kilolek
podwójna listopadowa mama
ale waściwie o które chusty chodzi? Bo ta wypowiedź jest pod postem o babiloni to jak o to ptasz to pozostaje nam jedynie wysmiać. A womaru chusta to akurat zbyt polecana nie jest i nadaje się bardziej do mycia szyb dla milośniczek tradycji w tym temacie - doskonale zastąpi gazetę (dla młodcianych - kiedyś szyby myto ggazetano no
a czy te super piekne cudne i wspaniale chusty mają jakiekolwiek certyfikaty i atesty?
jesli tak to może się zastanowię
jesli nie to gratuluje zdrowego rozsadku i odpowiedzialnosci. bo po co atesty i bezpieczenstwo pociechy. wazne ze ladnie wygladam i kolezance sie podobam co?
zal.pl![]()
popieram w 100% a nawet 200%ale o jakie atesty ci chodzi ?
atest tutaj wyobrażam sobie tylko odnośnie materiały o barwników bo sama chusta to po prostu "kawał szmaty" i nasz wszystkich forach i sklepach chustowych znajdziesz info, że to od ciebie zależy bezpieczeństwo dziecka. W każdej instrukcji podkreślane jest jak ważne jest prawidłowe zamotanie dziecka i uważanie podczas noszenia.
Ja akurat nie chustuję, bo jakoś nie było mi wygodnie, ale jesienią jak nie będzie już tak gorąco sprawię sobie miękkie nosidło. Generalnie uważam, że chustowanie i miękkie nosidła, jeśli stosuje się je prawidłowo nie są w niczym gorsze niż zwykłe noszenie dziecka, a pozwalają nosić je bardziej symetrycznie i mniej obciążają kręgosłup mamy...
jak najbardziejdziewczyny a jest możliwe zaczęcie noszenia dzidzi pół rocznej w huście??
pouch. Wydaje mi się, że chusta.pl ma dobre ale Kasiu jeśli zmaierzasz kupic tylko poucha to odradzam, bo to moim zdaniem chusta na chwilę. Ciężko, kręgosłup boli, a jescze jak nosisz siedzącego malca to wywijasz na ramieniu a to krępuje ruchy tej jednej ręki. O kółkowej na razie nic nie wiem alle czekam na test. Już niedlugo. A i jeszcze mój pouch wrzyna się młodemu pod kolankami, ale może po prostu jest źle uszytya ja mam pytanie co do tej chusty co na boku sie nosi ??? zapomnialam nazwe ;/ no i czy ktoras ma i cos poleci ?;/
znajdź 4 metry jakiejś zasłonki abo innej szmaty i zamototaj w nią małą jak będzie siedziała cicho to przeszła test i możesz kupowaćnosidło miałam pożyczone od siostry i mi nie odpowiada bo ciężko mi się małą wyciąga z niego , no i ogólnie jakoś tak dziwnie,
a chusty nie mam od kogo niestety pożyczyć bo u nas na wyspie to mało kogo znam co by miał dziecko a co dopiero chustę![]()
hahhahahahaKamcia a kółkowa?? albo ten puch czy jak mu tam ? ;/ kilolka nei ma ;( ona wszystko wie i ma i umie...![]()
ekspertki raczej je odradzają na dłuższe noszenia, bo jednak nie trzyma dobze malucha. Dziecię się odwiesza, a w dodatku może nózki ściągnąć i wtedy będzie jakkw wisiadledziewczyny jak narazie spodobały mi sie te 2 z tych co podawałyście wcześńiej no i tak wyeliminowałam kilka ,.,
ta 1 to chyba co katrenki ma ale mi się podobają inne kolorki (fioletow3o niebieska i żółto różowa) no i te bez wiązzania co by mi łatwiej było ;-)
Chusty bez wiązania - innowacyjne nosidełka (1003637162) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA TKANA *PASECZKI* 5m 7 kolorów+GRATIS azimi (1077291100) - Aukcje internetowe Allegro
A testowałam Kange. Nawet fotki nie zrobiłam, bo chciałam czym prędzej to ściągnąć. Nie wiem czy one wszysttkie są takie olbrzymie ale ja gruba baba mogłam się nią 2 razy owinąć. Jak modego wsadziłam to miałam wrażenie że jak tyllko sie poruszę to runie na ziemię. A on oczywiście wniebowzięty,siedział sobie tak slodko i wyglądał