reklama
aguska24mir
mama Pawełka :)
martina swietne te torty tylko u nas w tuszynie takich nie robia zwykłe tradycyjne sa tylko kremami sie róznia
martina969
Filipowa mama
martina swietne te torty tylko u nas w tuszynie takich nie robia zwykłe tradycyjne sa tylko kremami sie róznia
nam torta robić będzie moja bratowa, zobaczymy jak wyjdzie ))
wiolan
PODWÓJNA MAMA
martina, te torty z masa cukrową fajnie sie formują ale pod masa musi byc masa z masła a nie bita smietana bo inaczej masa cukrowa sie rozpusci...
te z pierwszego zdjecia leos juz mial na pierwsze urodzinki...;-);-)
nam robi jednak kolezanka za cale 60 pLN, WIELkosci okolo 2,2 kg i caly z bita smietaną... i chyba nam nasmaruje wizerunek peppy... a torta chyba chce kwadratowego... najzwyklejszy, bo moze byc gorąco...
Bali, może cos w ksztalcie pociagu...????
te z pierwszego zdjecia leos juz mial na pierwsze urodzinki...;-);-)
nam robi jednak kolezanka za cale 60 pLN, WIELkosci okolo 2,2 kg i caly z bita smietaną... i chyba nam nasmaruje wizerunek peppy... a torta chyba chce kwadratowego... najzwyklejszy, bo moze byc gorąco...
Bali, może cos w ksztalcie pociagu...????
martina969
Filipowa mama
martina, te torty z masa cukrową fajnie sie formują ale pod masa musi byc masa z masła a nie bita smietana bo inaczej masa cukrowa sie rozpusci...
moja bratowa robi torty tylko z bitą śmietaną ;-) innych nie preferujemy :-) Powiem Ci że jakoś te torty ładnie wytrzymują, wiadomo że wcześniej trzyma je w lodówce, a po wyciągnięciu znikają w 5 minut ;-) Ona robi fajne rzeczy z masy cukrowej, a w środku zawsze bita (chyba że ktoś chce masę) tym razem my będziemy mieli bitą chyba z malinami.
Kiedyś w grupie wklejałam kilka zdjęć jak robiła torty i wszystkie były właśnie z bitą
wiolan
PODWÓJNA MAMA
martina, no to git.. najwazniejsze ze dziewczyna ma talent... a niech zrobi wam tort w kształcie pociągu Tomek i przyjaciele) pewnie Filip byłby zachwycony...
martina969
Filipowa mama
martina, no to git.. najwazniejsze ze dziewczyna ma talent... a niech zrobi wam tort w kształcie pociągu Tomek i przyjaciele) pewnie Filip byłby zachwycony...
zastanawialiśmy się nad tym, ale trochę bała się wyzwania bo najlepiej taki pociąg stojący by był a to trudno wykonać, formę ma tylko takiego pociągu z boku, też braliśmy to pod uwagę, ale zdecydowaliśmy jak będzie ciufcia z wagonami to może zrobi na Filipie większe wrażenie. On narazie średnio kojarzy "Tomka i przyjaciół" na razie jest na etapie Teletubisiów, Dobranocnego Ogrodu, Listonosza Pata, Myszka Miki i narzędzi Mańka A auta i pociągi lubi w każdej postaci
estragon
mamusia synusia:P
Hmm, a ja juz ostatni rok zamawialam torta z masy cukrowej. Fakt, ze sa bardzo ladne, ale tej masy nie idzie zjesc. W zeszlym roku mielismy wisniow o- smietanowy, a w tym roku malinowo-smietanowy. Zamowilam w cukierni, w ktorej kazde ciasto jest przepyszne, takie jak domowej roboty, a tort byl sredni, powiedzialabym nawet, ze bardzo sredni... Zeszloroczny z kolei byl tak mocno nasaczony alkoholem, ze nie dalo sie go jesc. A musial byc z alko, bo wiezlismy go na wies w upale, a pozniej musial czekac 2 dni do uro. Tkaze stwierdzilam, ze w przyszlym roku na bank pieke sama.
martina969
Filipowa mama
Hmm, a ja juz ostatni rok zamawialam torta z masy cukrowej. Fakt, ze sa bardzo ladne, ale tej masy nie idzie zjesc. W zeszlym roku mielismy wisniow o- smietanowy, a w tym roku malinowo-smietanowy. Zamowilam w cukierni, w ktorej kazde ciasto jest przepyszne, takie jak domowej roboty, a tort byl sredni, powiedzialabym nawet, ze bardzo sredni... Zeszloroczny z kolei byl tak mocno nasaczony alkoholem, ze nie dalo sie go jesc. A musial byc z alko, bo wiezlismy go na wies w upale, a pozniej musial czekac 2 dni do uro. Tkaze stwierdzilam, ze w przyszlym roku na bank pieke sama.
fakt te torty z cukierni, a tym bardziej z tych sklepów w UK z masą cukrową są ohydne. Ale nie wiem jak to robi moja bratowa ale torty jej są na prawdę pyszne (co prawda masa słodka), może jak robi się po swojemu, w domowych warunkach nie daje się tyle sztucznych rzeczy i inaczej smakuje :-)
reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
u nas tort był śmietanowo wiśniowy, jakoś te z masy cukrowej do mnie nie przemawiają, może dlatego że faktycznie są zbyt słodkie. Jestem zadowolona z tegorocznego tortu bo był równie smaczny jak rok temu, nawet o dziwo sama zjadłam kawałek
prawdopodobnie za tok też tam zamówie tylko z innym obrazkiem, mała była zachwycona
prawdopodobnie za tok też tam zamówie tylko z innym obrazkiem, mała była zachwycona