reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

reklama
a my zamowilismy torcik śmietankowo- truskawkowy z Hello Kitty:) i napisem roczek Gabrysi Albo oni wkładaja 1 i piszą GABRYSIA...
i cena niska 31zł/kg
oprócz tego będzie tradycyjnie...msza o 10.15 w intencji Gabrysi (od moich rodziców) a to msza dla przedszkolaków...
potem chrześni zapowiedzieli sie na msze więc bedzie obiad( rosół, schab pieczony z sosem , mlode ziemniaki i surówki) na deser lody z bita smietana i truskawkami:), a potem ma przyjechac reszta gosci myslimy ze na 15-16 i bedzie torcik małej:)
a na stół tradycyjnie...wędliny, sery, sałatka wiosenna i grecka..śledziki w sosie tatarskim.,.ciasta,chyba nic wiecej nie wymysle plus napoje dla dzieci picollo dla doroslych szampan i winko:)

To chyba zamawiamy w tym samym miejscu :p U mnie też 100zł/kg.

Mój mąż by walnął na zawał jakbym chciała taki tort kupić :p Ale piękne są, może kiedyś...

Składniki na dwa torty - malinowy z kremem mascarpone/śmietanowym i skromniejszy dla dzieci malinowo -bananowy wyszły około 50 pln. Czas pracy łacznie 2h. Moim skromnym zdaniem były smaczne choc pewnie bylyby lepsze gdybym mogla dowalic likieru jak chcialam zamiast herbaty czarnej i owocowej do nasaczenia :-p

Ale zakupy na impreze w całości to prawie 700 pln wiec trzeba było szukać oszczędnosci...

wiem jak to jest my juz jedna impreze mała zrobilismy w niedziele kurcze bylo oprocz nas 4 doroslych i 5 dzieci i poszło ponad 300zł...a teraz zakupy na kolejna...masakra!!! dobrze że to raz do roku... a ja za miesiąc mam urodziny masakra ciekawe czy mąż kupi mi torcik:)??

U nas roczek będzie skromny, bo gości będzie mało: domownicy (ja, mój Misiek, Cypcio i Gabi, moi rodzice) i prababcia z pradziadkiem. Będzie tort, jakieś słodkości, szampan, później kolacja czyli wędliny, itp. Wydatków wielkich nie będzie, torty u nas w osiedlowej cukierni są po 31zł/kg.

Chrupcia masz rację z tymi oszczędnościami ale że my nie robimy dużej imprezy (czyt. tylko najbliższa rodzina + moja przyjaciółka z synkiem) to możemy sobie pozwolić na ten właśnie drogaśny (ale jaki piękny!) tort :) Ja też na początku za głowę się złapałam jak zobaczyłam cenę ale uparłam się na taki i koniec :)

a ja zgapiłam pomysł od justme, tylko bedzie jeden poziom, kółeczka i jakiaś figurka u góry z cyferką(bez napisów)... koleżankę mam co pracuję w cukierni więc policzą jej taniej.

przeraziły mnie wasze sumy za zakupy :szok: ja planuje przyjęcie zrobić na ogródku (zeby tylko pogoda dopisała) po porze obiadowej, będą jakieś placki, sałatki, owoce, napoje i tort.

boshee podziwiam was. Mnie by musieli sporo zapłacic, żebym zrobiła taką imprezę:)
Na chrzciny była nasza czwórka plus chrzestny i też wyszło nam ze 300 zł, ale ja kupowałam ciasta:zawstydzona/y: teraz, przy dziecku nie podjęłabym się pieczenia kilku placków+ tort! A gdzie sałatki, o obiedzie nie wspomnę:sorry2:. W sierpniu mamy 5 rocznicę ślubu i zamawiamy lokal:blink:.

Poza tym nasza kuchnia ma 2 m na 2,5 m. A szerokośc do poruszania się między szafkami wynosi 70 cm:/

Ostatnia edycja:
reklama
boshee podziwiam was. Mnie by musieli sporo zapłacic, żebym zrobiła taką imprezę:)
Na chrzciny była nasza czwórka plus chrzestny i też wyszło nam ze 300 zł, ale ja kupowałam ciasta:zawstydzona/y: teraz, przy dziecku nie podjęłabym się pieczenia kilku placków+ tort! A gdzie sałatki, o obiedzie nie wspomnę:sorry2:. W sierpniu mamy 5 rocznicę ślubu i zamawiamy lokal:blink:.

Poza tym nasza kuchnia ma 2 m na 2,5 m. A szerokośc do poruszania się między szafkami wynosi 70 cm:/

Agata ja mam dokładnie taka sama mała kuchnie klitke normalnie..ale musze wszystko sama zrobic...roboty co nie miara...

Do góry