reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

chrzciny, urodziny i inne uroczystości

reklama
a my zamowilismy torcik śmietankowo- truskawkowy z Hello Kitty:) i napisem roczek Gabrysi Albo oni wkładaja 1 i piszą GABRYSIA...
i cena niska 31zł/kg
oprócz tego będzie tradycyjnie...msza o 10.15 w intencji Gabrysi (od moich rodziców) a to msza dla przedszkolaków...
potem chrześni zapowiedzieli sie na msze więc bedzie obiad( rosół, schab pieczony z sosem , mlode ziemniaki i surówki) na deser lody z bita smietana i truskawkami:), a potem ma przyjechac reszta gosci myslimy ze na 15-16 i bedzie torcik małej:)
a na stół tradycyjnie...wędliny, sery, sałatka wiosenna i grecka..śledziki w sosie tatarskim.,.ciasta,chyba nic wiecej nie wymysle plus napoje dla dzieci picollo dla doroslych szampan i winko:)

To chyba zamawiamy w tym samym miejscu :p U mnie też 100zł/kg.

Mój mąż by walnął na zawał jakbym chciała taki tort kupić :p Ale piękne są, może kiedyś...

Składniki na dwa torty - malinowy z kremem mascarpone/śmietanowym i skromniejszy dla dzieci malinowo -bananowy wyszły około 50 pln. Czas pracy łacznie 2h. Moim skromnym zdaniem były smaczne choc pewnie bylyby lepsze gdybym mogla dowalic likieru jak chcialam zamiast herbaty czarnej i owocowej do nasaczenia :-p

Ale zakupy na impreze w całości to prawie 700 pln wiec trzeba było szukać oszczędnosci...

wiem jak to jest my juz jedna impreze mała zrobilismy w niedziele kurcze bylo oprocz nas 4 doroslych i 5 dzieci i poszło ponad 300zł...a teraz zakupy na kolejna...masakra!!! dobrze że to raz do roku... a ja za miesiąc mam urodziny masakra ciekawe czy mąż kupi mi torcik:)??

U nas roczek będzie skromny, bo gości będzie mało: domownicy (ja, mój Misiek, Cypcio i Gabi, moi rodzice) i prababcia z pradziadkiem. Będzie tort, jakieś słodkości, szampan, później kolacja czyli wędliny, itp. Wydatków wielkich nie będzie, torty u nas w osiedlowej cukierni są po 31zł/kg.

Chrupcia masz rację z tymi oszczędnościami ale że my nie robimy dużej imprezy (czyt. tylko najbliższa rodzina + moja przyjaciółka z synkiem) to możemy sobie pozwolić na ten właśnie drogaśny (ale jaki piękny!) tort :) Ja też na początku za głowę się złapałam jak zobaczyłam cenę ale uparłam się na taki i koniec :)

a ja zgapiłam pomysł od justme, tylko bedzie jeden poziom, kółeczka i jakiaś figurka u góry z cyferką(bez napisów)... koleżankę mam co pracuję w cukierni więc policzą jej taniej.

przeraziły mnie wasze sumy za zakupy :szok: ja planuje przyjęcie zrobić na ogródku (zeby tylko pogoda dopisała) po porze obiadowej, będą jakieś placki, sałatki, owoce, napoje i tort.

boshee podziwiam was. Mnie by musieli sporo zapłacic, żebym zrobiła taką imprezę:)
Na chrzciny była nasza czwórka plus chrzestny i też wyszło nam ze 300 zł, ale ja kupowałam ciasta:zawstydzona/y: teraz, przy dziecku nie podjęłabym się pieczenia kilku placków+ tort! A gdzie sałatki, o obiedzie nie wspomnę:sorry2:. W sierpniu mamy 5 rocznicę ślubu i zamawiamy lokal:blink:.

Poza tym nasza kuchnia ma 2 m na 2,5 m. A szerokośc do poruszania się między szafkami wynosi 70 cm:/

Ostatnia edycja:
reklama
boshee podziwiam was. Mnie by musieli sporo zapłacic, żebym zrobiła taką imprezę:)
Na chrzciny była nasza czwórka plus chrzestny i też wyszło nam ze 300 zł, ale ja kupowałam ciasta:zawstydzona/y: teraz, przy dziecku nie podjęłabym się pieczenia kilku placków+ tort! A gdzie sałatki, o obiedzie nie wspomnę:sorry2:. W sierpniu mamy 5 rocznicę ślubu i zamawiamy lokal:blink:.

Poza tym nasza kuchnia ma 2 m na 2,5 m. A szerokośc do poruszania się między szafkami wynosi 70 cm:/

Agata ja mam dokładnie taka sama mała kuchnie klitke normalnie..ale musze wszystko sama zrobic...roboty co nie miara...

Do góry