Arcobaleno
Mamusia Nikosia
Wampi a lubią żurek?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
bo u mnie w rodzinie większość za rosołem nie przepada
Dziewczyny pokusiłam się o odnalezienie odpowiedniego artykułu w kodeksie kanonicznym dotyczącego chrzestnych i tak: art. 874 § 1 pkt. 3 "jest katolikiem, bierzmowanym i przyjął już sakrament Najświętszej Eucharystii oraz prowadzi życie zgodne z wiarą i odpowiadające funkcji, jaką ma pełnić;"
Natomiast jeśli bierzmowania nie ma to mamy art. 874 § 2 "Ochrzczony, należący do niekatolickiej wspólnoty kościelnej, może być dopuszczony tylko razem z chrzestnym katolikiem i to jedynie jako świadek chrztu".
Tyle w temacie.
jeny... ja na diecie o wy tu o takich pysznościach piszecie
magisterka napisana, czas zabrac sie za przygotowania do ślubu, bo tylko 6 m-cy zostało
planuje przymierzyć te suknieZobacz załącznik 304996 Zobacz załącznik 304998 Zobacz załącznik 304997 Zobacz załącznik 304999
myślicie, że taki gorset będzie pasował na osobe z małym biustem i słabo wciętą talią...? jaka bieliznę wybrać, żeby nie było jej widac, żeby było wygodnie, żeby biust sie ładnie prezentował i żeby cały wieczór nie podciągać sukni? da się tak?![]()