reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CHRZCINY:)

No i po sprawie...chrzcimy małego jak będziemy na swoim, pewnie jakoś we wrześniu. Lepiej poczekać niż mieć problemy z rodzinką.Mały będzie już duży, ale trudno.Jemu przecież nie robi różnicy kiedy go ochrzcimy, no nie?

reklama
Kunda ja chciałam dac 200, ale teściowa powiedziała że większość daje 100, więc i tak zrobię, achrzest też planuję w drugi dzień świąt

Czesc dziewczyny! ja takze planuje chrzciny. Moj synek urodzil sie 20 stycznia a mam zamiar go chrzcic30 kwietnia. Nie wiem czy to pozno czy wczesnie ale tak mi pasuje. jednak planuje zrobic ten chrzest po mszy, nie chce by patrzyla na mnie caly kosciol i te wszystkie wstretne babki ktore tylko plotkuja. Nie mam meza, ani chlopaka dlatego tak postanowilam. Troche przykre ze tak wyszlo ale najwazniejsze w tym wszytskim dziecko.Co do imprezy to na pewno nie bedzie u mnie wódki-nie popieram czegos takiego.Moze jestem staroswiecka ale to jest swieto malutkiego dziecka a nie okazja by sie napic. Co otym sadzicie?
Pozdrawiam:)

Kunda pisze:
Witam! ja jestem mamą z listopada i planuje chrzest w drugi dzień swiat 17 kwietnia. Mamy juz wtedy zaklepany termin. I mam pytanie ile dajecie ksiedzu za chrzest?

u nas jest co laska, wiec damy 100 zl albo mniej, z kasa ciezko wiec nie poszalejemy!
a malego chrzcimy w beciku - jeszcze trzeba jego zakupic ;D

Simonka!

Co do alkoholu na chrzcinach to w pełni się z Tobą zgadzam. Często święto dzieci jest dla dorosłych świetnym pretekstem do urządzenia zakrapianej imprezki , a tak być nie powinno. Ale każdy ma prawo do własnego zdania w tej kwestii.

Kunda pisze:
Witam! ja jestem mamą z listopada i planuje chrzest w drugi dzień swiat 17 kwietnia. Mamy juz wtedy zaklepany termin. I mam pytanie ile dajecie ksiedzu za chrzest?

odwieczny problem ile:)
w tam tym roku jak byl nawal slubow w tym nasz tez byl problem ile daje sie za slub.. w jednym koszciele bylo 100 w drugim 200 w trzecim juz 500. Slyszlam opowiesc ze facet chcial wziasc slub w katedrze i pyta ksiedza czy za 1000zl udzeli im szlubu w katedrze , ksiadz odpowiedzial ze on za 1500 ma dluga liste:). W naszem kosciele dalismy 100 [wedlug oficjalnego cennika i jeszcze dostalismy podtwierdzenie bylo tak ze 100 udzielenie slubu 50 kwiaty w kosciele i 50 organista.. ]. wiec mam nadzieje ze nie bedze delematy jak bedze chrzest.. z naszej strony ile jest w kopercie aby przypadkiem nie zamalo a z drugiej strony ustawianie ze za mniej niz za tyle nie zrobie ale ogolnie co laska!

ps. co laska staje sie mniejsza jak na odprawianej msze zalobnej w kosciele chlopak wyszedl zbierac pieniazki.. to juz byla przesada..

Pozdrawiam Aniołekk

Dzieki za odpowiedz.
My zamówilismy juz msze za naszego Maciusia i na tej mszy chcemy go ochrzcić. Za msze dalismy 50 zł i teraz dołożymy drugie tyle i powinno być ok.

A z drugiej strony to wydaje mi sie ze Kosciół powinien miec ceniki, bo nigdy nie wiem ile sie daje co łasaka :p

Witam po dlugiej przerwie od narodzin jakos nie bardzo mialam czas ale jastesmy juz po chrzcinach,ktore odbyly sie 26 lutego czyli miesiac po narodzinach,cale przyjecie mielismy w restauracji z czego bylismy bardzo zadowoleni,a synekbyl grzeczniusienki.Pozdrawiam

Simonka,

ja swietnie cie rozumiem bo i z nami nie bedzie ojca i slubu tez nie mamy. Hmmm ale ja jednak chyba chcialabym ochrzcic ja na mszy, co mnie obchodzi co babska glupie sobie pomysla... sama juz nie wiem...

reklama
Dzis zakupilismy biale ubranko dla synka na chrzest,takie fajne z grubszej bialej froty spodnie i gore - wyglada jak polaczenie kurteczki i bluzy, do tego w komplecie byla czapka i mini buciki na rzepki ( raczej wygladaly na smieszne kapciuszki)
jeszcze tylko swieca i mozemy chrzcic synka, super,oby tego 9 bylo cieplo,no niech tylko nie bedzie deszczu!

Do góry