reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

reklama
laseczki to poszukajcie jak się robi masę z ziemniaka ugotowanego i cukru pudru, pewnie barwnik do tego, u nas w przedszkolu panie tak przygotowują masę cukrową do robienia figurek, ale w szczegóły nie wnikałam

a czy któraś jest poinformowana czy można kupić właśnie jakieś takie masy żeby zrobić figurkę/ ozdoby ???

może i ja bym z babulką zrobiła :-)
to ci podam przepis, ponoć sprawdzony przez kolezanke, której wyszła...: masa cukrowa:
Wielkie Żarcie - Przepis - masa cukrowa
Wielkie Żarcie - Przepis - Masa cukrowa do ozdabiania tortów
Wielkie Żarcie - Przepis - masa cukrowa

z tego tez mozesz robic figurki i barwic na dowolny kolor barwnikami spozywczymi

i jeszcze:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe43726.html

albo gotowe masy cukrowe mozna kupic:
http://allegro.pl/slodycze-i-przekaski-dekoracje-cukiernicze-74022
tutaj powyzej masz wiele innych rzeczy do zrobienia i zdobienia tortów...

Ostatnia edycja:
Krewetka ja nie chcę już masy cukrowej, bo jest taka... Hmmm niezbyt mi podchodzi, bo zalatuje sztucznością. Generalnie nie toleruje gotowych ciast z pudełek:sorry2:. Jak piekę, to staram się mieć jak najbardziej naturalne składniki, np pdo sernika ser ma być w kostce, żadne gotowce, widerka itd, zamiast cukru wanilinowego, laska wanilii, jaja wiejskie (kupuje u kobietki na swoim osiedlu).

Też myślę nad tym żeby zrobić Mai tort samodzielnie i właśnie z masy cukrowej, tyle, że jak poczytałam o tych barwnikach to zostały mi 2 czy 3 bezpieczne kolory :/

alis ale mozesz zrobic biala mase cukrowa a potem udekorować tylko czymś kolorowym.. np platkiem, figurkami.. samej zrobic kwiatki... a ktore bezpieczne barwniki ci zostaly?

alis ale możesz użyć np soku z różnych owoców do barwienia, niekoniecznie musisz używać gotowych barwników w proszku.

reklama
Do góry