reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

reklama
strega - mi sie to starsznie podoba a te cukiereczki są pyszne. Super pomysł!
powiedz mi jak się leci z maluszkiem ? mały potrzebuje jakiegoś paszportu czy coś ?

U nas alkohol będzie ale taki w małych ilościach. Ot 2 butelki szampana, 2 wina, parę piw na 16 osób. To nie wesele. Nie ma się co schlewać.
Najwyżej potem młodzi czyli dwudziestoparolatkowie przyjadą do nas i tu zrobimy imprezkę a Lenka zostanie u dziadków;)
Dziewczyny- ja się nie mam w co ubrać na chrzest!!! Moja mama mówi żebym włożyła spodnie i marynarkę (ten sam zestaw w którym chodziłam na egzaminy na studiach) ale ja nie chce. Będę wygladać jak mój R. jeszcze tylko krawatu by mi brakowało;)
Byłam dzisiaj na zakupach ale sukienki które mi się podobały na chrzest nie bardzo się nadają ;)
a Wy co zakładacie?

Wklej wklej koniecznie :)
I nie wiem czy tu kurczaczek zajrzy ale pisała na głównym że u jej o ile dobrze pamiętam znajomej chrzest trwa pół godz.
Noooooo...też bym tak chciała. Wchodzisz, chrzczą i wychodzisz. My niestety nie załapaliśmy się na to i mamy normalnie na mszy. Ja nie wiem jak moja Lenka tyle wysiedzi...wyleży? ;)
Dlatego chyba wezmę wózek i jak coś to ją ciach do wózka i do pokoju czy czegoś tam skąd wszystko słychać z zewnątrz ale nie z wewnątrz. A może pójdę tam od razu? ;)

Ostatnia edycja:
reklama
strega - mi sie to starsznie podoba a te cukiereczki są pyszne. Super pomysł!
powiedz mi jak się leci z maluszkiem ? mały potrzebuje jakiegoś paszportu czy coś ?

Elwiwas, dzieci zazwyczaj lataja na paszport albo na dowod ososbisty.
Ja narazie mam dla Mateusza tylko wloski dokument wazny rok...nasywa sie lascia passare i jest wloskim odpowiednikeim polskiego dowodu osobistego dla dziecka. W rzeczywistosci jest to swistek papieru ze zdjeciem. Niedawno sie zmienily przepisy i jest wazny tylko rok a nie jak 5 lat jak wczesniej. Wpisani sa w nim rodzice i dziecko moze podrozowac pod ich opieka.
Dla dorianna potrzebujesz dowod ososbisty albo paszport. Ja obecnie jestem na etapie zalatwiania polskiego dowodu bo chyba ma waznosc 5 lat zamiast roku. W Mateusza przypadku jestesmy na etapie potwierdzenia polskiego obywatelstwa... i dopiero pozniej dostamnie pesel, zamelduje go na stale i zlozymy wniosek o dowod albo polki paszport.

Do góry