Carmi, możesz nawet w dzień chrzcin się wyspowiadać i nie powinno byc problemu. U nas u Franciszkanów - tam gdzie ochrzcimy Andzię, wymagają spowiedzi od rodziców dziecka i chrzestnych. A kiedy ochrzcimy? hmmm cholera wie ;-)
reklama
tusienka
Benio 06/09, Lulka 09/11
Carmi mnie też się wydaje, że rodzice powinni się wyspowiadać przed Chrztem. W razie czego wyspowiadajcie się tuż przed Mszą Św. A jeśli nie dacie rady, to może niech ktoś Was umówi z księdzem na konkretną godzinę
Carmi
Czerwcowa mama 2009
Carmi mnie też się wydaje, że rodzice powinni się wyspowiadać przed Chrztem. W razie czego wyspowiadajcie się tuż przed Mszą Św. A jeśli nie dacie rady, to może niech ktoś Was umówi z księdzem na konkretną godzinę
Tusienka, problem w tym, ze u nas mszy nie bedzie a sam sakrament i w kosciele bedziemy tylko my z rodzina i ksiadz
To raz, a dwa, ze ksiadz czasu w ten dzien nie ma i kazal nam wpasc przed 12sta z papierami i na nauki, a potem o 19stej chrzcimy.
No coz, albo mi sie upiecze, albo zabiore ze soba karteczke i wyspowiadam sie przed nim ze standardowych grzechow, jak zawsze
Carmi coś mi sie zdaje że strasznie nagrzeszyłaś skoro tak sie opierasz przed spowiedzią
no ale ja też musze iść przed chrztem a oprócz tego jutro po mszy wieczornej jest spotkanie przedchcielne z rodzicami i chrzestnymi i też musze iść
no ale ja też musze iść przed chrztem a oprócz tego jutro po mszy wieczornej jest spotkanie przedchcielne z rodzicami i chrzestnymi i też musze iść
Carmi
Czerwcowa mama 2009
Carmi coś mi sie zdaje że strasznie nagrzeszyłaś skoro tak sie opierasz przed spowiedzią
:-)
mi sie po prostu zawsze zle robi jak pomysle, ze jakis obcy facet liczy na to, ze mu swoje najskrytsze tajemnice wyjawie ;-)
a dla samego "nie sluchalam sie rodzicow" nie chce mi sie calej formulki klepac
tusienka
Benio 06/09, Lulka 09/11
Carmi do Polski kilka kilometrów masz, więc zdążysz zrobić sobie rachunek sumienia;-) A po naukach ksiądz chyba znajdzie z 5 minut, żeby Was wyspowiadać No chyba, że tacy grzesznicy jesteście, że się nie zmieścicie w tak krótkim czasie
irka252
Czerwcowa mama 2009
Carmi juz 2 razy (i moj m tez) byłam bez spowiedzi podczas chrzcin naszych corek a to dlatego ze nie mamy koscielnego slubu tylko sam cywilny. Ksiadz powiedział ze nie mamy isc do spowiedzi, bo i tak nie dostaniemy rozgrzeszenia.
No chyba, że tacy grzesznicy jesteście, że się nie zmieścicie w tak krótkim czasie
no pewno tusieńko Carmi to sie nawet w dobie niewyrobi a i tak pewno niedostanie rozgrzeszenia
. Ksiadz powiedział ze nie mamy isc do spowiedzi, bo i tak nie dostaniemy rozgrzeszenia.
a on pewno ma więcej na sumieniu niż my wszystkie razem wzięte
reklama
Carmi
Czerwcowa mama 2009
Carmi do Polski kilka kilometrów masz, więc zdążysz zrobić sobie rachunek sumienia;-)
eee, takie grzechy do spowiedzi, to ja na palcach 1 reki wylicze. Nawet sie zastanawiam jakby ksiadz zareagowal, gdybym powiedziala przy konfesjonale, ze od 6 lat ani razu nie zgrzeszylam i prosze tylko o podpisanie papierka
Podziel się: