reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

no no
a czy te super piekne cudne i wspaniale chusty mają jakiekolwiek certyfikaty i atesty?
jesli tak to może się zastanowię
jesli nie to gratuluje zdrowego rozsadku i odpowiedzialnosci. bo po co atesty i bezpieczenstwo pociechy. wazne ze ladnie wygladam i kolezance sie podobam co?
zal.pl ;)
ale waściwie o które chusty chodzi? Bo ta wypowiedź jest pod postem o babiloni to jak o to ptasz to pozostaje nam jedynie wysmiać. A womaru chusta to akurat zbyt polecana nie jest i nadaje się bardziej do mycia szyb dla milośniczek tradycji w tym temacie - doskonale zastąpi gazetę (dla młodcianych - kiedyś szyby myto ggazeta ;) hehe ależ jestem dowciapna :D)

ale o jakie atesty ci chodzi ?
atest tutaj wyobrażam sobie tylko odnośnie materiały o barwników bo sama chusta to po prostu "kawał szmaty" i nasz wszystkich forach i sklepach chustowych znajdziesz info, że to od ciebie zależy bezpieczeństwo dziecka. W każdej instrukcji podkreślane jest jak ważne jest prawidłowe zamotanie dziecka i uważanie podczas noszenia.

Ja akurat nie chustuję, bo jakoś nie było mi wygodnie, ale jesienią jak nie będzie już tak gorąco sprawię sobie miękkie nosidło. Generalnie uważam, że chustowanie i miękkie nosidła, jeśli stosuje się je prawidłowo nie są w niczym gorsze niż zwykłe noszenie dziecka, a pozwalają nosić je bardziej symetrycznie i mniej obciążają kręgosłup mamy...
popieram w 100% a nawet 200%

dziewczyny a jest możliwe zaczęcie noszenia dzidzi pół rocznej w huście??
jak najbardziej

a ja mam pytanie co do tej chusty co na boku sie nosi ??? zapomnialam nazwe ;/ no i czy ktoras ma i cos poleci ?;/
pouch. Wydaje mi się, że chusta.pl ma dobre ale Kasiu jeśli zmaierzasz kupic tylko poucha to odradzam, bo to moim zdaniem chusta na chwilę. Ciężko, kręgosłup boli, a jescze jak nosisz siedzącego malca to wywijasz na ramieniu a to krępuje ruchy tej jednej ręki. O kółkowej na razie nic nie wiem alle czekam na test. Już niedlugo. A i jeszcze mój pouch wrzyna się młodemu pod kolankami, ale może po prostu jest źle uszyty

nosidło miałam pożyczone od siostry i mi nie odpowiada bo ciężko mi się małą wyciąga z niego , no i ogólnie jakoś tak dziwnie,
a chusty nie mam od kogo niestety pożyczyć bo u nas na wyspie to mało kogo znam co by miał dziecko a co dopiero chustę:eek::-D
znajdź 4 metry jakiejś zasłonki abo innej szmaty i zamototaj w nią małą jak będzie siedziała cicho to przeszła test i możesz kupować

Kamcia a kółkowa?? albo ten puch czy jak mu tam ? ;/ kilolka nei ma ;( ona wszystko wie i ma i umie... :(
hahhahahaha

dziewczyny jak narazie spodobały mi sie te 2 z tych co podawałyście wcześńiej no i tak wyeliminowałam kilka ,.,
ta 1 to chyba co katrenki ma ale mi się podobają inne kolorki (fioletow3o niebieska i żółto różowa) no i te bez wiązzania co by mi łatwiej było ;-)
Chusty bez wiązania - innowacyjne nosidełka (1003637162) - Aukcje internetowe Allegro

CHUSTA TKANA *PASECZKI* 5m 7 kolorów+GRATIS azimi (1077291100) - Aukcje internetowe Allegro
ekspertki raczej je odradzają na dłuższe noszenia, bo jednak nie trzyma dobze malucha. Dziecię się odwiesza, a w dodatku może nózki ściągnąć i wtedy będzie jakkw wisiadle

A testowałam Kange. Nawet fotki nie zrobiłam, bo chciałam czym prędzej to ściągnąć. Nie wiem czy one wszysttkie są takie olbrzymie ale ja gruba baba mogłam się nią 2 razy owinąć. Jak modego wsadziłam to miałam wrażenie że jak tyllko sie poruszę to runie na ziemię. A on oczywiście wniebowzięty,siedział sobie tak slodko i wyglądał

reklama
ja rozumiem, ze ta co ma katrenki nie jest firmowa a te droższe są. A wyymiary to jaką chcesz dlugość. Z Krtkiej nie każdw wiązanie zrobisz ale też jak jesteś drobna nie mozesz kupić za długiej, bo będziesz podloge ogonami zmiatać.

Kasiula jak na chwilę to pouch bardzo dobry i malo miejsca zajmuje. Na temat kólkowej wypowiem sie za jakiś tydizeń

dziewczyny jak narazie spodobały mi sie te 2 z tych co podawałyście wcześńiej no i tak wyeliminowałam kilka ,.,
ta 1 to chyba co katrenki ma ale mi się podobają inne kolorki (fioletow3o niebieska i żółto różowa) no i te bez wiązzania co by mi łatwiej było ;-)
Chusty bez wiązania - innowacyjne nosidełka (1003637162) - Aukcje internetowe Allegro

CHUSTA TKANA *PASECZKI* 5m 7 kolorów+GRATIS azimi (1077291100) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam tą bez wiązania i jest ok ale tak jak kilolek pisze jak się schylisz to ci maluch ucieka , więc na jakiś krótki spacer jest ok

kilolek normalnie respect dla ciebie za taką wiedzę o chustach :)

reklama
Do góry