reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny naszych pociech

reklama
u nas tylko Aleksandra. drugiego imienia nie ma, bo rejestrując ją w urzędzie jakos nam do głowy nie przyszło że można by podać też drugie imię:zawstydzona/y:. w sumie przynajmniej będzie miała mniej pisania przy okazji wypełniania różnych druków

Dokładnie tak Madziu :tak:.
Ja mam dwa imionka i w pewnym okresie - przy pierwszym pełnoletnim dowodzie był problem, bo podobno w papierach było tylko jedno imie ale pani wpisała mi drugie skoro ja twierdziłam, że je mam, a mam je napewno, bo jak załatwiałam później metrykę do ślubu to w papierach było drugie imię - tak więc tylko kup[a zamieszania z tym drugim imieniem - a w naszej rodzince tylko ja mam dwa imiona dzieci i mąż po jednym i wszystko gra:cool2:.

U mnie w rodzinie wszyscy maja 2 imiona i mi się to podoba:tak:, następne dziecko też będzie miało 2- Bartosz Jan lub Matylda Anna:-p:-D;-):cool2:, a papierów nie wypełnia się codziennie żeby miało być to uciążliwe;-). Dla mnie w każdym razie nie jest.;-):-)

w sumie przynajmniej będzie miała mniej pisania przy okazji wypełniania różnych druków
Maja w metryce ma jedno imię, a to z chrztu jest tylko zapisane w kościele. Nie trzeba go nigdzie podawać:no:
no i jest Maja Alicja:tak: /miało być Aniela:happy:/

Napisał dzikidzik
Mamomarcela czasem jak chcę zrobić Mai zdjęcie, gdy ma jakąś fajową kiecę i do tego smoka, to wydaje mi się że wygląda jak dziecko!:baffled::blink::shocked2:;-)
Hmmm, jak dziecko mówisz, nie wpadłabym na to
Mamomarcela ;-):-D;-)

reklama
U nas jest Adam Jacek - po tatusiu. Nawet nie pomyślałm, by dać tylko jedno imię, wszyscy w rodzinie mają dwa i jakoś nie mamy problemów z dokumentami:cool2::happy:

Do góry