reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
BanAna ja jak noszę w chuście to musze koniecznie chodzić inaczej marudzi :) a ile można chodzić w kółko po mieszkaniu.
Chusta uważam ok. Storcz Ci sie dociągnie ładnie więc 4,2 Ci wystarczy. Mi wystarcza 4,7 czystego lnu (a on się nie naddaje, a ja mam rozm 46.) Spoko 4,2 dobrej chusty będzie ok. A do plecaczka to Ci nawet podejrzewam ładny kawął zostanie.

Przy okazji właśnie nie mogę wiązać plecaczka bo mam za długą chgustę buuuu. Co ja mam zrobić z 2 metrowymi ogonami?????

Aza ja nie moge obejrzeć, bo w pracy mam alegro zablokowane ale czy Womar robi ergonomiki????? mi się wydawało, że tylko wisiadła. Kupiłaś wisiadło??? A co do usztywnienia to dobrze nosidło właśnie nie powinno być usztywniane.

Ostatnia edycja:
Jakoś najbardziej mi sie podobało a poza tym jest usztywnione i jest śliniaczek :)))... Pewnie słabe wytłumaczenie ale po długich poszukiwaniach i mi i mężowi najbardziej pasowało...
szkoda, że z nami nie pogadałaś wcześniej, opowiedziałybyśmy ci conieco o tym, czemu lepiej żeby nosidło nie było usztywnione, i co to jest nosidło ergonomiczne.. pisałas, że rozważaliście kupno chusty, a są nosidła, któe jednocześnie nie są chustą, ale kręgosłup i bioderka ustawione są fizjologicznie czyli jak w chuście, i jednoczesnie mają zalety nosidła, czyli szybko się je wiąże, lub zapina.
wrzuć w google Mei Tai, Manduca, obejrzyj.. może coś Ci wpadnie w oko :-) fajnie, że Konradek lubi być noszony :-)
znalazlam na ebayu chuste storchenwiege anna :))
Baby Wrap Sling Storchenwiege Anna 4.2m New Woven on eBay (end time 02-May-10 19:32:53 BST)

pytanie czy 4,2 m to nie za krotka? nosze rozmiar 38 w porywach do 40

jeśli widziałąś moje zdjęcie z żółciutkim plecaczkiem, to ten plecaczek jest właśnie ze storcza zrobiony, o długości 4,1 :-) kieszonkę z niego też zrobię, ale wiążę ją z tyłu, na przełożenie poł do przodu już za krótka , a 2x swobodnie... nosze rozmiar 40/42 :-)
jeśli ANna jest w dobrej cenie, o podobają ci się kolorki, to kupuj batychmiast :-D

ee, myślałam, że coś nowego... ;-)

Wiesz, dla mnie to wystarczajace powody aby nie nosic w pouchu na plecach. Wiecej ich nie potrzebuje ;)

Moj Leo, tez w koncu storczyk, nie jest chyba tak wspanialy jak mi sie wydawalo. Choc kazdy mowi ze Leo dobrze nosi. A mi sie w ramiona lekko wpija. I to nie jest kwestia zlego wiazania, bo w indio czy zwyklej lennylamb nic takiego sie nie dzialo. Po 3-godzinnym spacerze "czuje" ramiona i to mnie martwi. No kurcze dogadac sie z nim nie moge, wiec pewnie szybko go przerobie na kolkowa - moze tu sie sprawdzi i szybko musze corce ząbek znalezc aby A mi kupił jakies ladne indio ;)
Mam mocna potrzebe posiadania kolkowej. Wysiadam z auta i biore klopsa na rece bo nie oplaca mi sie wkladac jej do 2x, dociagac i za minute ja wyciagac. A do kolkowej rach ciach wrzucam i tyle. Tyle rzeczy robie gdzie Asia przeszkadza mi z przodu, na plecach nie za dlugo lubi siedziec, wiazania z dlugiej na biodrze opanowac nie moge za cholere a tak mi potrzebne.

A nie mam pojecia, ale jutro kolejne spotkanie wiec sie dowiem :)

A my dzis na spotkaniu klubu kangura w koncu wyprobowalysmy KANGĘ. Oto fotka (slabej jakosci bo niestety telefonem, zapomnialam aparatu). Zobacz załącznik 239332
Wrazenia? Dziwne :-D Zupelnie inaczej jak w plecaku. Kanga jest cieniutka (mysle ze idealna na upaly) wiec od razu balam sie ze zaraz sie podrze przy dociaganiu, lub rozedrze pod Joasia:-D Ale one sa niesamowicie mocne chyba jednak :-D Ogolnie fajnie, choc wyobrazalam to sobie troszeczke inaczej. Mala tez zbytnio zachwycona nie byla...
Fajne to wiązanie na pleckach, ale strasznie nisko dzidzia jest, ja Cię dziunka podziwiam, że ty zasuwasz taki kawal drogi na te dwa spotkania dzien po dniu :) POKŁONY

Haha, ja na te spotkania i pol Polski bym przemierzyla haha. Zawsze cos innego wyprobuje, cos nowego pomacam a i pogadac fajnie :) Wyjsc do ludzi moge!

Na przyklad w srode idziemy do Multibaby kina (zalapalam sie na wejsciowke) i oprocz tego bedzie rowniez prezentacja - Marta pokaze przybylym osobom rozne wiazania , zalety itp,a my pewnie za modelki sluzyc bedziemy ;)
Wczoraj dowiedzialam sie rowniez ze jakis sklep z bielizna (nie pamietam nazwy) zaprasza nas na przymiarki stanikow - beda doradzac jakie dla naszych piersi najlepsze etc.
W maju wybieramy sie calymi rodzinami na marsz po lesie - 3km w poltorej godz+pol godz zapasowe ;) niektore dziewczyny juz byly i ponoc rewelacja.
W czerwcu ma się o nas pojawic wzmianka w gazecie, bo rok mija od powstania trojmiejskiego KK.

Takze same atrakcje hehe :p

Wiesz, dla mnie to wystarczajace powody aby nie nosic w pouchu na plecach. Wiecej ich nie potrzebuje ;)

no ale akurat to wszystko jest napisane w kazdej instrukcji... ze dopiero powyzej roku mozna probowac, i td.. tak kategorycznie zabrzmiało to twoje nie wolno, ze myslalam, ze usłysze cosnowego..

na dojscia pouch lepszy niz kółkowa - ja doszlam juz do tego, ze umieszczam gaje w pouchu siedzac za kierownica ;) czasem jak wysiadam to widze zszokowane spojrzenia, ludzie mysla, ze ja tak z nia jechalam ;-D w kółkowej jedka ogon sie pałęta, i zajmuje ona wiecej miejsca w torebce, no i sie poluzowuje..

reklama
Dziunka fajnie masz z tymi atrakcjami. Ja się ostatnio tylko do sklepu i na plac zabaw ruszam. Michaś takie sceny non-stop urządza, że do lasu bym się nie dowazyła. Jeszcze by zwierzyne wypłoszył hehe
Powiem CI, ze ja tez bym chciała kółkową. I też mam problemy z motaniem długiej na biodrze, zwłaszcza, ze moja bardzo długa. Zawsze mam luzy pod pleckami, ale że długa to owijam jeszcze 2 razy i wtedy siedzi dobrze. Tylko a) za gorąco mu, b) za duzo roboty. A poucha jakoś nie lubię. Moż ei kólkowej nie polubię. Zapisałam się na testy kółkowej. Chyba nati, nawet nie pamietam. Już niedłygo moja kolej to się przekonamy. No i nosidła różniste zami4erzam potestować.

Do góry