reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny

My chrzciny zrobimy dopiero w sierpniu. Na samą myśl wybrania się do księdza aż mnie trzęsie. Wiem,że będzie problem bo mamy tylko slub cywilny i trzeba będzie się nasluchać.

Tyle czasu zwlekaliśmy bo chcieliśmy mieć rozwiązany problem ze szczepieniami ( zmieniliśmy przychodnie i po problemie) i nie mielismy kandydata na chrzesnego. Brat Jacka nie chciał się zgodzić bo twierdzi ,że jest za stary bez przesady to tylko 5 lat więcej, ale w końcu uległ urokowi Kuby ;) - podobno dziecku się nie odmawia. Świadkiem na naszym ślubie nie chciał być - miło. A najlepsze jest to ,że ponformował nas o tym dwa dni przed ślubem - nieźle nie.

Chciałabym mieć to juz za sobą. Boje się,że Kuba da koncert w kościele bo w dzień to on chętny do spania nie jest.

reklama
my juz po chcinach ... Nadia była bardzo grzeczna ..aqua - my podobnie jak wy jestesmy tylko na cywilnym...mielismy problemy ale udało sie "po znajomosci" załatwic chrzest i to w niedziele ....mam nadzieje ze Wam równiez uda sie wszystko pomyslnie załatwic :)

trafia mnie coś jak czytam, że Wam ksieża problemy robią.

przy Piotrku byłam nastawiona bojowo, stwierdziłam ,ze jeżeli będa opory to poprosze o to na piśmie i do kurii

ale u nas oporów nie było :)

a teraz idę załatwiać Crzest juz jako sakramentalna mamusia - więc nie musz esie nastawiać bojowo.

Kinga, na turzynie wiedziałam dzisiaj takie śliczne bawełniane wdzianko na Crzest dla ksieżniczki, cudeńko - ale nie wiem po ile.

ja ubranko mam welurkowe, a tu zapowiadają upał po 30st. w sobotę. no cóż młody poleci na krótki rękawek najwyżej.

zastanawiam sięczy kupić jakiś komplecik na krótki rękawek z krótkimi spodenkami????????

nie wiem kaska czy sie oplaca specjalnie kupywac-ale jak kupisz takie uniwersalne,wygodne i maly korzystalby z niego to moze kupic
no chyba ze masz cos t wystarczy

ale pomoglam ::)

Kasiu ja miałam crezst w sierpniu i był straszny upał - Piotruś byłw bodziaku z krótkim rekawkiem i nogawkami.

taki biały sliczny bodziak :)

i nosił go przez resztę lata a teraz nosi go Bartek :)

pict21009wb.jpg

reklama
zaraz zbieramy się na ostatnie zakupy, bo jutro imprezka. cieszę się, ż spotkam się z moją rodzinką. i już zapowiedziałam, ż nie będę milczeć, jeśli teściowa będzie udawać troskliwą babcię

Do góry