reklama
U mnie tez ma byc ok 16 osob a ja mieszkam w 38m2 wiec niewielkie te moje mieszkanko. A ksiedzu w ofierze nie mam pojecia... A ty milkada jak masz zamiar to przygotowac, tzn jakie dania itp.
Magni wiesz ja robilam obiad u siebie na 8 osob, i bylo ok, ale 16... hmm chyba ich nie pomieszcze. A tez myslalam zeby 100 zl dac.
Magni wiesz ja robilam obiad u siebie na 8 osob, i bylo ok, ale 16... hmm chyba ich nie pomieszcze. A tez myslalam zeby 100 zl dac.
Też myślałam nad tym żeby dać 100 zł :-) i tak zrobię :-).
A co do menu :-).To planuje zrobić dość prosty obiad,rosół potem ziemniaczki z mięskiem z piekarnika,udka skrzydełka,kotlety schabowe i piersi z kurczaka.Ze trzy surówki do tego,na pewno z kapusty pekińskiej z jakimiś dodatkami,buraczki z działeczki na zimno :-) a o trzeciej jeszcze nie myślałam.No i to na obiad :-) Potem do vódeczki brokuły z pomidorami w sosie czosnkowym i serkiem feta :-). Dwie sałatki,diabelską i curry,bo wiadomo jakiś talerz z szynką czy kiełbasa,jajka może nadziewane :-). Tort to wiadomo,ale zamawiany z cukierni i 2 ciasta też z cukierni :-).
Moja mama na pewno coś do tego jeszcze wymyśli,bo pewnie powie że mało na tyle osób :-):-):-).
A co do menu :-).To planuje zrobić dość prosty obiad,rosół potem ziemniaczki z mięskiem z piekarnika,udka skrzydełka,kotlety schabowe i piersi z kurczaka.Ze trzy surówki do tego,na pewno z kapusty pekińskiej z jakimiś dodatkami,buraczki z działeczki na zimno :-) a o trzeciej jeszcze nie myślałam.No i to na obiad :-) Potem do vódeczki brokuły z pomidorami w sosie czosnkowym i serkiem feta :-). Dwie sałatki,diabelską i curry,bo wiadomo jakiś talerz z szynką czy kiełbasa,jajka może nadziewane :-). Tort to wiadomo,ale zamawiany z cukierni i 2 ciasta też z cukierni :-).
Moja mama na pewno coś do tego jeszcze wymyśli,bo pewnie powie że mało na tyle osób :-):-):-).
Oli.B
Fanka BB :)
Właśnie wróciłam od rodziców załatwialiśmy chrzest :-). Rany rodzice wymyślili, że zrobią mega imprezę bo nie jest im dane zrobić wesela jedynej córce
U nas impreza 4 października na UWAGA - 40 osób, sponsorzy dziadkowie
Ubranko do chrztu już mamy, granatowe spodnie w paseczki, biała koszula, granatowy sweter w serek i mokasyny ze skóry jasnej brązowej
U nas impreza 4 października na UWAGA - 40 osób, sponsorzy dziadkowie
Ubranko do chrztu już mamy, granatowe spodnie w paseczki, biała koszula, granatowy sweter w serek i mokasyny ze skóry jasnej brązowej
My wkońcu załatwiliśmy ten chrzest. Odbędzie się 27.09 Teraz trzeba pobiegac za restauracją,ubrankiem dla małego i po coś dla mnie-bo nie wchodze w stare ubrania
Porozmawialiśmy z kilkoma znajomymi i damy księdzu 100zł.
Porozmawialiśmy z kilkoma znajomymi i damy księdzu 100zł.
nocanka
Mama Klaudii
Dziewczyny, ja robiłam Chrzciny w knajpie, bez vódeczki, bo knajpa jakieś 8 km od miasta i samochodami wszyscy jechali, a zapłaciłam za 25 osób niecałe 1100 PLN, i w sumie to był najlepszy pomysł. Każdy zamawiał co chciał z karty, ja nie miałam roboty...
oooo to ja za dużo księdzu dałam bo 200 zł pójdę poproszę o wydanie reszty
My robiliśmy imprezę sami na 30 osób i wydaliśmy coś ponad 2000 zł także Nocanko wyszłaś na tym lepiej bo nie dość że się nie napracowałaś to jeszcze mniej kasy ci poszło
Ja coprawda też nic nie robiłam przy chrzcinach bo się strasznie rozchorowałam i nie miałam siły nawet chodzić i na oczy nie widziałam z kataru, także z chrzcin synka niewiele pamiętam
Jestem wdzięczna mojej mamie że ze wszystkim sobie poradziła.
My robiliśmy imprezę sami na 30 osób i wydaliśmy coś ponad 2000 zł także Nocanko wyszłaś na tym lepiej bo nie dość że się nie napracowałaś to jeszcze mniej kasy ci poszło
Ja coprawda też nic nie robiłam przy chrzcinach bo się strasznie rozchorowałam i nie miałam siły nawet chodzić i na oczy nie widziałam z kataru, także z chrzcin synka niewiele pamiętam
Jestem wdzięczna mojej mamie że ze wszystkim sobie poradziła.
oooo to ja za dużo księdzu dałam bo 200 zł pójdę poproszę o wydanie reszty
.
hihi, to by się ksiądz zdziwił Ja dałam 150 zł. No ale za 50 zł też by ochrzcił bez marudzenia
Chrzest naszej Anusi będzie 11 października. W naszej parafii proboszcz powiedział mi 100 zł a jeśli będziemy chcieli specjalną mszę za dziecko, nas i chrzestnych to 150zł. Byłam sama na konferencji przez chrztem, tam ksiądz powiedział jak dokladnie będzie wyglądał chrzest, co potrzebne. Biala szatka, świeca. Mamy być po spowiedzichrzestni też. Potrzebne są zaświadczenia od chrzestnych, ze mogą pełnić ten honor:-). W tygodniu poprzedzającym chrzest mamy się zgłosić do kancelarii w celu spisania Aktu Chrztu.
Powiedzcie mi po co jest biały bukiecik i kto go kupuje?
Powiedzcie mi po co jest biały bukiecik i kto go kupuje?
reklama
Podziel się: