reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

ANia - a jak się pochylasz to młody nie "odwiesza się " od Ciebie?

ja też nosiłam w ONO. Generalnie nie widze różnicy - ono czy MT czy ergonomiczne..
wszystkie mniej wygodne niż chusta, czuje się je na plecach, bo jednak wąskie pasy mają w porównaniu do poły chusty, no i nie wyobrazam sobie umieszczenia dzecka w nosidle na plecach :(
jak w chuście robię plecak, to cały czas sobie dziecko chustą przytrzymuję, a w nosidle trzeba trochę zaufac dziecku, że się nie szarpnie, no i ja nie umiem zaufać..

reklama
Dla mnie zdecydowanie w nosidlach jest za nisko na plecach i dziecko nie jest juz przy nas tak blisko. Ale moze jak bedzie starsze, cos ponad rok, bedzie lepiej?

sprawdziłam dzisiaj i faktycznie trochę się "odwiesza" ale nie ma tragedii ;-)
Kasiula generalnie jestem zadowolona ,może jak się do tego przyzwyczaje to się skuszę na chuste :tak: ale póki co Kubie nawet się podoba , siedzi sobie spokojnie i ciumka brzeżek ;-) , jak na drugi raz to całkiem nieźle się ją/je zakłada :-)

Kasiu powiem Ci że materiał gatunkowo całkiem dobry , muszę ją teraz przeprać proszkiem dla dzieci bo Kuba ciągle chce ją ciumkać :tak:, jest niewielkich rozmiarów po złożeniu i zawsze w trakcie spaceru można ją wyjąć i wrzucić małego szybciutko :-)

reklama
Ooo fajnie :) Nam manduca akurat nie podpasowała...ale daj znać jak Wam się nosi :) Manduca o tyle fajna jest ze mozna w niej nosić już noworodka.

Do góry