłam mega zadowolona ale po 15 minutach tak zaczęło mi się w ramiona wpijać że szok :szok: dość cienkie pasy ma.

Ale ombuhimo jest REWELACYJNE!!! I teraz zastanawiam się czy to sobie sprawić czy mt czy chustomt:baffled:

Dziś był ten Dziennik Bałtycki, wywiad zrobili, zdjęcia (choć myślałam że grupowe jakieś będzie, a oni pstrykali jak popadnie) i teraz ciekawe jesteśmy jak nas "obsmarują" :-D
pozniej artukuł zeskanuj :d albo na necie szukaj i dawaj nam tu :D

reklama
My się śmiałyśmy ze zrzute zrobimy i Marta wykupi gazete dla kazdej:-D spoko, spoko, zaraz Wam zrzuce jak tylko bede miec, a Kamci wysle ;-)

Do góry