reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CHRZCINY:)

My będziemy chrzcić dopiero w sierpniu bo w maju mam komunie chrześniaczki więc rodzinkę i tak czeka ciężki rok.U nas w rodzinie zawsze chrzciło się duże dzieci i było O.K.

reklama
My jednak teraz, mam nadzieję, że wyjdzie dobrze. Robimy w Niedzielę Wielkanocną. Co do ubranka, to mam komplecik po moim bracie, trzeba go odświerzyć. Myślę kupić polarkowy komplet, widziałam białe i niebieskie. Myślicie że możnaby kupić niebieski? Bo biały niepraktyczny...

Synek mojego brata miał biało-granatowy strój a siosta ubrała córeczkę na różowo więc niebieski tez będzie stosowny

Izabelka pisze:
My jednak teraz, mam nadzieję, że wyjdzie dobrze. Robimy w Niedzielę Wielkanocną. Co do ubranka, to mam komplecik po moim bracie, trzeba go odświerzyć. Myślę kupić polarkowy komplet, widziałam białe i niebieskie. Myślicie że możnaby kupić niebieski? Bo biały niepraktyczny...

czesc Izabelka!u nas ksiadz powiedzial ze musi byc koniecznie biala szata dla dziecka wiec nie mielismy wyjscia a ja tez widzialam cudny niebieski komplecik ale coz...ma byc biale to jest biale ; skoro ksiadz u was nic nie mowil to mysle ze mozna ; w sumie w sklepach z rzeczami do chrztu tez u nas byly biebieskie i blado rozowe komplety.

pozdrowionka!

W sumie to jeszcze nie wiem co ksiądz na to, bo jeszcze nie byliśmy. Ale dobrze wiedzieć, że moze mieć obiekcje- wstrzymam się z kupnem i zobaczymy. U nas można iść "zamówić" chrzest na tydzień przed.Jeszcze nie byliśmy bo nie możemy się zdecydować na chrzestnego.

I już jasne :) robimy chrzest w Niedzielę Wielkanocną, menu ustalone-sama robię tylko sałatkę, reszta rozdzielona ;D
chrześni wybrani, nawet świecę mam :) tylko do księdza zostało ;)mały ubranko ma- po moim bracie, jak będzie zimno to pelerynkę z kapturkiem założę albo kombinezon bo biały mam. Ewentyalnie jak będzie cieplej to mama pożyczyła garnitur hihi
Będzie elegant!!!!!

hej:) my już po chrzcinach, Bartosz Tomasz przyjął chrzest 12 marca, wszystko wyszło super, opiszę i wkleję zdjęcia jak trochę się zadomowimy po szpitalu. Cieszę się, że go ochrzciliśmy bo dwa dni później mały już był w szpitalu :( przed operacją pielęgniarki pytały czy był chcrzczony bo robiły by chrzest z wody.

Ja mojego Kacperka bede chcrzcila 29 kwietnia w sobote na godz 18. Jednak wszystko odbedzie sie po mszy, tak lepiej ksiedzu pasuje. W sumie moze i dobrze. maly bedzie mial skonczone 3 miesiace wiec mysle ze wiek jest odpowiedni. Jeszcze nie mam nic z ubranek ale widzialam takie male super garniturki. Cena gdzies 70zl. Co do ofiary na chcrzest to ksiadzz u nas wola co laska, wiec dalam 50zl. Nie mam za duzo kasy bo jestem saomotna matka, w dodatku bez alimentow, mam tylko kilka groszy z opieki na malego. Mysle ze i tak to duzo.
Juz nie moge sie doczekac. Po chrzcinach zamieszcze fotki.
Pozdrawiam serdecznie :)

reklama
A my juz po chrzcinach - byl dzis na Mszy o 10. Synek spal ladnie, na polewanie glowka lekko pisnal, potem troszke pomarudzil ale po Mszy znowu usnal. Jestesmy z niego zadowoleni, spisalsie super i teraz jest naszym malym aniolkiem :)

Do góry