reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny

My tez jeszcze przed. Chrzciny juz zamowione na 30 lipca o 14tej. Bedzie dwoje dzieci do chrztu. Tutaj nie chrzcza na mszy ale jest to osobna uroczystosc. 11 lipca jedziemy na indywidualne nauki do ksiedza ;) Chrzestnym bedzie moj brat tyle ze go nie bedzie fizycznie przy chrzcie. Nawet mieli secjalna rubryke w dokumentach do chrztu na taki wypadek, fajnie bo wczesniej sie martwilam ze moze byc problem.
Teraz sie martwie zeby mi Patryk z ubranka nie wyrosl. Musze mu jeszcze kupic buciki i skarpetki. No i sama sie jakos ubrac ::)

reklama
my też jeszcze przed chrzcinami. czekamy na moją siostre, która ma być chrzestną. wraca dopiero 20 sierpnia i chyba ochrzcimy Karoę w 5 rocznicę ślubu :)

No i witam panie. Dopiero teraz ochłonełam i znalazłam troche czasu by popisać. I tak Kamil był bardzo grzeczny pomimo faktu ze była to pora jego snu a nie spał wogóle. Psuły spokój jedynie organy - widocznie nie podobało mu się jak organista gra bo od razu była podkowa - czyli raczej często no i 5 minutowy płacz który na szczęście udało się okiełznać. Po za tym gęba była od ucha do ucha roześmiana i podobał mu sie aparat fotograficzny pana fotografa. :) ładnie Kamil pozował do zdjęć idziemy jutro wybierać - niczym jak do ślubu :) hehehe. I na tym koniec miłych akcentów. Totalnie wku...iła mnie teściowa z bratową. Dodam że obydwie mają na imie michalina i sie zaprzyjaźniły bo miały co obgadywać. niewiem ale mam alergie na michaliny. I tu przepraszam wszystkie Michaśki jeśli na bb są takie ale po prostu nie mam do michalin szczęścia. Zaczęło się od tego że Kamil robi kupe raz na dwa- trzy dni. nie pręży sie idzi kupa łatwo jest ładnej konsystencji z grudkami mleka i ma ładny kolor. No i bratowa stwierdziła że musi robić kupe częściej tj kilka na dzień. Rozmawiałam wcześniej z pediatra która stwierdziła że może nie robić nawet 7 dni byle by kupka była ok i sie nie męczył. kazała mi bratowa zmienić pediatre bo chodze do jakiejś głupiej i tu ceytuje baby. Teściowa wcześniej przynisła dwie paczki chusteczek do pupy - ucieszyłam sie i stwierdiłam że na długo starczą bo kalim żadko kupku robi. Na to ona że ma wyjątkowego wnuka. No i sie zbratały że źle dziecko wychowuje że będzie miał problemy z trawieniem, że chory no i takie tam. oczywiście za plecami bo to słyszała moja mama i całe szczęście bo gdybym o tym słyszała wczoraj to bym chyba zabiła. Kamil ostatnio mało je tzn 8 razy dziennie od 60 - 100 max mll. prybiera około 300 g na dwa tygodnie i stwierdziły że źle karmie że chory praez tą kupe nie je. itd. Dodam jeszcze że ta franca teściowa z moimi rodzicvami sa na pan pani a z bratowa na ty.!!!! Mamie mojej było strasznie przykro jak usłyszała jak bratowa do teściowej i teścia przez ty leci a moi rodzice to co ...ufoki chyba. NO i dziś braciszek zadzwonił w połowie programu tracy że mamy oglądać. i potem zadzwonił z teorią żę : Kamil nie może spać ze mną w łóżku, że tak sie nie robi - program był o dziecku które cały czas płakało- Kamil cały czas sie śmieje. Zrobił wykład mężowi i kazał wprowadzić niowe smaki- tzn zmienić mleko bo oni tak zreobili dodam 20 lat temu. paza tym starszą curke zostawiali samą po kąpieli jak usnęła to wychodzili z domu do sąsiadów, Ona w momencie zamykania drzwi wejściowych stawała na nogi i płakała. Posikana bo wtedy te\try były i wystraszona. Wiem bo miałam wtedy 6lat i pamiętam jak to było. ja nie umiałam sie nią zająć. a spędzałam u brata ferie. i dziecko mioało lęki koszmary senne no i sie moczyła i tacy ludzie bęą mnie pouczać jak mam dziecko wychowywać. KUr..a

agawa toż to horror jakiś, nie słuchaj tych chorych teorii i się nimi nie przejmuj! jesteś świetną mamą dla Kamila i chwała, że to Ty nią jesteś a nie któraś z tych chorych bab....no poprostu brak słów

Dzięki fionka. Całe szczęście że jest bb nie wioem co bym bez was zrobiła. Moge sie wyżalić i dzięki bogu teściowa wyjeżdża do londynu jutro - dziś sie nie pojawiła i dobrze bo bym ją zatłukła. Jak ja francy nienawidze. A bratowa szkoda słów. Nie wiem moja babcia też była Michalina i normalna to ona też nie była co jest z tym imieniem nie tak ??

azik pisze:
nie ma lepszych mam niż my - a oni niech sobie gadają

agawa, trzymaj się
staram sie tak sobie tłumaczyć. postaram sie wytrzymać. Nie wiem jak zacisne zęby jak zwykle iiiiiiiii

reklama
Ja akurat nie znam żadnej Michaliny;D

wiem, wiem jak to jest jak Cię chcą uszczęśliwiać na siłe i mówić co trzeba robić ::)
a opinie teściowej i bratowej  porażka
sama dobrze wiesz co robić, swietnie sobie radzisz więc olej je!!

Do góry