reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

Bali my wybieraliśmy z pośród takich przykładów, stanęło na torcie z pociągiem, bo mój Filip ma ostatnio fazę na pociągi i auta. Będzie trochę zmodyfikowany ale coś w tym rodzaju ma wyjść :))

Załączniki

• ser.jpg
    ser.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 79
  • pociąg.jpg
    pociąg.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 111
reklama
martina, te torty z masa cukrową fajnie sie formują ale pod masa musi byc masa z masła a nie bita smietana bo inaczej masa cukrowa sie rozpusci...
te z pierwszego zdjecia leos juz mial na pierwsze urodzinki...;-);-)

nam robi jednak kolezanka za cale 60 pLN, WIELkosci okolo 2,2 kg i caly z bita smietaną... i chyba nam nasmaruje wizerunek peppy... a torta chyba chce kwadratowego... najzwyklejszy, bo moze byc gorąco...

Bali, może cos w ksztalcie pociagu...????

martina, te torty z masa cukrową fajnie sie formują ale pod masa musi byc masa z masła a nie bita smietana bo inaczej masa cukrowa sie rozpusci...

moja bratowa robi torty tylko z bitą śmietaną ;-) innych nie preferujemy :-) Powiem Ci że jakoś te torty ładnie wytrzymują, wiadomo że wcześniej trzyma je w lodówce, a po wyciągnięciu znikają w 5 minut ;-) Ona robi fajne rzeczy z masy cukrowej, a w środku zawsze bita (chyba że ktoś chce masę) tym razem my będziemy mieli bitą chyba z malinami.
Kiedyś w grupie wklejałam kilka zdjęć jak robiła torty i wszystkie były właśnie z bitą :)

martina, no to git.. najwazniejsze ze dziewczyna ma talent... a niech zrobi wam tort w kształcie pociągu Tomek i przyjaciele:)) pewnie Filip byłby zachwycony...

martina, no to git.. najwazniejsze ze dziewczyna ma talent... a niech zrobi wam tort w kształcie pociągu Tomek i przyjaciele:)) pewnie Filip byłby zachwycony...

zastanawialiśmy się nad tym, ale trochę bała się wyzwania :-D bo najlepiej taki pociąg stojący by był a to trudno wykonać, formę ma tylko takiego pociągu z boku, też braliśmy to pod uwagę, ale zdecydowaliśmy jak będzie ciufcia z wagonami to może zrobi na Filipie większe wrażenie. On narazie średnio kojarzy "Tomka i przyjaciół" na razie jest na etapie Teletubisiów, Dobranocnego Ogrodu, Listonosza Pata, Myszka Miki i narzędzi Mańka :-D A auta i pociągi lubi w każdej postaci :tak:

Hmm, a ja juz ostatni rok zamawialam torta z masy cukrowej. Fakt, ze sa bardzo ladne, ale tej masy nie idzie zjesc. W zeszlym roku mielismy wisniow o- smietanowy, a w tym roku malinowo-smietanowy. Zamowilam w cukierni, w ktorej kazde ciasto jest przepyszne, takie jak domowej roboty, a tort byl sredni, powiedzialabym nawet, ze bardzo sredni... Zeszloroczny z kolei byl tak mocno nasaczony alkoholem, ze nie dalo sie go jesc. A musial byc z alko, bo wiezlismy go na wies w upale, a pozniej musial czekac 2 dni do uro. Tkaze stwierdzilam, ze w przyszlym roku na bank pieke sama.

Hmm, a ja juz ostatni rok zamawialam torta z masy cukrowej. Fakt, ze sa bardzo ladne, ale tej masy nie idzie zjesc. W zeszlym roku mielismy wisniow o- smietanowy, a w tym roku malinowo-smietanowy. Zamowilam w cukierni, w ktorej kazde ciasto jest przepyszne, takie jak domowej roboty, a tort byl sredni, powiedzialabym nawet, ze bardzo sredni... Zeszloroczny z kolei byl tak mocno nasaczony alkoholem, ze nie dalo sie go jesc. A musial byc z alko, bo wiezlismy go na wies w upale, a pozniej musial czekac 2 dni do uro. Tkaze stwierdzilam, ze w przyszlym roku na bank pieke sama.

fakt te torty z cukierni, a tym bardziej z tych sklepów w UK z masą cukrową są ohydne. Ale nie wiem jak to robi moja bratowa ale torty jej są na prawdę pyszne (co prawda masa słodka), może jak robi się po swojemu, w domowych warunkach nie daje się tyle sztucznych rzeczy i inaczej smakuje :-)

reklama
u nas tort był śmietanowo wiśniowy, jakoś te z masy cukrowej do mnie nie przemawiają, może dlatego że faktycznie są zbyt słodkie. Jestem zadowolona z tegorocznego tortu bo był równie smaczny jak rok temu, nawet o dziwo sama zjadłam kawałek:)
prawdopodobnie za tok też tam zamówie tylko z innym obrazkiem, mała była zachwycona:)

Do góry