reklama
wiolan
PODWÓJNA MAMA
to ci podam przepis, ponoć sprawdzony przez kolezanke, której wyszła...: masa cukrowa:a czy któraś jest poinformowana czy można kupić właśnie jakieś takie masy żeby zrobić figurkę/ ozdoby ???
może i ja bym z babulką zrobiła :-)
Wielkie Żarcie - Przepis - masa cukrowa
Wielkie Żarcie - Przepis - Masa cukrowa do ozdabiania tortów
Wielkie Żarcie - Przepis - masa cukrowa
z tego tez mozesz robic figurki i barwic na dowolny kolor barwnikami spozywczymi
i jeszcze:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe43726.html
albo gotowe masy cukrowe mozna kupic:
http://allegro.pl/slodycze-i-przekaski-dekoracje-cukiernicze-74022
tutaj powyzej masz wiele innych rzeczy do zrobienia i zdobienia tortów...
Ostatnia edycja:
a czy któraś jest poinformowana czy można kupić właśnie jakieś takie masy żeby zrobić figurkę/ ozdoby ???
może i ja bym z babulką zrobiła :-)
np tutaj? Dekoracje Cukiernicze GaleriaCukiernika.pl Słodkie Inspiracje
estragon
mamusia synusia:P
Krewetka ja nie chcę już masy cukrowej, bo jest taka... Hmmm niezbyt mi podchodzi, bo zalatuje sztucznością. Generalnie nie toleruje gotowych ciast z pudełek. Jak piekę, to staram się mieć jak najbardziej naturalne składniki, np pdo sernika ser ma być w kostce, żadne gotowce, widerka itd, zamiast cukru wanilinowego, laska wanilii, jaja wiejskie (kupuje u kobietki na swoim osiedlu).
wiolan
PODWÓJNA MAMA
alis ale mozesz zrobic biala mase cukrowa a potem udekorować tylko czymś kolorowym.. np platkiem, figurkami.. samej zrobic kwiatki... a ktore bezpieczne barwniki ci zostaly?
reklama
wiolan
PODWÓJNA MAMA
sa tez masy cukrowe (podalam wyzej linki) co nie na samym cukrze sa robione.. wydaje mi sie ze sa mneij slodkie.. albo masy z marcepana, tez plastyczne i podobny efekt co cukrowe ale nei ma mozliwosci w nich uzyskania zadnej bieli...Wiolan masz racje, w sumie u mnie tej masy i tak nikt nie je